hamilelikte anlayışsız eşler

patik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2008
1.930
3
116
İstanbul
evlendğimizden beri bukadar anlayışsız olmamıştı....heralde benim hamilelğimi bekliyodu..valla neblim kimseyi üzmemek için ailemle dahi paylaşamadım çektiklerimi...kaskafalı ve vurdumduymaz birinsan....geçen gün sıkıntılıydım hadi dr a gidelim dedim,beyimizin maçı varmış...dr sana nezaman gel dediyse ozaman giderizdeyiverdi....okadar ağırlaştım ...geceleri uykum yok...hiç arkadaşım yok oturduğum muhiti sevemedim...........ogundur konuşmuyoruz...onca halsizliği dökülüşümü görmesine rağmen hala dün yemek yapmadım diye bana söyleniyo sen ne işe yararsın diye.............lahavle çekiyorum..derin nefesler.....bugün gidip markete kendime bi bira alsamda içsem sarhoş olsam kafamı dağıtsam diye bile düşündüm....evden bi gitti sabah gidiş o gidiş..nerde ne yapar allah bilir.....gururumdan aramam sormamda.................ama bunların sonunda hergün içimden bşiler eksilip kırılıyor.....ailem feodal tipik bi türk ailesi..heralde boşanıp babaevine dönsem pederzadem bana dünyayı dareder....ama ben sonuçları ne olursa olsun bu iş böyle giderse zaten olan sevgimide yitireceğimki hele bide son zamanlarda artık ihanetemi uğruyorum acaba diye bile şüphelenmeye başladım...allah kimseyi sırtından vurmasın.

umarım herşey düzelir hamilelik psikolojisiyle olumsuz düşünüyor olabilirsin erkeklerden söylemeden birşeyleri anlamalarını bekleme anlamazlar anlasalarda işlerine geldiği gibi anlarlar.. fazla beklentin olursa üzülürsün. kendini mutlu etmek adına bunu kabullenmelisin, sadece sende değil çoğu bayanın ortak sorunu bu. karşına al ve konuş konuş konuş ama kırmadan sıkmadan.. erkekler bizim kadar güçlü değil ,az bi boşluğa gelseler kendilerini koyverirler.. aldatma olayı falan diyosunya inşallah yoktur ama boş bırakma.. erkekler eşleri hamileyken sanırım kendilerini yalnız hissediyorlar sen ilgi bekliyosun ama erkekler hiç büyümeyen çocuklar gibiler ilgi alaka istekleri asla bitmez inşallah hayırlısıyla bebeğini kucağınıza alırsınız sevgiyle kal....

bazılarıda çocuğu olacağı zaman belkide dışlancaklarınımı hissediyorlar ne?Saçma birşey tabi.Al karşına güzellikle konuş.Anlamıyorsada kafana takmamaya çalış.Çünkü bebeğin herşeyi hissediyor allah yardımcın olsun Sakın da içki içmek gibi kötü şeyler düşünme.

aaa eşinin yaptığı çok kötü..
sonuçta onun çocuğunu taşıyosun ..
böyle bişey yapmaması gereklii... senin en hassas olduğun dönemde sana yardımcı olması gerekli
bende 8 aylık hamileyim ama eşimle yaklaşık 8 aydır tartışmıyoruz bilee hatta çevremdeki insanları bile uyarıyo beni sinirlendirmemeleri için...
ne istesem yapıyo sağolsun azıcık bi ağrım olsa hemen panikliyo doktora gidelim yada sana masaj yapimm diye...
walla eşinin yaptığı yenilir yutulur şey değil...
üzüldüm açıkçası senin adına...

allah allah neden böyle davranıyor ki...
hep mi böyleydi acaba...
çocuğu mu istemiyor?
şu an sana destek olup yanında olması gerekiyor...
al karşına konuş canım böyle gitmez...
hadi şimdi birşeyleri yapabiliyorsun ama doğumdan sonra ne yapacaksın o zaman daha zor...
Allah yardımcın olsun...

uzuldum arkadasim heleki insan hamile iken daha cok ilgi bekliyo ama nerdeeee...kim dort dortlukki...bende bunun gibi seyler yasamistim hamile iken,,,sonradan gulup konusunca saniyolarki unuttu yoooo hic bisey unutulmuyoda icimize atiyoruz iste...bosver uzme tatli canini bebesinde uzulur sonra...duzelir hersey yerimseniben

Bence karşısına geçip bu durumun seni üzdüğünü belirt içine atıp la havle demişsin. Paylaş onunla ilgili düşüncelerini. Durumu anlat seni üzen şeyleri açıkça ifade et bu üzüntünün nasıl sonuçlar doğurabileceğini belirt. Konuşmadan hiçbirşey çözemezsin. Ayrıca çok hassas bi durumdasın şuanda bunu o anlamayabilir.. Onun en ufak bir hareketini kafana takıp büyütebilir birçok şeyi birbirine bağlayıp kendini mutsuz edebilirsin. İletişiminizin kopması birçok sorunu beraberinde getirir bunu aklından çıkarma aynı şekilde onun bu gerçeği görmesini sağla.

