Hamilelikte Baş ağrısı

Demet1111

Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2020
116
40
13
29
Arkadaşlar merhaba 8 haftalik hamileyim ve bi kac gündür sürekli baş ağrım var bugun daha da şiddetlendi birazda bogazimda agri var ne yapacagimi bilemedim fikir verirmisiniz

Arkadaşlar merhaba 8 haftalik hamileyim ve bi kac gündür sürekli baş ağrım var bugun daha da şiddetlendi birazda bogazimda agri var ne yapacagimi bilemedim fikir verirmisiniz
Hamılelıkte bas agrısı normal ama boğaz agrısı gribe benzıyor hastaneye gitsen hemen corona testi derler o yüzden parol kullanın bı kaç gün kendınızı dinleyin bence

Eğer artarsa şikayetleriniz corona testi yaptırın belirtileriniz corona yönünde olursa . Ama olmassa parol minoset içebilirsiniz.saglik ocağına gidebilirsiniz

Gebelik testim silik cıkıyor bugün ayaklarıma tuhaf bir şey oldu agrı degl ama sanki böyle eller ayakları boşalırya insanın öyle oldu birden vücuduma sizce hamilelik varmıdır

Eğer artarsa şikayetleriniz corona testi yaptırın belirtileriniz corona yönünde olursa . Ama olmassa parol minoset içebilirsiniz.saglik ocağına gidebilirsiniz
Corona testini tavsıye etmıyorum malum test yaptırınca ası zorunlu kılınıyor ve İtalyan bı dr un videosunu izledim o yüzden yaptırmayın
Roberto petrella heryerden kaldırıyorlar videoyu niye ise

3 gündür takıp ediyorum dr Roberto petrella ası olmayın herkesi zorunlu tutacaklar %80 nüfusu yok edecekler corona testi yaptıranların %90 pozitif çıkarıyorlar açıklamalarını her konulmasında YouTube hızla siliyor 1 vıdeo max 1 gün kalıyor Allah’dan ekran kaydedici ile videoyu kaydettim

Hamılelıkte bas agrısı normal ama boğaz agrısı gribe benzıyor hastaneye gitsen hemen corona testi derler o yüzden parol kullanın bı kaç gün kendınızı dinleyin bence
Benimde başım sıksık ağrımaya başladı ve iki üç gün sürüyor gebelikte bu normal mi acaba endişe ediyorum

Corona testini tavsıye etmıyorum malum test yaptırınca ası zorunlu kılınıyor ve İtalyan bı dr un videosunu izledim o yüzden yaptırmayın
Roberto petrella heryerden kaldırıyorlar videoyu niye ise

ben de aşı yaptırmayı düşünmüyorum ne olduğu belli olana kadar açıkçası denek olmak istemediğimden. Gerekirse eve kapanıcam olmicam da. Merak ettiğim Test olanların zorunlu tutulacak olması gerçek mi yoksa bu doktorun bir varsayımı mı?

ben de aşı yaptırmayı düşünmüyorum ne olduğu belli olana kadar açıkçası denek olmak istemediğimden. Gerekirse eve kapanıcam olmicam da. Merak ettiğim Test olanların zorunlu tutulacak olması gerçek mi yoksa bu doktorun bir varsayımı mı?
Zorunlu tutacak gibiler hes kodu olan yerlere girmem bende çalışanlara zorunlu kılacaklar gibi bı haber geçti dün inşallah öyle bısey olmaz 🙅‍♀️

neyse şu an gebelikten kurtarıyoruz. Sonra emzirme falan derken uzun bir süre kaçabilicez :)
Yok canım sanmam corona testi dediler bana bundan bı kaç ay önce sırf tansıyonum için yaptırmadım test yapanların %90 I pozitif çıkıyor ve damgalanıyor ası zorunlu olacak öyle olunca bıri nin arkadası hamileymiş forumda okudum corona teşhisi koymuşlar önce anne Sağlığı demısler ilaç vermeye başlamışlar 🤷🏻‍♀️

Yok canım sanmam corona testi dediler bana bundan bı kaç ay önce sırf tansıyonum için yaptırmadım test yapanların %90 I pozitif çıkıyor ve damgalanıyor ası zorunlu olacak öyle olunca bıri nin arkadası hamileymiş forumda okudum corona teşhisi koymuşlar önce anne Sağlığı demısler ilaç vermeye başlamışlar 🤷🏻‍♀️

evet ama gebelere yapılmayacak diye açıklama yapıldı. Gebe ve emzirenlerde deneyler tamamlanmamış anne karnındaki bebeğe ne gibi etki ettiği belli değil. Bu sebeple yapmicaklar. Senaryo değil yani.
ben gebelikte tetanoz bile olmuyorum bebeğe zarar verebilir türlü yan etkileri var diye. Çalışması tamamlanmamış aşıyı hiç olmam.
İlaç kullanan da var kullanmayan da gebelikte. Benim doktorum hastalanırsam kesinlikle kullanmamamı söyledi.

evet ama gebelere yapılmayacak diye açıklama yapıldı. Gebe ve emzirenlerde deneyler tamamlanmamış anne karnındaki bebeğe ne gibi etki ettiği belli değil. Bu sebeple yapmicaklar. Senaryo değil yani.
ben gebelikte tetanoz bile olmuyorum bebeğe zarar verebilir türlü yan etkileri var diye. Çalışması tamamlanmamış aşıyı hiç olmam.
İlaç kullanan da var kullanmayan da gebelikte. Benim doktorum hastalanırsam kesinlikle kullanmamamı söyledi.
Bende öyle düşünüyordum ama yapan var maalesef 🤷🏻‍♀️ Tetanoz olacağım ama ben mecbur çünkü olurda göbek kordonu kesılırken streril olmazsa ekıpman bebeğe tetanoz gecıyor ve çok ağır atlatıyor ama anne karnında tetanoz olan bebek 6 ay koruma yasıyor böylece risk olmuyor

Lütfen korona aşısı ve testi hakkında yanlış bilgilendirme yapmayınız.
Sağlık Bakanlığı açıklaması:

- Kimlere inaktif Kovid-19 aşısı önerilmemektedir?

"Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenmiş öncelikli risk grubunda 18 yaş altındaki kişiler yer almadığından şu an için bu gruba Kovid-19 aşısı uygulanmayacaktır.

Gebelikte inaktif Kovid-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. Kovid-19'u ağır geçirme riski yüksek olan gebelere kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir. Aşının gebeliğin ilk üç ayında uygulanmaması tercih edilir.

Emzirme döneminde inaktif Kovid-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. Kovid-19'u ağır geçirme riski yüksek olan emziren kadınlara kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir.

- Aşı yaptırmak zorunlu mu olacak?

"Türkiye'de aşı uygulaması zorunlu değildir. Bununla birlikte aşı, hastalıklardan korunmak için en etkili yöntemlerden biridir. Aşı sayesinde yeryüzünden silinmiş pek çok hastalık mevcuttur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından aşıyla ilgili toplumu bilinçlendirme çalışmaları yürütülmektedir. Aşı olmak, kişinin topluma karşı sorumluluğudur."

Back
X