hamilelikte çatlak önlemek mümkün....

Annem 4 çocuk doğurmuş ama hiç çatlağı yok..
Ben de 11+5 haftalığım şuan
Yağlanmaya ne zaman başlıyoruz?... Çatlak belirtileri hangi aydan sonra ortaya çıkıyor ?

3. aydan sonra önlem almaya baslamak lazımmıs catlak olusmaması için

merhaba ben hamılelıgımın ılk 3 ayından ıtıbaren çatlakları onlemek adına sabah akşam gunde 2 kez olmak üzere katı kakao yağı kullandım ve hiç catlagım olmadan hamılelıgımı tamamladım ..hamılelıgım boyunca 19 kılo aldım fakat katı kakao yagı sayesınde hıç çatlagım olmadı ..merak edenler için soyluyorum katı kakao yagını aktarlarda bulmak mumkun gramlar satılıyor...mutlaka deneyın derim ..

ben 2. ayımdan itibaren bebeyağı sürmeye başladım 8.aya kdr tık yokken son ayda çatır çatır çatladım.önleyemdm maaleseff

Ben palmers krem ve bebe yağı kullandimbir gram bile faydasi olmadi. Bir gun uyandigimda her yerim catlamisti. Karnimun altinda kalan kisimlari fazla gormuyordum takmiyordum simdi son 3 hafta yanlarda da basladi gobegin üstüne cikmaya... offf offf

mankenlerin ,şarkıcıların dermatologunun önerisi üzerine yağ karışımı kullandım . hiç olmadı çok memnunum.

3.ay biter bitmez başlanmalı.

1 yemek kaşığı fındık yağı
1 tatlı kaşığı kayısı yağı
karıştırlarak sürülür. karışımdan bolca yapıp cam kavonozda saklayacaksanız. sürekli duracağı yer sıçaktan uzak olmalı. serin yerde saklanmalı. mesela petekten,sobadan uzakta olmalı. bende gardrobumda duruyor.

ama SU ,C ve E VİTAMİNİ eksik olursa yağ tek başına işe yaramaz...

SilDerm isimli yeni çatlak önleyiciyi incelerken ( ttp://www.alpinmarket.com/urun/silderm-prevention-oil-catlak-onleyici-yag/1) güvenli olduğunu sandıgımız bir çok çatlak kreminin içeriğini öğrenince çok şaşırdım.

Örneğin Lierac Phytolastil içinde bır sürü PARABEN varmış. Bilsem asla kullanmazdım.
METHYLPARABEN
ETHYLPARABEN
PROPYLPARABEN
BUTYLPARABEN
ISOBUTYLPARABEN

BioOil içeriklerini vikipediadan baktım ve çok ürkütücü. Eugenol, BHT, Coumarin gibi içerikler kücük dozlarda dahi beyin ve karaciğer için zararlıymış. Anlamadığım böyle bir tehlikeye gebeleri nasıl maruz bıraktıkları..
Sonuç olarak çatlak kremi de olsa tehlike büyük...ben şuna karar verdim..
Paran varsa Silderm al yoksa badem yağı...

Kizlar ben oglumda cok bisy kullanmadim arada bepanthen arada badem yagi hatta pekte surdugum sayilamaz sadece cok gerildigmde rahatlama amacli suruyodum ve birtane dahi catlagim yok massallah degmesin simdide 19haftaligim.niveanin bebek yagini aldm en kisa zamandada aktara gidip kakao yagini almak istiyorm oglusum kardesini arada bi yagliyo bakalim nolcak bunda

çatlak oluşumu ne zaman başlıyor son haftalarda mı artıyor?

çatlak oluşumu ne zaman başlıyor son haftalarda mı artıyor?

