Arkadaşlar merhabalar kafamı karıştıran bir durum var 8 haftalık hamileyim son adet tarihim 7 Haziran ben 19 haziranda covid aşısı oldum yani hamileyken oldum ama tabi bilmiyordum sonra hamile olduğumu öğrenince ikinciyi olmadım doktorum 4. Ayda olacaksın diyor fakat iki aşının arasında çok uzun bir süre geçmiş olacak
Arkadaşlar merhabalar kafamı karıştıran bir durum var 8 haftalık hamileyim son adet tarihim 7 Haziran ben 19 haziranda covid aşısı oldum yani hamileyken oldum ama tabi bilmiyordum sonra hamile olduğumu öğrenince ikinciyi olmadım doktorum 4. Ayda olacaksın diyor fakat iki aşının arasında çok uzun bir süre geçmiş olacak
doktorumda covid olursan sonucu daha kötü olabilir dedi inşAllah sorunsuz atlatırım bende aşıyı, birde çalışıyorum akşama kadar insanlarla iç içeyim daha fazla beklemenin anlamı yok sanırım.
Aynen öyle kuzum ben de bilmiyordum hamile olacağımı tatil için yer ayırttık ettik valla şimdi çok korkuyorum ben de öğretmenim okullar açılacak valla Allah yardımcımız olsun
Aynen öyle kuzum ben de bilmiyordum hamile olacağımı tatil için yer ayırttık ettik valla şimdi çok korkuyorum ben de öğretmenim okullar açılacak valla Allah yardımcımız olsun
hangi aşiyi olmustunuz biontek mi sinovak mi??? bir de suan sizin ve bebeginizin durumu nasil dr'unuz bu konuda bir sey dedi mi?? hamile oldugunuzu bilmeden asi oldugunuz icin etkilerini merak ettim acikcasi???
Endişe etmeyin. İki dozun arasında geçen süre arttıkça antikor oranı ve aşıdan sağlayacağınız yarar çok da düşmüyor, hatta artabiliyor. Örneğin, 8 hafta ara ile yapılan iki doz Biontech'in, 3 hafta ara ile yapılan aşılamaya göre daha fazla antikor sağladığına dair bazı bilimsel çalışmalar var.
Doktorunuzun dediği gibi ilk trimesterin bitiminden sonra, ikinci dozunuzu olmanızda fayda var. Sağlık çalışanı arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla, Covid pozitif hastaneye yatırılan kişiler arasında aşısız gebelerin sayısı epey artmış son zamanlarda. Lütfen dikkatli olun ve zamanı geldiğinde aşınızı olun.