Hamilelikte bebeğin böbreğinin genişlemesi

cansuuuuuuuuuuuuuuu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2024
14
2
1
26
21 haftalık gebeliğimde detaylı usg de bebeğimin iki böbreğininde genişlediğini ssöylediler ilk 5 cm ve 7 cm di 1 hafta sonra 7 cm diğeri 8 cm dediler perinatolojiye yönlendirdiler perinatoloji doktoru da amniyonsentez önerdi ama yaptırmak istemedim kararsızım yani ama genetik olabilir diye benle aynı durumu yaşayan varsa yazabilir mii çaresiz bekliyorum bilen varsa yazabilir mii

Benim de kendi böbreğime genişleme vardı usg de çıkmıştı at nalı böbrek yapısına sahipmişim bundan dolayı tuvalete sık gidiyorum böbrek hızlı çalışıyor.Sanirim bebeklikten vardı eski zamanlarda böyle gelişmiş değildi her şey arastirilamiyordu.Ben sorun olarak kuculedebilir belki doğunca

Yok hayır bebeğimde olan bi sorun

Benim bebeğimde ayrıntılı ultrason zamanı bu sorun çıktı. Hatta +2 sorunumuz daha vardı bizim. Fetal DNA testimiz de var bu arada. Bana da amniyosentez dedi. Güvensizlik sebebi başka bir profesör perinatoloğa gittim, bizi korkuttuklarını anlattım. Onun ölçümlerinde böbrek gayet normal çıktı. O ölçümde genişleme çıkmış olabilir, şuan yok çocuk çişini tutmuştur o an dedi. Hatta profa amniyosentez yaptırmamı önerir misiniz diye sordum , hayır dedi. Daha sonra başka doktora devam ettim ultason cihazı çok iyi, bir kontrolde normal bir kontrolde hafif geniş çıktı. Erkek bebeklerde özellikle olabiliyormuş. Bizim durumumuz için söyledikleri eğer hep geniş çıkarsa doğduktan sonra kontrol edilmesi.

Şunun bilgisini de vereyim eğer kromozomsal sorun varsa amniyosentez veya doğumdan sonra belirlenmesi kesin tanı. Onun dışında her doktorun dediği şey hamileliğin kapalı kutu olması. Ben devletin yaptığı taramayı yaptırmadım, sadece başka doktora yolum düştü 3lü tarama yaptırdım. Fetal DNA tarama testi bana daha kesin gibi geliyor diğer tarama testlerinden.

Benim kafam çok karışık devlette perinatoloji doktoru bize çok kötü davrandı üçlü tarama yaptırmıştım sonuç temiz dediler büyümeye devam ederse ne olur diye bile soramadım bile o kadar kötü davrandı ki içim içimi yiyor ne yapacağım şaşırdım kaldım

Sizi çok iyi anlıyorum. Eğer içim rahat olsun derseniz fetal DNA’yı bi araştırın derim ben.

Ablamın oğluna dediler böbreği geniş hatta kalbi sağ tarafa doğru kaymış diye ama maşallah sağ salim doğdu kalbi de zamanla yerine oturdu sakın kendine sıkıntı yapma bazen yanlış da söylüyor olabilirler

Bende çok kişiden duydum bunun gibi şeyler umarım dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederim

Ben 1 hafta oldu gideli büyüme devam eder dedi bana doğumdan sonra müdahale ederiz dedi erkek bebişlerin de görülen bi durummuş gene de birbirimize bilgi aktarırız biz ne yapsak ne etsek boş gibi geliyor kapalı kutu ya

Benm hamileliğimde hem kendimde hem oğlumda vardı ama çok şükür bizim öyle bı sorunumuz olmadı doğduktan sonra tabi yine iyi takip etmek lazım benmde oglumunda geçti
Hamilelik nedeni ile oldu bende.
Doktor erkek çocuklarında olabiliyor demişti

Komşumun oğlu içinde bunu soylemislerdi dogum sonrası gayet sağlıklı bir bebek oldu hatta şuan 7 yaşında:)

Amniyosentez de basılmıştı ona

Komşumun oğlu içinde bunu soylemislerdi dogum sonrası gayet sağlıklı bir bebek oldu hatta şuan 7 yaşında:)

Amniyosentez de basılmıştı ona
Yaaa çok iyi inşallah benim bebişim de sağlıklı olur içim içimi yiyor kesin tanı amniyonsentez ama onu da ben istemedim

Bana önerdiler kalıtsal bi hastalık olabilir diye bu gibi semptomlar down sendromu gibi genetik hastalık olabilirmiş o yüzden ama kendi doktorum da önermedi
Yani mesela ben devlette burun olcumu için filan perinatologa gitmiştim gorunurxe hiçbirsey yoktu doktor amniyotez yapabiliriz ikizlerde risk çok fazla oluyor dedi ihtimal uzerinden ben istemedim. İhtimalleri bakarsak herşey bı ihtimal zaten.

Evet evet bana da ihtimal dedi zaten kesin sonuç yok ben bide 3lu tarama yaptırmıştır bişey çıkmamıştı o testler felan önemli değilmiş saçma bişey aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…