Hamilelikte depresif duygular

rootstock

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
1.063
3.049
133
Merhaba arkadaslar... 2 aylik hamileyim. Hamile oldugumu ogrendigimden beri ruh halimle bas edemiyorum. Bebek icin dogru yas ve dogru zaman olmasina ragmen icimdeki canli icin yeterince heyecanlanamiyorum. Gecen hafta kalp atislarini duymaya gittik mesela, herkes o ani gozyaslari ve heyecanla karsilarken bende pek duygusal tepkiler olusmadi. Cocuk karari ikimizin de istedigi bir seydi. Allah`a sukurler olsun, neden oldu hicbir zaman demedim. Sikayet de etmiyorum. Sadece bulundugum ortamdan bile giderek soyutlandigimi dusunuyorum. Esimle arkadas cevremiz cok genis ve renklidir. Bu sebeple hep evin disindadir cogu vaktimiz. Hamile olduktan sonra yorgunlugumdan oturu kimseyle bir araya gelemedik. Onlar da bizle bulusmaktan cekiniyorlar cunku bir anim bir animi tutmuyor. Herkesin gununu tek bir somurtmamla mahfedebiliyorum. Kendimle cok bas basayim ve surekli kafamdaki dusunce en kolay gunlerimin bu zamanlar oldugu, zaman gittikce her seyin zorlasacagi yonunde. Benim gibi ruhsal degisimler yasayanlariniz var mi? Bir sure sonra degisecegi inancindayim. En yakin arkadasim dogumundan kisa sure once bile dogurmak istemiyordu ve suan cocuguna deliler gibi asik. Belli ki bende de durum boyle sekillenecek fakat su onumdeki 7 ayi 7 sene gibi dusunmeden nasil altindan kalkabilirim bilemiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar... 2 aylik hamileyim. Hamile oldugumu ogrendigimden beri ruh halimle bas edemiyorum. Bebek icin dogru yas ve dogru zaman olmasina ragmen icimdeki canli icin yeterince heyecanlanamiyorum. Gecen hafta kalp atislarini duymaya gittik mesela, herkes o ani gozyaslari ve heyecanla karsilarken bende pek duygusal tepkiler olusmadi. Cocuk karari ikimizin de istedigi bir seydi. Allah`a sukurler olsun, neden oldu hicbir zaman demedim. Sikayet de etmiyorum. Sadece bulundugum ortamdan bile giderek soyutlandigimi dusunuyorum. Esimle arkadas cevremiz cok genis ve renklidir. Bu sebeple hep evin disindadir cogu vaktimiz. Hamile olduktan sonra yorgunluk ve bulantilardan oturu kimseyle bir araya gelemedik. Onlar da bizle bulusmaktan cekiniyorlar cunku bir anim bir animi tutmuyor. Herkesin gununu tek bir somurtmamla mahfedebiliyorum. Kendimle cok bas basayim ve surekli kafamdaki dusunce en kolay gunlerimin bu zamanlar oldugu, zaman gittikce her seyin zorlasacagi yonunde. Benim gibi ruhsal degisimler yasayanlariniz var mi? Bir sure sonra degisecegi inancindayim. En yakin arkadasim dogumundan kisa sure once bile dogurmak istemiyordu ve suan cocuguna deliler gibi asik. Belli ki bende de durum boyle sekillenecek fakat su onumdeki 7 ayi 7 sene gibi dusunmeden nasil altindan kalkabilirim bilemiyorum.

yoo çok normalsin..tek numunede değilsin..depresyona gırmemiş hamilelik endişesi yaşıyorsun :)

kim olsa bebek dünyaya getirecek olmanın endişesinin sevincini karmakarışık yaşabilir.. bnde oyleydım..

hatta biara içimde canlı büyüyecek dıye korktum ciddi anlamda birkaç saat :)

ve şunu söyleyeyım,ne ultrasonda gördüğümde ne de kalp atışını ilk duyduğumda heyecanlanıp ağlamadım kii sulugözlü tavuk vicdanlı biriyim :)

arkdaşların dinlenmenı ıstıyor..bir süre sonra aşeriıp halsşzlikten canının çektığını pişiremediğin dönemde arayıp soran,getirenın olur..arkadaşlar tetikte durur :)

32. haftamızdayız bn daha bırkaç haftadır çocuğumun olacağı heyecanını hafif hafif hissediyorum sağlam tekmeler yıyınce :p

kısacası henüz depreşmiş değilsin..hamilesin :)

sağlıklı doğumlar :)