Yumuşak, ılımlı ve naif bir şekilde konuşmalı içinde dert ettiğin herşeyi onunla paylaşmalısın. O senin hayat arkadaşın çekinip gurur edecek birşey değil bu. Bol şans güzelim umarım herşey daha iyi bir şekilde ilerler.

erkekler sanırım eşleri hamile kalınca böyle davranıyor
ya da biz öle hissediyoruz benim eşimde ilk zamanlar bana
öyle davranıyormuş gibi geliyordu ama alakası yoktu
çok ilgisiz bir adam oldu çıktı diyordum hep işi oluyor diyordum
ama şimdi anlıyorum ki beni onun kadar düşünen yoktur
belki senin eşinde belli etmeden ilgilenenlerdendir
canım üzme kendini hiç herşey düzelecektir
bebeğini düşün mutlu olmaya çalış

belki biraz alıngan olmuş olabilirsin hepimizin öle anları oluyor arada bence oyalanıcak bişeyler bul kendini mutlu etmeye çalış sonuçta bebein herşeyden önemli babası da seni güçlü görünce bence hatasını anlıycaktır bidaha asla bebişinin bu en güzel günleri geri gelmicek hem ona hem sana haksızlık yaptığı ama bence herkes kendinden sorumlu sen mutlu olmak istersen buna eşin bile engel olamaz

erkeklerde nerde ince duygu tatlım..onlar bizim gibi olamazki...merak etme bebeğini kollarına aldığı gün etrafında pervane olacaktır...

yangına körükle gitmek bu olsa gerek dondurmasını göstere göstere yalayan yaramaz çocuklar gibi..daha olumlu olamazmısınız belki eşinin sorunları var ve hamile diye eşine yansıtmak istemiyo kimsenin içini bilemeyizki?

eşine gıcık oldum seni izmek istemem ama senin en hassas olduğun zamanlarda bu adam böyle davranıyorsa daha ne zaman sana eşlik yapacak?sinirlenmeden bence onunla konuş beklentilerini ve ona ihtiyacın olduğunu söyle ..he eğer anlamıyorsa kusura bakma da böyle bi adamla hayat geçmez..çocuğumun babası olsa da....babalık kucağa alınca başlamaz.....sanırım senin eşin henüz hiçbir şeyin farkında değilll....sen de içine atma....ilerde çıkışı ağır olur!bırak kocan içine atsın...........

güzel kardeşlerimm ...eksik olmayın...ölümden öteköyyok,hayatta herşey hepimiziçin..kimimizin zarları nekadar istesekde hep yek düşer..sağlık hayatta mutlu olmak için en gerekli sebeb..buna şükretmek lazım...neler hayal ettik evlendik..neler gördük göreceğiz...eski bi laf vardır ya analartaht yapar baht yapamazmış....eldekilerden mutluluk yaratmaya çalışmakmış mutlu olma sanatı...ben yavrumsağlıkla gelsinde bişi istemiyorum...ama ana tarafından arnavudum ondanmıdır bilinmez :) yapılanı unutmam.unutulmuyo.....bu hayattaki duruşumda tümkadınlığımın aciz ,naif durumlarına rağmen delikanlılığı,mert duruşu hep sevdim.....en kötüsü ihanet............gerisi artık zaman ve sabır....bizler ırkımız gereğimi,yetiştirilişimizmi bilinmez ama türkkadını olarak hep cefakarız..olsun ama ...yine anamın bi lafı var;sen doğru dur,eğri olan eğilir der....herkeze önce sağlık sonra huzur dilerim..sevgiler...

Canım benim kendine göre belki haklı gibi görünebilirsin ama,
O da bir birey onunda sorunları, işleri var.
Benim 2 hamileliğim. tecrübeli sayılırım yani. eşlerimiz
normalde de bu tür davranışlar sergiler ama biz hamile olunca
bunlar daha çok batıyor. Hormonlar işte!!! bizimde elimizde değil.
Ben bu gibi durumlarda içime atmıyorum. başlıyorum yavaş yavaş söylenmeye.
Sonrasında da her kurduğum cümle başı
''ben hamileyim ......'' ne desem ''ben hamileyim şöyle, ben hamileyim böyle''
Belki idrak edemiyorlar durumu yani erkek milleti hatırlatmak lazım.
Olayın sonunda ben salya sümük ağlarken eşimde ''aşkım nolur ben öyle demek istemedim, yanlış anladın, öyle yaparmıyım hiç, sen hassassın ya ondan'' durumlarında oluyor.
Bence içine asla atma hamilesin ve bunu tek başına yapmadın. ceremelerinide ikinizde çekeceksiniz. Bu gurur olayları falan çok saçma, gurur yapılacaksa başka şeylerde yapılır, hamilesin sen herkes üzerine düşeni yapsın.
kendine iyi bak, dediklerimi yabana atma....

gelincikk inann gıpta ile okudumm ne güzell şanslısın. mürekkepbalıgı arkadaşımm bende dertliyim ama ne yapayımm bende hamileligimin başından beri benim eşimde aynı bazı konularda hakkını yiyemem ama bizde sürekli didişir haldeyiz ilgisiz ki bizim asıl bundan sonra ilgiye ihtiyacımız var ama yok konuş konuş hiçbirşey degişmiyor her zaman odak noktası senmi olacaksın diyip çıkıyor bu durum benide üzüyor ve sinir oluyorum ama yapılacak başka birşeyde yok degişen birşey yok çünki.

