Hamilelikte beslenme :)

asli2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2010
54
35
Hamilelik surecınde dıkkat ettiğiniz seyler var mıydı,onerılerınızı beklıorummm :)))

Günde 1 bardak süt içiyorum. Ara öğün olarak yoğurt yiyorum. 2 adet ceviz, fındık yiyorum. Canım çok istemiyor ama bebeğim için beslenmem lazım. Yoğurt ve sütü iç. Ceviz, fındık, incir, kayısı bunları da ye. Haftada 1 kere tavuk veya et ye.

Salata yıyorum kahvaltıa haslnmıs yumurta peynır yemeye calsıyorum sut ıcemuyorum onun yerıne ayran ıcıyorm kuru uzum fındık cevız ..

Hafta hafta bebeğin gelişimine göre beslenme önerileri bulabileceğimiz bir site biliyor musunuz arkadaşlar?

şimdi tam semiz otu zamanı bol bol çiğ çiğ salata yapıp yemeye bakın kızlar omega 3 deposu cok faydalı

ayrıca ben de her gün süt içmeye çalışıyorum yoğurt, ayran, yumurta, ceviz hurma yiyorum hamileler için kuru üzüm çok faydalı bol bol su içmemiz gerekli kızlar ayrıca tabi ki düzenli beslenme 3 öğün ayrıca ara öğünler

Kahvaltıda mutlaka yumurta peynir zeytin ceviz organik domates salatalık ve süt...ara öğün olarak fındık kuru incir taze badem elma yani bunalrdan hangisi olursa hepsini bir anda yemek pek mümkün olmuyor. günde 3 adet hurma mutlaka yiyorum. çalıştıgım için öğle yemeği olarak ton balığı ya da kendi hazırladıgım sandviç tüketiyorum. akşamları meyve tabağı hazırlıyorum kendime en son olarak da yatmadan önce yoğurt yiyorum hem rahat uyumak için hem de yoğurdun en faydalı oldugu zaman yatmadan önce...benim menüm bu:)

Kahvaltıda : 1 yumurta, 1 bardak süt, peynir , zeytin , domates , salatalık, ceviz, ekmek

Aralarda meyve yada yoğurt yada ikisi birlikte, kuruyemiş

Öğlen: Çorba, sebze yemeği, varsa makarna,pilav ve salata

Akşam : Et-balık,sebze yemeği, çorba,salata

Gece yatmadan bir bardak süt.

Akşam 9'dan sonra yemeyi kesiyorum. Günde 3 litre su . Haftada bir yoga ve her fırsat bulduğumda yüzme ve yürüyüş.
Bazen dondurma yada sütlaç ile kaçamak yapıyorum. Abur cubur minimum.

Bu yaz bol bol karpuz yemeyi düşünüyorum bir de mısır.

27. haftadayım 5-6 kilo kadar aldım.

Kahvaltıda mutlaka yumurta peynir zeytin ceviz organik domates salatalık ve süt...ara öğün olarak fındık kuru incir taze badem elma yani bunalrdan hangisi olursa hepsini bir anda yemek pek mümkün olmuyor. günde 3 adet hurma mutlaka yiyorum. çalıştıgım için öğle yemeği olarak ton balığı ya da kendi hazırladıgım sandviç tüketiyorum. akşamları meyve tabağı hazırlıyorum kendime en son olarak da yatmadan önce yoğurt yiyorum hem rahat uyumak için hem de yoğurdun en faydalı oldugu zaman yatmadan önce...benim menüm bu:)

merhaba. ben gebelikte ton balığı zararlı diye okumuştum bir kaç yerde. isterseniz siz de bir araştırın yine.

evet ben de zarrallı dıye bılıyrm..

Büyük balıklar içerdikleri yüksek civa miktarları nedeni ile genellikle hamilelikte önerilmemektedir. Ton balığı ise büyük olmasına rağmen genelde düşük civa içeren balıklar sınıfına dahil edilmektedir.

Yüksek oranda Omega 3 içermesi, doymuş yağ oranlarının düşük olması ve yüksek kaliteli proteini nedeni ile deniz ürünleri ve özellikle ton balığı tüketilmesi gebelikte önerilmektedir. Ancak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi haftalık ton balığı tüketiminde sınırlamalar koymuştur.

