Hamilelikte Beslenme

hilarite

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
322
625
303
İzmir
Merhaba kızlar;
Ben yaklaşım 5 haftalık hamileyim. Doktor hergün alınması gerekenler diye bi beslenme listesi verdi.
250 gr et(balık tavuk et)
200 gr yogurt
4 adet meyve(tercihen elma ya da kivi).
portakal muz kuru üzüm çok az.
Hamur işi yok.
Günde 3 dilim ekmek
1 tabak makarna falan.

Ama etten tiksiniyorum. Ne balık ne et ne tavuk görmek istemiyorum. Yoğurt'u zar zor yiyebiliyorum.1 haftadır böyleyim. Napıcam bilmiyorum. Geçer mi ki? Siz nasıl beslendiniz?

sulu etlı sebze yemeklerı ye daha besleyıcı ve mıden bulansada sut ıc kahvaltıda bebek onemlı cunku :)

canım ne istiyorsa onu yiyorum. gebeliğin başında etten ve tavuktan tiksinmek sağlıklı bi durum, vücudun bir savunması. ilk üç ay sonra geçer. vücut neye ihtiyaç duyuyorsa onu istiyor zaten, böyle robotik planlamalar bana zor geliyor.

4 tane meyve şeker açısından çok değil mi. Benim doktorum ilk 3 ay bebek genetik gelişimini tamamlayacağı için beslenme konusu çok çok önemli değil demişti. Sadece kafeine dikkat etmem gerektiğini, çiğ et ürünlerini ve paketli abur cubur tarzı ürünleri tüketmememi ve günde 1 tane soda ve bol su içmemi söyledi. Zaten bulantılar yüzünden beslenmeye pek dikkat edilemiyor, bütün gün kuru ekmek yediğimi hatırlıyorum. 3 aydan sonra düzene giriyor ama, şimdi ben de anlattığınız tarzda besleniyorum, yalnızca et değil sebze ağırlıklı besleniyorum ve günde en fazla 2 meyve yiyorum.

Ben valla her gün et tavuk ya da balık yiyemiyorum. Geç uyandigim için öğlen yemeğini yemek olarak değil de meyve kuruyemisler olarak geçiriyorum. Akşam da dogal olarak her gun et tavuk balık yiyemiyorum. Bazen et tavuk balik bazen kurubaklagil bazen sebze yemeği

Kızlarrr çok teşekkür ederim. Ne kadar tatlısınız hepiniz ne güzel şeyler yazmışsınız. kinderpingui senin söylediğin ilk 3 ay kısmı beni çok rahatlattı. S Semasin senin bakış açın da kulağa hoş geliyor. Sağolun tekrar kızlarr hepiniz iyi ki varsınız

Bende sağlıklı beslenemiyorum kendim yaptığım yemekleri çok sevemiyorum yaparken midem bulanıyor zeytin peynir yiyemiyorum et tavukta aynı şekilde en sevdiğim çayı görünce midem kalkıyor dışardan yiyesim geliyor hep sabahları açma filan yiyesim geliyor gün içinde cips çekiyor canım nasıl birakcam bunları zeytin peynir kesinlikle görmek istemiyorum

Benim doktorum da süt ürünleri tüketmeye ve bol su içmeye dikkat et, tüm besinlerden almaya çalış dedi. Zaten miden bulanacağı için her şey yiyemeyebilirsin, ne yiyebiliyorsan onu ye. Kısaca ilk üç ay ne yersen ye sonrasında beslenme düzenine geçeceğiz dedi, hiç böyle liste vemedi.

Kan tahlili için gittim salı günü. Anlattım durumu. Ne yiyebiliyorsan onu ye dedi. Bebeğe faydalı diye kendini bişey yemeye zorlama dedi. Tuzlu yoğurt kraker vs. tüketebilirsin dedi. Meyveli sakızı da çiğneyebilirsin dedi de rahatladım çok şükür.Benim doktor biraz şaşkın, madem böyle bana listeyi verirken desene bak bi hafta sonlra bulantın başlarsa kafaya takma diye iyi doktor ama sormadan söylemiyo. ama şu ağızadaki acı tat yok mu mide bulantısından da beter

Evet bende de o acı tat vardı ağzıma sürekli acı su geliyordu midem bulanıyor su doktorum mide hapı verdi bayag rahatladim

Hangi ilacı yazdı canım. Ağızdaki acı tadı da azalttı mı? Ben de gidince doktoruma isim vererek sorarım kullanayım mı diye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…