Benzer endişeleri bende yaşıyorum...
İşin güzel tarafı siz planlı bir yola çıkmışsınız ve az çok kafanızda belli şeyler oturmuştur.
Daha çok yeni evliyim. Düşünsenize 4 aylık evli 2 aylık hamileyim ve bu saflığı yapanlara aşırı kızardım....
Bilmeyen anlamayan saf bir yaştada değilim üstelik... Plansız, şehir efsanesi kıvamında oldu gebeliğim. Bana kalsa hiç istemiyordum... Üreme karşıtıyımdır.
O gezmeli tozmalı hayatım şuanda banyoda halı üzerinde öğürmekle geçiyor.
Kalbini dinlediğimizde herkes ağlamaklıyken ben iyi kalbi atıyormuş dedim kafamı çevirdim.
Sadece şu var;
Ona hayat veren koruyacak olan sadece benim...
O minicik ve çok savunmasız..
Dünyaya geldiğinde ufacık elleri ilk benim yüzüme değecek.
Sanırım şuanda hissedemediğimizdende kaynaklı bu sıkıntı. Evet orda birşey var ama biz hisseddemiyoruz. Arada tv izler gibi cam bir ekrandan izliyoruz o kadar. Etrafıma karşı aşırı somurtkan olabiliyorum ama bir zahmet idare etsinler... Hepsinin geçici sıkıntılar olduğunu bilmek ve sonunda minik parmakları (dolmaları) yüzümde hissedecek olmanın düşüncesi beni yumuşatıyor.

Bende ara ara gelgitler yasiyorum yaz icin planlar yaparken birden hamile oldugumu ogrendim tum planlarim alt ust oldu iki cocugum var tam buyuduler rahatim dedim ama kismet iste basta cok afalladim genel anlamda sakin bir hamilelik geciriyorum ama sonraki zamanlari yasayacaklarimi zorluklari dogumu dusunmek istemiyorum ucuncu sezeryanim olacak bide :(

KIZLAR HERKESİN BEBEĞİ HAYIRLI OLSUN...BU ÖZEL ANINIZI ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEK İSTERSENİZ.BEBEK ŞEKERLERİ YAPIYORUM..UYGU FİYAT VE ŞIK TASARIMLI...KARGODA BENDEN IMG_4618 (800x533) - Kopya.webp IMG_4631 (800x533) - Kopya.webp IMG_4644 (800x533) - Kopya.webp IMG_4658 (800x533).webp IMG_4670 (800x533).webp IMG_4673 (800x533).webp IMG_4771 (800x533) - Kopya.webp IMG_4780 (800x533).webp IMG_4781 (800x533) - Kopya.webp IMG_4610 (800x533) - Kopya.webp IMG_4614 (800x523) - Kopya - Kopya - Kopya.webp IMG_4647 (800x533) - Kopya.webp IMG_4684 (800x533).webp IMG_4684 (800x533).webp

Kızlar merhaba
Şimdi nasıl hissediyorsunuz merak ediyorum
Ben bir de bir sürü tedaviler gördüm çocuk için, olmadı.
Şimdi kendiliğinden oldu ama gerçekten istiyor muyum diye düşünmeye başladım
Eşime de söyleyemiyorum
Bu yazıları görünce sevindim demek benim gibi düşünenler varmış
Zaman geçtikçe nasıl hissettiniz?

Canm sende anormallik yok bence. Bende kalp sesi duydum cinsiyet ogrendim ama sdce aa ne guzel demek oldu tepkim. Ne agladim ne guldum ama bebegimi cok istiyodum ve cok seviyorum. Hareketlerini hissettikce daha cok benimsiceksin. Dogmadigi icin o duyguyu tam bilemiyoruz bi dogsunlar o zaman asil annelik nedir anlicaz. Suan sdce hormonlarimiz tavan aglama gulme bi anda olabiliyo. Durduk yere aglayip durduk yere esime sardigim gunleri biliyorum. Git basimdan hamilesin diyo alisti adam bana :) ilk tekmesini hissettigimdede aman aman bi sevinc olmadi. Snnde muhtemelen anlatmak istedigin bu. Bebeklerimizi cok istiyoruz ama asil dogumdan sonra herseylerine sevinip uzulcez canm. Takma kafana. Bende esimden baska kmseyle gorusmuyorum artik. Hayatimizdanda memnunuz acikcasi. Uzme kendini

Kızlar merhaba
Şimdi nasıl hissediyorsunuz merak ediyorum
Ben bir de bir sürü tedaviler gördüm çocuk için, olmadı.
Şimdi kendiliğinden oldu ama gerçekten istiyor muyum diye düşünmeye başladım
Eşime de söyleyemiyorum
Bu yazıları görünce sevindim demek benim gibi düşünenler varmış
Zaman geçtikçe nasıl hissettiniz?
Başlığı ben açmışım ne kadar sonra farkettim.:) Bebeğim 10,5 aylık artık ve inan hepsi kül oldu gitti. Ben doğuma kadar tereddüt içindeydim. Kucağıma verdikleri anda bambaşka bir boyuttayım. Hayat onlarla çok daha güzel. Tavsiye vermem gerekirse, mümkün mertebe bu günlerin keyfini çıkar. Sonra bu rahatlığı arıyorsun gerçekten. Düşüncelerinin sebebi de tamamen hormonal. Doğum sonrası normale döner.

Back
X