Merhaba, bende de buna benzer bir durum oldu. Hamileliğimi çok geç öğrendim ve maalesef öğrenene kadarki süreç içinde ağır grip geçirmem nedeniyle tam 22 tane antibiyotik iğne yedim, arada birkaç tane ağrı kesici (dolorex) de içmişimdir. Hamile olduğumu öğrendiğimde çok üzüldüm, istemeden bebeğe bir zarar verdiysem diye, oturdum hastanede o kalabalığın içinde hıçkıra hıçkıra ağladım. Üniversite hastanesine gittim bunu doktora belirttim, ilaçların isimlerini, dozlarını not ettiler ve beni farmakoloji bölümüne yönlendirdiler. Farmakolojide dünya çapında kapsamlı bir araştırma yapıldı ve hocalar riskleri değerlendirdi. İğnelerden biri B, diğeri ise C grubuymuş. Doktor B grubu olan ilaçları zaten gebelere veriyoruz dedi, C grubu olanlar da orta riskli grupmuş. Doktor ama sen hiç risk almak istemezsen gebeliği sonlandırabilirsin dedi, ben bunu kesinlikle düşünmediğimi söyledim. Şahsi fikrim, bu kararı alıp ömür boyu vicdan azabı çekmek istemedim. 2'li testte ölçümler filan gayet normal çıktı çok şükür. 3'lü ve 4'lü test için randevularımı aldım, fakat amniyosentez yaptırmayı filan düşünmüyorum gebeliği sonlandırmayı düşünmediğim için. Benim çok üzüldüğümü, sıkıntı yaptığımı gören insanlar kendi hikayelerini anlattılar; içlerinde hamile olduğunu bilmeden narkoz alıp ameliyat olanlar ve ameliyat sonrası çok ağır iğneleri kullananlar var, arkadaşlarımdan biri yine bilmeden ağır antideprasan kullanmış, ağır ilaçlar kullananlar var hepsinin de bebekleri sağlıklı doğmuş. Bundan mıdır bilmiyorum ama o endişem şimdi yok, içime bi rahatlık geldi, şimdi olumlu ve güzel düşünüyorum, iyi olucak diyorum, herşey güzel olucak ve bebeğim sağlıkla gelicek kollarıma inşallah... Kendi doktoruma da ilk belirttiğimde bu durumu, iğneleri kullanma zamanın ilk aya tekabül ediyo, ilk ayda henüz bebek oluşmadığı için etkilenme durumu çok çok düşük dedi. Bir de bence sen hamileliğini güzel geçirmeye bak, bunlara sakın takma kafanı sonuçta sağlıklı doğup sonradan rahatsızlanan bebekler de oluyor dedi. Herkesin kendi seçimi tabi, ama şöyle de bir şey var Allah nasıl isterse öyle oluyor biraz da sonuçlar, ben buna inanıyorum. Rabbim isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah...