hamilelikte antibiyotik kullanan varmı aranızda

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
slm arkadaşlar yedi aylık hamileyim.ve dişimdeki çürük yüzünden çok canım yanıyor diş doktoruna gittim ve bana antibiyotik verdi duocıd isminde bir ilaç ve minoset ilk bir kaç gün kullanmadım ama sonunda kullandım doktorumda kullanabileceğimi söyledi ama içim hiç rahat değil.diş doktoru dişimin çekilmesinin gerektiğini söylüyor ama bir yandanda mesuliyet kabul etmek istemiyor doktorundan rapor al çekelim diyor. ne yapsam bilemiyorum.. şuan için ağrım çok değil ilaçtan sonra hafifledi ama iki ay daha idare etse beni ağrı yapmasa ne iyi olur neyse aranızda bu ilacı kullanan varmı duocıd..........

Evet canım idrar yolu enf. için 1 kutu kullandım ondan. Ama geçmedi şimdi başka bi antibiyotik kullanıyorum. Duocid gebelik için B grubu kategorisine giren bi ilaç yani bebeğe zararı yok. Bebek enfeksiyondan daha çok zarar görür ve enfeksiyon erken doğuma neden olabilir. O yüzden doktorunun verdiği ilaçları güvenle kullan derim ben.

canım bende augmentin kullandım mecburen zararı yok dedi doktorum birde hemoroid için daflon diye bir ilaç kullandım yapacak bişey yoktu içim rahat değil ama doktorum kullanmazsan kötü olur diyince mecbur kaldım

su an sınuzıtım yuzunden antıbıyotık kullanıyorum. kbb nın verdıgı antıbıyotıgı doktoruma sordum oda kullanabılırsın ıltıhabın ıcıne akması daha zararlı deyınce kullanmaya basladım...

duocid ardından ampisilin kullandım üstelik iğne olarak 20tane.herhangi bir zararı yok bebeğe.hamilelere verilen antibiyotiklerden birisi

Bende duocidnkullandim 5 gün idrar yolu enf ile alakalı

Ben tüm hamileliğim boyunca antibiyotik kullandım, diş problemlerim yüzünden. Herhangi bir sorunumuz olmadı ne benim ne bebeğimin.

bende çok kötü grip oldum. bademciklerim aşırı şiş rovamycine verdi dr. inşallah birşey olmaz çok tereddüt ediyorum

bende 4 gündür inanılmaz bir öksürük ve grip var dr um boğazında iltihap var deyip rovamycine adında bi antibiyotik verdi kendi dr uma sordum kullanabilirsin dedi dün akşamdan beri kullanmaya başladım ama içim hiç rahat değil umarım bebeğime bi zararı olmaz,bu ilaçtan kullanan kimse varmı acaba..

• Beğen
Reactions: Eva
Benim de sinüzitim ve rinitim var. Sefpotec kullandım, doktorum güvenle kullanabilirsin dedi. Bir de öksürük şurubu içtm bayağı. Asist. Yani herhangi bir problem yok Allaha şükür. Kullanabilirsin antibiyotik. Google da aratırsan hamilelikte güvenli antibiyotikler diye çıkıyor. Benim ki sefalosporin grubuydu. için rahat olsun.

Bende boğazımdaki enfeksiyondan cıktım doktora duocid verdi doktorumuda sordum onayladı ama ilaç konusunda endişeliyim.

Bende boğazımdaki enfeksiyondan cıktım doktora duocid verdi doktorumuda sordum onayladı ama ilaç konusunda endişeliyim.

slm bende kullandım abse yüzünden bütün ağzıma dağılmıştı mecburen kullandım ama bida kullanmıcamm çok mecbur kalmıştım

İlk üç ay dışında gebelikte kullanılabilecek antibiyotik ve ilaçlar var, ki çoğu zaman ilk üç ayda da kullanılabilen ilaçlar veriyorlar. Neticede ateş , iltihap gibi rahatsızlıklar bebek için çok daha zararlı...Özellikle enfeksiyon varsa vücutta hiç ihmal etmeden ilaca başlamak gerek...Ben de faranjit oldum , antibiyotik ağrı kesici ve şurup kullandım .İlacım bitmesine rağmen rahatsızlığım geçmedi. Hala boğazım ağrıyor. Tekrar doktora gideceğim...

23 haftalık gebeyim..çok kötü bronşit olmuşum..kan tahlilimde enfenksiyon olduğu tespit edildi. dr duocid 1gr sabah akşam iğne verdi.

kullanmazsam daha kötü olurmuş.mecbur kullanıcam:((

1 haftadır hastanede yattım antibiyotik tedavisi gordum sefazol 1 mg iğne... ama kanımdaki enfeksiyon coktu. 67 di. neyseki 11 e kadar düştü . şimdi doktor tablet antibiyotik verdi. onu kullanıcam ayrıca sureklı gidip kan testi yaptırıcam. ben ne yapayım bebegim enfeksiyonlu dogucak yada bu ilaçlar zarar vericek diye cok korkuyorum :(

1 haftadır hastanede yattım antibiyotik tedavisi gordum sefazol 1 mg iğne... ama kanımdaki enfeksiyon coktu. 67 di. neyseki 11 e kadar düştü . şimdi doktor tablet antibiyotik verdi. onu kullanıcam ayrıca sureklı gidip kan testi yaptırıcam. ben ne yapayım bebegim enfeksiyonlu dogucak yada bu ilaçlar zarar vericek diye cok korkuyorum :(

canım benim de 64 çıktı..ki ben doktora gitmeyip kendi kendine geçmesini bekledim..hastalıktan 5 gün sonra sağlık ocağına gidince..ordaki dr bile panik yaptı..ciğerlerimin sesini dinleyince..tabi ben doğruca büyük bi hastanenin göğüs bölümünde buldum kendimi.

Allah korusun kandaki enfeksiyon bebeğe yayılırsa erken doğum oluyormuş..Rabbim yavrularımızı korusun bize bağışlasın..

içimizi ferah tutmaktan ve Rabbime sığınmaktan başka yapacak bişi yok..yediklerimize de dikkat edersek heralde iyi olur..:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Son düzenleme:
canım benim de 64 çıktı..ki ben doktora gitmeyip kendi kendine geçmesini bekledim..hastalıktan 5 gün sonra sağlık ocağına gidince..ordaki dr bile panik yaptı..ciğerlerimin sesini dinleyince..tabi ben doğruca büyük bi hastanenin göğüs bölümünde buldum kendimi.

Allah korusun kandaki enfeksiyon bebeğe yayılırsa erken doğum oluyormuş..Rabbim yavrularımızı korusun bize bağışlasın..

içimizi ferah tutmaktan ve Rabbime sığınmaktan başka yapacak bişi yok..yediklerimize de dikkat edersek heralde iyi olur..:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

ayy zaten enfeksiyonum düşmesse alıcak bebeğiimi doktor daha 2 kilo cok endişe ettim ama dua ediyorum yapıcak birşey yok hayırlısı olsun inşalah

Back
X