Hamilelikte beraber beslenme listesi hazirlayalim.

• Konu Sahibi Konu Sahibi mmc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mmc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2016
32
0
1
36
Merhaba. Hepimize hamile olduğumuzu öğrenince doktorlar sunu ye bunu yeme diye önerilerde bulunmuştur.buna uygun beraber liste yapalım hafta hafta. Bazılarını doktor unutursa onu hatırlatmış oluruz. Mesela portakal. Bana söylemedi ama başka hamile bayana yeme demiş doktoru bir arastirdim ki hakli. Bunun gibi simdilik aksam yemeklerinde planım. 2 aksam balık 2 aksam kırmızı et (bende b12 çok eksik) 2 aksam tavuk 1 aksam sebze yemeği. Tüm menülerde mutlaka yeşil salata ve/veya haşlanmış sebze. Aralarda badem fındık fistik.balık yemeği dışında olanlarda mutlaka yoğurt. Her gece yatmadan ballı sut. Kahvaltıda mutlaka haşlanmış yumurta bolca peynir zeytin. Öğlen de makarna vs ve aksama doğru ya da sütten önce meyve salatası :) sanırım 200 kg olurum başka aklına gelen. Ha bir de günde bir tane maden suyu çok onemliymis.sizler ne onerirsiniz

Bana Dr um ne istiyorsan onu ye, benım için en önemli şey senin Mutlu bir hamilelik geçirmen deyip, acayip motive etti benı. Gayet sağlıklı, bol proteinli besleniyorum. Ben de aynen 200 E yaklaşırım :KK45:

Bana Dr um ne istiyorsan onu ye, benım için en önemli şey senin Mutlu bir hamilelik geçirmen deyip, acayip motive etti benı. Gayet sağlıklı, bol proteinli besleniyorum. Ben de aynen 200 E yaklaşırım :KK45:
Evet o da var. Kimi doktor da mutlu anne ve mutlu bebek mantığı diyor :) haklılar da hatta ayda 1 bardak kırmızı şarap iç demis

Evet o da var. Kimi doktor da mutlu anne ve mutlu bebek mantığı diyor :) haklılar da hatta ayda 1 bardak kırmızı şarap iç demis

Aynı benim dr um. Ben özel bir kliniğe gidiyorum, bulunduğum ilçede, bayagı talep gören bir yer. Hatta yurtdısında gelişmiş olan bazı yöntemleri de uyguluyormuş. Başarılı bir dr' muş. Bakalım henüz başındayız ve ben kilolu olarak hamile kaldım. Biraz moral bozuklugum da var bu yüzden.

Aynı benim dr um. Ben özel bir kliniğe gidiyorum, bulunduğum ilçede, bayagı talep gören bir yer. Hatta yurtdısında gelişmiş olan bazı yöntemleri de uyguluyormuş. Başarılı bir dr' muş. Bakalım henüz başındayız ve ben kilolu olarak hamile kaldım. Biraz moral bozuklugum da var bu yüzden.
Hangi ildesiniz

Ben sabah yumurta 3 zeytin bir dilim peynir ceviz elma. Oglen sebze yemegi. Aksam cok acikiyorum ne bulursam 2 3 tabak yiyorum bu gidisle 200..

Kızlar ben yemek yapacak hal bulamıyorum kendimde et balık tavuk nasıl uğraşıyor sunuz bu durumda :KK43: simdi kalktim bir çorbayı zar zor yaptim

Kızlar ben yemek yapacak hal bulamıyorum kendimde et balık tavuk nasıl uğraşıyor sunuz bu durumda :KK43: simdi kalktim bir çorbayı zar zor yaptim
Canim eşim sagolsun. Ben kokularina tahammul edemiyorum ben oda da yatarken pisiriyor evi havalandiriyor ve yemege cagiriyor..

Daha işteyim ben, eşim benden önce eve gitti. Ne yapıcam diye söylenirken, takma, ayarlarız birşeyler dedi.
Veya tembellik yapıp, sipariş filan olur, bilemedim...

Doktorum banada canının istediğini ye dedi.. ise giderken kahvaltı yapamıyorum. Akşam döndüğümdede uyumadan kendime gelemiyorum.. bakalım nolucak böyle :(

merhabalar ,
bende kilolu olarak hamile kaldım ama 6. hafta sonrası bir miğde bulantısı, afdersiniz bir istifra ,kokulara karşı hassasiyet.
çok fena oldum. şimdi biraz daha alıştım ama geçen birşey yok hala devam .
arkadaşlarım kilo verdin diyor :) çorba harici bişey yiyemiyorum ki.
bebeğim bana zayıflamam yardımcı oluyor galiba :anneadayı::KK46:

Doktorum banada canının istediğini ye dedi.. ise giderken kahvaltı yapamıyorum. Akşam döndüğümdede uyumadan kendime gelemiyorum.. bakalım nolucak böyle :KK43:

vallahi bende bir çorba içip kanepede sızıyorum. gece 12 de tekrar kalkıyorum yatağıma yatıyorum ve sabaha kadar deliksiz uyuyorum . cumartesi pazar gündüz 4 saat bir uyku yapıyorum mecburen.
erken kalkan biri olrak hayatımda hiç bu kadar uyumamışımdır.

Valla arkadaşlar benim doktorum onu ye bunu yeme diye bişey söylemedi dengeli beslenmeye dikkat ediyorum canım ne istiyorsa yiyorum tek dikkat ettiğim yemeklerden 1 saat önce ve sonra su içmeye özen gösteriyorum çok fazla kilo almamak için 25 haftalik oldum 8 kilo aldım.hergün ceviz badem maden suyu 1 kase yoğurt 2 bardak süt bolca peynir yumurta ve 2 adet hurma atlamamaya özen gösteriyorum.

Kizlar ben kahvaltimi cok saglikli yapiyorum. Ogle yemegimi de sebze tavuk salatasi ceviz meyve tarzi yiyorum ama bi aksam canim cig kofte lahmacun tursu tarzi seyler istiyor diger aksam tatliya doyamiyorum. Sanirim 2 ay rejim sonrasi bilincalti hamilesin ye yiyemediklerini diyor.

Kizlar ben kahvaltimi cok saglikli yapiyorum. Ogle yemegimi de sebze tavuk salatasi ceviz meyve tarzi yiyorum ama bi aksam canim cig kofte lahmacun tursu tarzi seyler istiyor diger aksam tatliya doyamiyorum. Sanirim 2 ay rejim sonrasi bilincalti hamilesin ye yiyemediklerini diyor.

Dr' un tek yeme dedigi şey 'ÇİĞKÖFTE ve MİDYE' çiğ et oldugu için kesinlikle yemiyceksin, dedi.
Aman siz de dikkat edin lütfen.

Back
X