Hamilelikte az kilo alma

Merhaba annişler
Yorumlarınız benim için önemli şimdiden teşekkür ediyorum.
26 haftalık hamileyim. 1.60 boyundayım ve kendimi bildim bileli 46-47-48 kilo civarındayım. Hamileliğimin ilk aylarında çok bulantı ve kusma yaşadım ve 48 den 42 ye falan düştüm. Bugün sağlık ocağına gittim ve 52 kilo olmuşum. Yani ortalama 4 kilo almış oluyorum. Ebe hanım sen hiç kilo almamışsın bebek almış. Bundan sonra da dikkatli beslen kilo yapan şeylerden uzak dur, balık ye falan dedi işte. En son doktora gittiğimde bebeğin hiçbir sorunu olmadığını boy-kilosunun yerinde olduğunu söyledi. Benim de kan değerlerim düşmüştü ama ilaçla falan düzeldik. Kısacası ikimizde de bir sorun yok ama çevremden birkaç kişi sen nasıl doğum yapacaksın ? Gören hiç 6,5 aylık demez sana zayıfsın falan diyor. (Leblebi yutmuş solucan gibiyim :KK48:) Özellikle bugün akşam eşimle konuşurken o da aynı şeyi söyledi moralim bozuldu. Aslında bunları takmıyorum hatta sağlık olarak ikimiz de iyiyiz ama işte yorumlar üzdü beni. Size sormak istediğim şey ise doğum yaparken kilonun ne gibi artıları eksileri var ? Benim gibi olan var mı ?
Hic panik olmayin, ben ilk gebeligimde sadece 5 kg almistim ve bebek de ben de gayet saglikliydik. İmdi yine hamileyim ve sadece 300 gr aldim.

Bu arada ilk dogumum normaldi, 5 dk icerisinde dogum yaptim :dondurma:

Yani kilonun doğumu kolaylaştırması zorlaştırması diye bir şey yok mu ? Eşim bilmeden etmeden zayıfsın nasıl doğum yapacaksın dedi :S
Böyle cahilce bir şey daha duymadım, kilo her türlü zararlı. Kasların rahat kasılmasıyla alakalı doğumun rahatlığı.

Hic panik olmayin, ben ilk gebeligimde sadece 5 kg almistim ve bebek de ben de gayet saglikliydik. İmdi yine hamileyim ve sadece 300 gr aldim.

Bu arada ilk dogumum normaldi, 5 dk icerisinde dogum yaptim :dondurma:
ahh nasıl kilo almadınız ve o kadar kolay oldu doğum maşaallah?

45-47 kilo arasi hamile kaldim. 31+5 im dengimdeki hamileler tombik tombik oldular ama malesef ben 53-54 lerde dolaniyorum hala. Ne yuzumde ne karnimda dogru duzgun bir tombiklik var. Goren 3 aylik saniyor. Cok uzuluyorum bu duruma ama malesef bunye meselesi. Bebegim de benim gibi zayif :(

Back
X