hamilelikte cappuccino zararlı mı

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
cappuccino zararlı mı.netten baktım konuyla ilgili hiç bir bilgi yok.acaba kahveyle aynı etkiye mi sahip
 
İçeceklerdeki kafein miktarlarını yazayım,sen karar ver arkadaşım:KK34:


İçeceklerdeki kafein oranları…

Filtre kahve 1 fincan 135-200 mg

Espresso 1 fincan 100 mg

Cappuccino 1 fincan 100 mg

Hazır kahve 150 cc 57 mg

Türk kahvesi 1 fincan 57 mg

Dekafeine kahve 150 cc 5 mg

Demleme çay 175 cc 20 - 110 mg

Ice Tea 330 cc 70 mg

Hazır çay 200 cc 30 mg

Kola 1 Kutu 30 - 56 mg

Diyet Kola 1 Kutu 38 - 45 mg

Kola dışındaki meşrubatlarda 1 Kutu 50 mg civarı

Meyveli gazoz 1 Kutu 0 mg Çikolata 60 gram 10 - 50 mg
 
ben aşırı derecede nescafeye ve çaya düşkün bi insanım kola içmemeye özen gösteriyorum ama çayyy kahvee aslaaaaa engel olamıyorum kendime şimdi değerlerini okudumda bebeğime zarar veriyorum dimi offfffffffff ne biçim anneyim
 
Tabii ki arkadaşlar,yapacak başka bir şey yok..
Ben çay ve kahve zaten içmezdim de koladan vazgeçemem diyordum.
Hamile olduğumu öğrendiğimden beri ağzıma bile sürmedim..
Yeter ki bebeğim sağlıklı olsun..
 
asiri dozlarda tabiiki zararli, ama gunde 1-2 fincan kahve veya 3-4 fincan cay veya 1 litre kofein iceren icecek (cola gibi) buradaki saglik yerlerinde belirlenen miktarlar bu.

Yani gunde 1-2 bardaktan birsey olmaz, ama asiri icildigi taktirde iyi degil

Gunde en fazla 300mg kofeinin gecirtilmemesi oneriliyor
 
Cappucino = Kahve dir = Kahve = Cafeine içerir = Cafeinli içecekleri de doktorlar tavsiye etmedigine göre, miktari ne kadar olursa olsun tavsiye edilmez.
 
ben haftada bir kere öğle yemeklerinde kola içiyorum o kadar:-((((sizce çok mu zararlıı???
 
daha geçenlerde okudum günde 300 mg kafein zararlıymış.
onun dışında çok korkmanıza gerek yok yazıyordu bir kadın doğum uzmanının sitesinde
ben arada şekersiz 2 si bir arada olanlardan içiyorum bazen hazır cappiccino..ama nadir..çayı çok açık önce suyunu dolduruyorum sırf su oluyor azcık çayla renklendiriyorum..aslında çay tadı almıyorum sıcak su içmiş oluyorum ama psikolojik galiba.
 
Günde en fazla 2 fincan çay ve 2 fincan kahvenin zararı değil faydası varmış.
Ben günde en fazla o da en fazla 2 bardak çay içiyorum.
Çay içmezsem kahve içiyorum.Kahve haftada bir kez ama.
 
ben sadece sut urunlerı meyve suyu ve su ıctım.cappuccinnoda kafeın mıktarı fzla dıye bılıyorum.ılk aylarımda da ıkı gunde bır cnm cektıgı ıcın yarım bardak kola ıctım sonra tamamen bıraktım.su an kola hala ıcmıyorum.emzırıyorum gaz yapar dıye
 
Valla dr um abartmadığın sürece iç dedi 2 bardak en fazla dedi Bende abartmadan içiyorum kolada,kahvede,çayda zaten hergün içmem canım isterse bende aman aslaa diye bişey olmadı sadece bellinşeyler dışında oda mecburi zaten :)
 
of çaysz duramıorum ben yaw,günde 3 bardk fln içiorum ama onun dışında kafein içeren bişi de tüketmiorum işte.. geçenlerde çok filtre kahve istedi canm dedim en azından latte içiim bari,ama uzun süre uzak kalınca o bile sert geldi be yaw:KK1:
 
Çay içeceğiniz zaman çok açık için arkadaşlar.
İçine de birkaç damla limon sıkın mutlaka.Çünkü çaya sıkılan limon çayın vücuda vereceği demir eksikliğini vitamin eksikliğini önlüyormuş c vitamini içerdiği için.
 
o kadar özledim ki bişeyler içmeyi.hiçbir şey içmiyorum şu an.kola,kahve vs.. hiç yok,çayı da 2-3 günde 1 fincan su gibi ancak içiyorum.arada bir içmenin zararlı olacağını sanmıyorum ama ben de şeker olduğundan,kahveyi de şekersiz içemediğimden hiç dokunmuyorum bile..
ama böyle capicinolar,latteler,filtre kahveler,kolalar....Allaaam çookk özledim:KK53:işin kötüsü doğum sonrasında emzirirken de zararlıymış çay ,kahve.zararı ne bilmiyorum ama emzirirken uzak durulması gerekenler listesinde görmüştüm:KK43:kavuşmak için daha çook beklemem lazım anlaşılan:KK25:
 
hamislik öncesi cok kahve icerdim büroda elimden düsmezdi, ama hamile kaldiktan snra biraktik hic agzima sürmedim, bebegim icin kahve zevkini bastirdim
 
X