- 26 Ağustos 2024
- 14
- 2
- 1
- 26
- Konu Sahibi cansuuuuuuuuuuuuuuu
-
Benim de kendi böbreğime genişleme vardı usg de çıkmıştı at nalı böbrek yapısına sahipmişim bundan dolayı tuvalete sık gidiyorum böbrek hızlı çalışıyor.Sanirim bebeklikten vardı eski zamanlarda böyle gelişmiş değildi her şey arastirilamiyordu.Ben sorun olarak kuculedebilir belki doğunca21 haftalık gebeliğimde detaylı usg de bebeğimin iki böbreğininde genişlediğini ssöylediler ilk 5 cm ve 7 cm di 1 hafta sonra 7 cm diğeri 8 cm dediler perinatolojiye yönlendirdiler perinatoloji doktoru da amniyonsentez önerdi ama yaptırmak istemedim kararsızım yani ama genetik olabilir diye benle aynı durumu yaşayan varsa yazabilir mii çaresiz bekliyorum bilen varsa yazabilir mii
Yok hayır bebeğimde olan bi sorunBenim de kendi böbreğime genişleme vardı usg de çıkmıştı at nalı böbrek yapısına sahipmişim bundan dolayı tuvalete sık gidiyorum böbrek hızlı çalışıyor.Sanirim bebeklikten vardı eski zamanlarda böyle gelişmiş değildi her şey arastirilamiyordu.Ben sorun olarak kuculedebilir belki doğunca
Benim kafam çok karışık devlette perinatoloji doktoru bize çok kötü davrandı üçlü tarama yaptırmıştım sonuç temiz dediler büyümeye devam ederse ne olur diye bile soramadım bile o kadar kötü davrandı ki içim içimi yiyor ne yapacağım şaşırdım kaldımBenim bebeğimde ayrıntılı ultrason zamanı bu sorun çıktı. Hatta +2 sorunumuz daha vardı bizim. Fetal DNA testimiz de var bu arada. Bana da amniyosentez dedi. Güvensizlik sebebi başka bir profesör perinatoloğa gittim, bizi korkuttuklarını anlattım. Onun ölçümlerinde böbrek gayet normal çıktı. O ölçümde genişleme çıkmış olabilir, şuan yok çocuk çişini tutmuştur o an dedi. Hatta profa amniyosentez yaptırmamı önerir misiniz diye sordum , hayır dedi. Daha sonra başka doktora devam ettim ultason cihazı çok iyi, bir kontrolde normal bir kontrolde hafif geniş çıktı. Erkek bebeklerde özellikle olabiliyormuş. Bizim durumumuz için söyledikleri eğer hep geniş çıkarsa doğduktan sonra kontrol edilmesi.
Şunun bilgisini de vereyim eğer kromozomsal sorun varsa amniyosentez veya doğumdan sonra belirlenmesi kesin tanı. Onun dışında her doktorun dediği şey hamileliğin kapalı kutu olması. Ben devletin yaptığı taramayı yaptırmadım, sadece başka doktora yolum düştü 3lü tarama yaptırdım. Fetal DNA tarama testi bana daha kesin gibi geliyor diğer tarama testlerinden.
Sizi çok iyi anlıyorum. Eğer içim rahat olsun derseniz fetal DNA’yı bi araştırın derim ben.Benim kafam çok karışık devlette perinatoloji doktoru bize çok kötü davrandı üçlü tarama yaptırmıştım sonuç temiz dediler büyümeye devam ederse ne olur diye bile soramadım bile o kadar kötü davrandı ki içim içimi yiyor ne yapacağım şaşırdım kaldım
Ablamın oğluna dediler böbreği geniş hatta kalbi sağ tarafa doğru kaymış diye ama maşallah sağ salim doğdu kalbi de zamanla yerine oturdu sakın kendine sıkıntı yapma bazen yanlış da söylüyor olabilirler21 haftalık gebeliğimde detaylı usg de bebeğimin iki böbreğininde genişlediğini ssöylediler ilk 5 cm ve 7 cm di 1 hafta sonra 7 cm diğeri 8 cm dediler perinatolojiye yönlendirdiler perinatoloji doktoru da amniyonsentez önerdi ama yaptırmak istemedim kararsızım yani ama genetik olabilir diye benle aynı durumu yaşayan varsa yazabilir mii çaresiz bekliyorum bilen varsa yazabilir mii
Bende çok kişiden duydum bunun gibi şeyler umarım dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederimAblamın oğluna dediler böbreği geniş hatta kalbi sağ tarafa doğru kaymış diye ama maşallah sağ salim doğdu kalbi de zamanla yerine oturdu sakın kendine sıkıntı yapma bazen yanlış da söylüyor olabilirler
Rica ederim önemli olan senin moralin başka doktora git için rahat etsin tıp geliştiBende çok kişiden duydum bunun gibi şeyler umarım dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederim
Başka doktora da gittim ama amniyonsentez gerekiyor diyorlarRica ederim önemli olan senin moralin başka doktora git için rahat etsin tıp gelişti
Ben senin yeridne olsam yaptırmam benden de istediler yapmadım dedim verende Allah alanda Allah ne gelse razıyım yeterki hayırlısını versinBaşka doktora da gittim ama amniyonsentez gerekiyor diyorlar
Komşumun oğlu içinde bunu soylemislerdi dogum sonrası gayet sağlıklı bir bebek oldu hatta şuan 7 yaşında:)Ben 1 hafta oldu gideli büyüme devam eder dedi bana doğumdan sonra müdahale ederiz dedi erkek bebişlerin de görülen bi durummuş gene de birbirimize bilgi aktarırız biz ne yapsak ne etsek boş gibi geliyor kapalı kutu ya
Hayır onermedi hiç.Peki doktorunuz amniyonsentez önerdi mii yaptırdınız mıı
Yaaa çok iyi inşallah benim bebişim de sağlıklı olur içim içimi yiyor kesin tanı amniyonsentez ama onu da ben istemedimKomşumun oğlu içinde bunu soylemislerdi dogum sonrası gayet sağlıklı bir bebek oldu hatta şuan 7 yaşında:)
Amniyosentez de basılmıştı ona
Yani mesela ben devlette burun olcumu için filan perinatologa gitmiştim gorunurxe hiçbirsey yoktu doktor amniyotez yapabiliriz ikizlerde risk çok fazla oluyor dedi ihtimal uzerinden ben istemedim. İhtimalleri bakarsak herşey bı ihtimal zaten.Bana önerdiler kalıtsal bi hastalık olabilir diye bu gibi semptomlar down sendromu gibi genetik hastalık olabilirmiş o yüzden ama kendi doktorum da önermedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?