Hamilelikte aşı olmak, multivitamin kullanmak

Eyina

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2020
378
282
53
30
Hanımlar merhaba. 14 haftalık hamileyim. Birkaç hafta sonra tetanoz aşısı vakti geliyor. Hamilelikte aşı olmanın iyi olmadığını düşünüyorum ama kararsızım da. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir de demir ve multivitamin verdi doktorum ama değerlerime bakılmadan verildi. Belki vücudumun ihtiyacı yok bu takviyelere. Ama doktorlar verince kafam karışıyor bu kadar kolay ilaç verilmemeli vitamin bile olsa. Bu multivitaminlerin zararlı bile olabileceğini okudum.
Siz aşı yaptırdınız mi?
Multivitamin, demir vs gibi takviyeler kullandınız mı?
Teşekkürler

Eşimin ablası ebe, ben aşı olmak istemediğimi onunla konuştum ve fikrini almak istedim. Bugüne kadar hamilelikte tetenoz aşısı olmadığı için sorun yaşayan görmedim ama aşı olup sorun yaşayana da rastlamadım dedi. Onun bir arkadaşı yenidoğan yoğun bakım hemşiresi ve kendisi ısrarla olmam gerektiğini vurguladı. Açıkçası eşimle oturup konuştuk, onun fikri de çok önemli sonuçta ve aşı olmamaya karar verdim.
Vitamin konusuna gelince önceki yıllarda ben de yapay vitaminlere karşıydım ama okudukça aslında yediğimiz meyve ve sebzelerdeki hormonlar, et ürünlerindeki suni yemler sebebiyle gerekli vitaminleri karşılayamadığımızı kabullendim. Şuan 2 günde bir Ocean marka Mummy vitamini kullanıyorum. 2. Kutuya geçtim. Bu bittikten sonra sadece demir ve d vitamini takviyesi ile devam etmeyi düşünüyorum

ilk gebeliğimde daha cahildim aşı oldum 2.de olmadım. İlkinde vitamin kullandım 2.de kullanmadım Aşıyı önermem aşı sonrası ani ölümler olabiliyor, aşı olmadınız diye bir şey olmaz. Diğer ameliyatlarda aşı yapmıyorlar ama gebelikte niyeyse yapılıyor Vitaminde bünyenize bağlı diyelim, kullanacaksanız temiz içerikli vitamin araştırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…