Ton balığı hazır kutulanmış konserve şeklinde tüketilebileceği gibi bütün eti biftek gibi ızgara şeklinde de yenilebilir. Gebelikte önerdiğimiz konserve ve light olarak adlandırılan yağsız ton balığı tüketilmesidir. Bunda sınır haftada 2 porsiyonun geçilmemesidir.

Tüm gebelik boyunca haftada 2 seferi geçmemek kaydı ile 80 gramlık kutu light ton balığı yemenizde yarar vardır.

Kızlar bende yenı gebeyim henuz 2 aylık bebeğim cok su tuketımı yapıyorum ben alısmısım dsuramıyorum içmeden yani gunde 3lıtre kesın ıcıyorumdur belki de 4 5 litre aşırı ıcıyorum bazıları cok su ıcmek ıyıdır kese olusumuna bebege dıyor kımısı de cok ıcmek tehlıkelı asırıya kacma dıyor bılgısı olan varmı hangısı dogru olan? bir de süt ile aram pek yok ıcmek gerekıyormu mutlaka hazır sut mu koy sutumu hangısını ıcıcez hazırlar ıyı degıl dıyorlar koy sutune de hastalık gecebılır dıyorlar ne ıcıcez ne yıcez bız ya offf ::)

KIZLAR BİRDE HEMŞİREM BANA DEDİ Kİ ŞİMDİ HEMEN KAKAO YAĞI VEYA SIZMA HAS ZEYTINYAGINA BASLA DEDİ
GOGUSLERINE KARNINA BALDIR KALCA BACAK SURMEYE BASLA SIMDIDEN DEDI BENDE COK ERKEN DIYE DUSUNDUM SORDUM AMA HAYIR HEMEN BASLA DEDI FAYDASINI GORECEKSIN DEDI DAHA 6.HAFTALIK GEBEYIM DUSUNCENIZ NEDIR CATLAK ICIN NE KULLANDINIZ KAKO YAGI KULLANANIZ OLDU MU ?_

Herkese merhaba,
Bir haftada bir kalıp koyun peyniri tükettim. Ama pastörize sütaşın yani. Sorun olmaz sanıyorum. Ne dersiniz?
Bazı yerlerde keçi, koyun peyniri tüketilmemelidir diye okuyunca panikledim :KK43:

Kızlar bende yenı gebeyim henuz 2 aylık bebeğim cok su tuketımı yapıyorum ben alısmısım dsuramıyorum içmeden yani gunde 3lıtre kesın ıcıyorumdur belki de 4 5 litre aşırı ıcıyorum bazıları cok su ıcmek ıyıdır kese olusumuna bebege dıyor kımısı de cok ıcmek tehlıkelı asırıya kacma dıyor bılgısı olan varmı hangısı dogru olan? bir de süt ile aram pek yok ıcmek gerekıyormu mutlaka hazır sut mu koy sutumu hangısını ıcıcez hazırlar ıyı degıl dıyorlar koy sutune de hastalık gecebılır dıyorlar ne ıcıcez ne yıcez bız ya offf ::)
bende henuz 6 . haftama yenı gırdım , beslenmemı degıstırmedım zaten herseyı yıyen ve duzenlı 3 ogun yıyen bırıyım, sadece sabah akşam sut ıcıyorum bırer bardak ve folık asıte devam,kan degerlerım su an normal ama bebek ozellıkle ılk 3 ay anneden beslenıyor ...
bu ara zaten sıcaklardan pek ıstahımda yok,doyacak kadar yıyorum sadece. sımdı cevız-fındık karısımı yaptırcam oglenle akşam arası onlardan atıstırcam ıs yerınde gunde bır avuc kadar yemek lazımmıs hem kendımız hem bebegın gelısımı ıcın yararlı ımıs... bu arada gunesten faydalanmayı da ıhmal etmıyorum d vıtamını ıcın :KK66:

Kızlar ben doktorum tarafından şeker eğilimi sebebi ile diyetisyene gönderildim. Şu an diyetisyenin verdiği listeye göre besleniyorum.25. haftada 10 kilo almıştım.Diyete başladım 10 gün sonra 1 kilo verdim. Şu an 28. haftadayım ve oldukça sağlıklı belenerek gereksiz kilo alımının da, gereksiz beslenmenin de önüne geçmiş oldum. Ben de hamile kaldığımda normal beslenmeme devam ettim hatta hamile kaldım diye abartmadım bile ama sonuç olarak şeker yüklemelerimde şekere eğilim çıkınca mecburen önüne geçmemiz, dikkat etmemiz gerekti. Şu an 3 ana 3 ara öğün olarak besleniyorum. sabah 2 dilim tam buğday ekmek, 2 kibrit kutusu peynir (veya 1 yumurta+1 kibrit peynir) salatalık domates 5 zeytin ve iki ceviz yiyorum. Ara öğünler 1 porsiyon meyve ve akabinde 1 çay bardağı süt veya 200ml yoğurt.öğlenleri 4 köfte kadar et,salata ve 1 dilim ekmek. 17:00 gibi 15 adet çiğ badem, akşamları ise 7 kaşık sebze yemeği, salata ve 1 dilim ekmek yiyorum. şekerli tüm meyve ve gıdalar yasak.kuru baklagil de yok.çorba ekmek yerine içilebilir. Durum bu. Evet zorlanıyorum ama en azından sağlıklı ilerliyorum. :anneadayı:

Herkese merhaba,
Bir haftada bir kalıp koyun peyniri tükettim. Ama pastörize sütaşın yani. Sorun olmaz sanıyorum. Ne dersiniz?
Bazı yerlerde keçi, koyun peyniri tüketilmemelidir diye okuyunca panikledim :KK43:

BEN HAZIR URUN TUKETMIYORUM PAZARDAN ALIYORUM TULUM VEYA BEYAZ PEYNIR GUVENIP YIYORUM YANI BENDE 8HAFTALIK GEBEYIM SUAN DA HAYIRLISI ALLAH KORUSUN :)

Kızlar ben doktorum tarafından şeker eğilimi sebebi ile diyetisyene gönderildim. Şu an diyetisyenin verdiği listeye göre besleniyorum.25. haftada 10 kilo almıştım.Diyete başladım 10 gün sonra 1 kilo verdim. Şu an 28. haftadayım ve oldukça sağlıklı belenerek gereksiz kilo alımının da, gereksiz beslenmenin de önüne geçmiş oldum. Ben de hamile kaldığımda normal beslenmeme devam ettim hatta hamile kaldım diye abartmadım bile ama sonuç olarak şeker yüklemelerimde şekere eğilim çıkınca mecburen önüne geçmemiz, dikkat etmemiz gerekti. Şu an 3 ana 3 ara öğün olarak besleniyorum. sabah 2 dilim tam buğday ekmek, 2 kibrit kutusu peynir (veya 1 yumurta+1 kibrit peynir) salatalık domates 5 zeytin ve iki ceviz yiyorum. Ara öğünler 1 porsiyon meyve ve akabinde 1 çay bardağı süt veya 200ml yoğurt.öğlenleri 4 köfte kadar et,salata ve 1 dilim ekmek. 17:00 gibi 15 adet çiğ badem, akşamları ise 7 kaşık sebze yemeği, salata ve 1 dilim ekmek yiyorum. şekerli tüm meyve ve gıdalar yasak.kuru baklagil de yok.çorba ekmek yerine içilebilir. Durum bu. Evet zorlanıyorum ama en azından sağlıklı ilerliyorum. :anneadayı:
KAÇ KİLOSUN SUAN ? KAÇ HAFTALIK BEBEGIN ?

BEN HAZIR URUN TUKETMIYORUM PAZARDAN ALIYORUM TULUM VEYA BEYAZ PEYNIR GUVENIP YIYORUM YANI BENDE 8HAFTALIK GEBEYIM SUAN DA HAYIRLISI ALLAH KORUSUN :)
Peki ama nasıl güvenebiliyorsun? Bizlerin pastörize ürünler yemesi gerekiyor. Pazarda satılanlar yeterince işlem görmemiş, bakteri taşıyor olabilir :KK43:

X