hamilelikte alınganlık,takını, lütfen yardım!

songulalp07

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2010
175
4
318
Antalya
merhaba arkadaşlar
23 haftalık hamileyim,ilk 3 ayım süper geçti,hiç sorunum olmadı.
ilk hamileliğimde de böyle duygular hissetmiştim.Normalde çok eğlenceli bir insanımdır.Şu an herşeyi kafaya takıyorum ,büyütüyorum,gelecekle ilgili endişelerim oluştu,kayınvalidem bişi söylese yanlış anlıyorum vs.vs........................................
lütfen benim gibi olan arkadaşlar beni bilgilendirsin,doğumdan sonra geçiyormu bu yaaaaaaaaaaaaa
ben eski ben olmak istiyorum
bu durumu atlatma yöntemleri nelerdir?
doğum sonrası depresyondan korkuyorum

biliyorsun hamilelikte hormonlar tavan yapıyor.bende 25+4 haftalık hamileyim.bende senin gibi herşeyi takıyorum.
hassaslaştım çevreme karşı.sanırım bu normal bir durum.doğum sonrası depresyondan bende korkuyorum hayırlısıyla atlatırız inşaallah...

canım bende 22+5 haftalık hamileyim bende de aynı şeyler var ufacık birşeye çocuk gibi ağlıyorum ama karşı tarafın bu konuda anlayışlı olması gerekiyor benim eşim bu konuda çok yardımcı anlıyor ve allatn alıyor zaten sonra düzeliyorum bu normal birşey doğumdan sonra geçiyor benim ikinci çocuğum onda da olmuştu ve hamileliğim ikisinde de süper geçmişti.

biliyorsun hamilelikte hormonlar tavan yapıyor.bende 25+4 haftalık hamileyim.bende senin gibi herşeyi takıyorum.
hassaslaştım çevreme karşı.sanırım bu normal bir durum.doğum sonrası depresyondan bende korkuyorum hayırlısıyla atlatırız inşaallah...

eski ben olmak istiyorum canım yaaaaa
birisi bi şey söylese alınıp kötü algılamaya programlanmışım gibi
yalnız olmadığımı bilmek güzel

32. haftadayım. normal zamanda olduğumdan daha huzurluyum.

kendinize fazla odaklanmayın, sürekli aynı şeyleri düşünmeyin
olumsuz insanlarla konuşmayın, tv'de haberleri seyretmeyin
olumsuz birşey aklınıza geldiğinde hemen onu kafanızdan atın
kötü bir ruh haline girdiğinizde bunu uzatmamak için sizi rahatlatacak birşey yapın, mesela çok pozitif bir arakadaşınıza telf edin ya da dışarı çıkın
dua edin, bildiğiniz duaları okuyun.
bebeğiniz için güzel şeyler düşünün, o evinize gelince herşeyin nasıl da güzel olacağını hayal edin
çiçeklerle ve hayvanlarla yakınlaşın

şu an en önemli şey bebeğiniz. bırakın dünya dursun. hiçbirşeyi önemsemeyin. mesela ev işlerine filan canınızı sıkmayın, boş boş otursanız bile şu an dünyanın en önemli işini yapıyorsunuz, biz canı içinizde büyütüyorsunuz. ne kadar özel olduğunuzu anlayın. kendinize saygı ve sevgi duyun :)

bir de fiziksel şeyler var: güzel giyinmek, ilaç kullanmamak, deterjanlardan-kimyasallardan uzak durmak, temiz-sağlıklı gıdalar yemek (bal ve taze meyve özellikle yenilmeli), gürültü ve karmaşa olan yerlerden uzak durmak vs vs
en önemlisi, kimseyle hiçbirşey için tartışmayın, bağırmayın ve asla yüksek sesle ağlamayın.
(ağlama hissi geldiğinde yüzünüzü yıkamak da fayda verir. arasıra keyf banyosu da sinirleri rahatlatır)

Back
X