İlk aylarda kakao veya bebe yağını her banyodan cikmada vucuduna uygulamani sonrasindada cikinca bepantolun hamileler icin catlak kremini uygulamani tavsiye ederim cildinin elastikligini arttırır böylece son aylara geldiğinde çatlak olusma ruskin daha az olur..son aylar bırak cildini sen bile ortadan çatlıycak gibi oluyosun..buarada sakin sadece karnina uygulama boyundan dizlere kadar gögüsler yanlar göbek bacaklar hatta fazla kilo alirsan alt bacaga bile uygulayabilirsin..ben cok faydasini gördüm..eğer buna rağmen çatlak olustuysa genetik faktörler de etkili tabii..en azindan sen elinden geleni yapmiş olursun

İmza

kakako yagı kremını yuguluyorum ama bazı günler unutuyorm cok düzenlı değil henüz çatlağım yok ama sanırm daha erken ne zaman oluştuğunu merak etmıştım 37 haftadan sonra başlıyor galıba bu catlaklar

Evet kilo alımın yavassa son aylarda oluyo fakat cildin elastiklestirmek icin ilk aylarda baslamak gerek duzenli yaglanma banyodan banyoya 2 gunde bir kremde banyodan sonra kullanabilrsin simdilik ama son aylara dogru catlak kremini suzenli olarak hergun surmen gerek..catlarsan niye yapmadim die pisman olursun cok kötü gorunuyor cünku

İmza

Ben 6. haftadan itibaren tüm karın bölgeme vazelin ve badem yağı sürüyorum. Şu an 37 haftalık gebeyim. Her gece sürmeme ragmen (atletlerim bile yağ içinde kaldı) bu gece 1 gecede karnımda çatlaklar oluşmuş. Zannedersem genetik=( Annemde de vardı. Bende de olacakmış demek ki.

Arkadaşlar bende şu an 36 hafta oldum çok düzenli lierac kullandım faydası olmadı günde 3 lt su içiyorum ama genetik demek ki annemde ablamda çatlamış karnımı görünce üzülüyorum ama yapacak bişey yok oğlum sağlıkla doğsun tek isteğim bu doğumdan sonra karnım nasıl görünecek çok merak ediyorum(

Hamileliğim esnasında buradaki forumları çok takip ettim. O sebeple hamileliğim bittikten sonra sonuçları hakkında yazmaya kendi kendime söz vermiştim. Şimdi de yazıyorum.
Öncelikle ben çatlak oluşumuna son derece meyilli bir insanım. Annemde hamilelikten ötürü yüzlerce çatlak var. Benim cildim kuruluktan pul pul dökülür. Karnımda kollarımda her banyo sonrası, denize girince vs. kırmızılıklar oluşur o derece. Zaten basenlerim , bacaklarımın büyük kısmı da ergenlikte çatlakla kaplandı. O yüzden hamilelik esnasında çatlağım olacağından emindim. Ancak doğurdum ve üzerinden zaman da geçti 1 tane bile çatlağım yok.

Ne yaptığıma gelince;hamilelik boyunca toplam 12 kilo aldım. İçerik araştırması da yaptım tabi. Bebeğin etkilenmemesi için en az kimyasal içerikli ürünü kullanmak istedim. 3. ayım bittikten sonra sabahları Bepanthol çatlak kremini akşamları mustela çatlak kremini kullandım. Neredeyse hiç aksatmadım. Mustelanın içinde paraben vs. vardı sanırım. Bepanthol de basmalı ve içinden kremi çıkarana kadar sinir küpüne dönüyorsunuz.Milim milim çıkıyor. 5 seferde falan ancak sürülecek miktarda kremi çıkarmayı başarıyorsunuz. Üzerinden aylar geçti belki değiştirmişlerdir bilemem.

Mustela mı benpanthol mü asıl işe yarayan bilmiyorum. Dediğim gibi ikisini de günde birer defa kullandım. Kesinlikle işe yaradı. Hiç bir yerimde çatlak yok. Hatta karnımda banyodan sonra oluşan kızarmalar bile geçti . Bende bile çatlak oluşmadıysa, bence çatlak oluşumunu önlemek mümkündür. Fazla kilo almamak ve iyice nemlendirmek gerek. Umarım bilgiler işinize yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…