Ben de ilk gebeliğimde eşimin anlayışsızlığı ile karşılaşmıştım. Doktor bana istirahat et demişti bende bayram sabahı görümceme durumu anlattım. Görümceme de gebeliğinde doktor dinlen demiş ve söylediğine göre yemeği önüne hep hazır gelmiş. Neyse bana böyle diyen kişi ertesi gün çocuklarıyla kalmaya geldi. Kalktım yemek yaptım,yataklarını hazırladım,bulaşıkları yıkadım derken o kadar yorulmuşum ki belim ağrımaya başladı.Dinlenmek için yatak odasına geçtiğimde eşim geldi.Yatarak dinlenmek istediğimi söyledim bana "ablamın yanında dinlen" dedi. O kadar kızmıştım ki sinirden ağlamaya başladım.Düşünsenize başkalırının yanında bacaklarınızı uzatıp dinlenebilir misiniz. O hafta boyunca eşimle sürekli kavga ettik. Sonrasında doktor "bebeği almamız lazım kürtaj olacaksın" deyince eşimi bebeğimin katili olarak görmeye başladım. Bunu hala da yüzüne vururum. Allaha şükürler olsun yine hamileyim ve bu kez eşim gereken dersi aldı sanırım. Oldukça iyi davranıyor.Bence gebelik döneminde eşimizin beğenmediğimiz hareketlerini oturup sakince konuşarak anlatmalıyız.Erkekler bizim gibi çok ince değiller,her şeyi yüzeysel düşünürler.

cani uzuldum,umarim en kisa zamanda problemini hall edersin.belki de kizlarin soylediyi gibi pabucun dama atildigini hiss ediyor ondan boyle davraniyor.

İlk önce bu hamilelik alınganlığı olabilir diyorum.Bazen benim eşimde bazı değişik tavırlar görüyorum ya da bana öyle geliyor.Sonra bana bir bardak süt getiriyor diyorum ki içimden ebru kızım sen hainsin kocan gül gibi işte :)) umarım herşey yoluna girer canım benim üzülme . bu arada bende anne tarafından arnavutum.tetova'dan.sen neresindensin ?:1hug:

sözlerine kesinlikle katılıyorum. anlayış budur işte. yoksa eşimle 8 aydır tartışmıyorum bile demek marifet değildir.
kusura bakmayın ama bu arkadaşımız içini rahatlatmak, derdini paylaşmak isteğiyle yazıyor. lütfen biraz daha anlayış...
sevgiler...:enbuyukkk:

CAnım benimde ikinci hamileliğim.İlk hamileliğim yıllarca tedaviden sonra mikro ile olmuştu.HAtta ilk 3 ayında sürekli kanamam oldu ve doktorumuz bebeğin düşeceğini söylemişti.Neyseki öyle birşey olmadı çok şükür canım oğlum 15 aylık oldu ve şimdi kardeşini bekliyoruz.İlk hamileliğimdede şimdiki hamileliğimde de canım kocam sağolsun normal hayatından bir gram ödün vermedi.NAdiren ev işlerine yardımcı oldu.HA onuda yaptıktan sonra kırkkez başıma kaktı.Bebek gelmeden evde yapılacak tadilat işleri var dedim kendim yaptım.Akşama kadar oğlumun peşinde bir sağa bir sola koşuşturup duruyorum. ev işleri yemek temizlik ben hamile halimle yorulmuyorum canım eşim masa başı işi yapıyor ama daha kapıdan eve adımını atmadan ne kadar yorgun olduğundan bahsediyor.TAbi o geldikten sonra oğlumu oyalamak yine bana düşüyor. Onada kalsa herşeyi o yapıyor.İlk hamileliğimin başlarında bende senin gibi hissederdim ama baktımki kendimi yıpratıyorum bıraktım tüm kötü düşünceleri yaşantıma devam ettim.Eşimi seviyorum bazen saçma sapan davransada eminim oda veni seviyor.Huyu böyle deyip kabullenmek en iyisi herhalde.Zaten fazla ilgiden ben hoşlanmam.Öyle canım cicim kırılacak eşyaymışım gibi çevremde dolaşmasını istemem.Benim yapımda yok.
Neyse çok uzattım canım uzun lafın kısası hayatımızın belli dönemlerinde eşlerimizden bıkkınlık yada yaptıklarına karşılık alınganlık gösterebiliyoruz.Eminim bu geçici bir süreçtir.Allah'ın izniyle bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra biraz daha farklı olacaktır yaşantınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…