• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte diş

bicirbicircadi

18 Şubat ❤
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2017
766
812
23
Kızlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var. 1 buçuk aylık hamileyim. Bundanyaklaşık 1 buçuk ay öncesi dişime kanal tedavisi yaptrmıştım fakat dişim sürekli iltihaplı gibi ağrıyordu. Doktora sorduk 1 ayda anca geçer dedi. Fakat 1 buçuk ay geçti halâ çok ağrıyo ve artık uyuyamıyorum yerimde duramıyorum. Dişimi çektiremem mi hiç bi şekilde nolur bana bilgi verin çok ağrım var

Geçmiş olsun diş agrısı çok zor,
Doktoruna sorsan yani 9 ay diş agrısıyla nasıl gececek.

6. Aya kadar hiç bişey yapılamaz dedi. Resmen ölüyorum can çekişiyorum kıvranıyorum. İltihap var bariz belli. Parol da iyi gelmiyor
Valla hiç anlamıyorum ilaçlardan ama gerçekten planlı hamilelik şart her türlü muayneyi yapıcan :)
Bi gece diş agrısıyla gecirdim sabahı zor ettim 6 ay cok zor.

Kızlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var. 1 buçuk aylık hamileyim. Bundanyaklaşık 1 buçuk ay öncesi dişime kanal tedavisi yaptrmıştım fakat dişim sürekli iltihaplı gibi ağrıyordu. Doktora sorduk 1 ayda anca geçer dedi. Fakat 1 buçuk ay geçti halâ çok ağrıyo ve artık uyuyamıyorum yerimde duramıyorum. Dişimi çektiremem mi hiç bi şekilde nolur bana bilgi verin çok ağrım var
Öncelikle geçmiş olsun.
İlk önce bir dişhekimine gidip tedavi için ne yapmak gerek onu öğrenin.
Zaten o kadın doğum doktorundan konsultasyon isteyecektir.
Şu işlemi yapacağım, şu ilaçları kullanacağım diye ...
Haftanıza göre bir tedavi planlanır.
Diş çekimi ,kanal tedavisinin sökülmesi gibi herşey yapılabilir.
Ama her durumda ağrınızı keserler merak etmeyin.
Dokuz ay ağrı çekmek eskide kaldı.

Valla hiç anlamıyorum ilaçlardan ama gerçekten planlı hamilelik şart her türlü muayneyi yapıcan :)
Bi gece diş agrısıyla gecirdim sabahı zor ettim 6 ay cok zor.
Hamilelik düşündüğüm için kansl tedavidi yapyırdım dişime. Ne iğrenç bi doktor ki sinirleri tam öldürmemiş. Şimdide kıvranıyorum artık canım

Öncelikle geçmiş olsun.
İlk önce bir dişhekimine gidip tedavi için ne yapmak gerek onu öğrenin.
Zaten o kadın doğum doktorundan konsultasyon isteyecektir.
Şu işlemi yapacağım, şu ilaçları kullanacağım diye ...
Haftanıza göre bir tedavi planlanır.
Diş çekimi ,kanal tedavisinin sökülmesi gibi herşey yapılabilir.
Ama her durumda ağrınızı keserler merak etmeyin.
Dokuz ay ağrı çekmek eskide kaldı.

Çok teşekkür ederim yarın ilk işim iyi bir diş doktoruna gitmek

canim kadin dogum uzmaninada danisip izin verirse discine gidip gereken neyse yaptir.yada discini degistir.4 ve 6 ay arasi islem yapmayi yercih etselerde daha onceside yapilabilir.ben 12 haftama girecem.benimde basimdan beri dis agrim var bu hafta 2 disime kanal tedavisi uygulanacak.dr daha oncesi de yaptirmamda sakinca gormedi.ben bekledim bunca zaman.kusura bakmauzattim gece gece.gecmis olsun

Kanal tedavisinde aikinti var cunku asla aci hissetmemeliydiniz kanaldan sonra.
9 ay agri cekecek degilsiniz tabiki bir tedavisi vardir.

Canım benim de 8. Ay dişim kırıldı ve apse yaptı geceleri uyutmayan felaket ağrılar kabus gibiydi. Hangi diş hekimine gittiysem geç kalmışsınız ortadaki üç ayda müdahale edebilirim demişti. Sonra kadın doğum dr uma gittim ve iltihapın gebelikte sakıncalı olabileceğini söyleyip bi kağıt yazdı şu şu ilaçları kullanabilir diye ben onu dişçiye götürdüm dr onayı olunca dişimi tedavi etti ve şükürler olsun ağrılarım dinmişti. Yani diş hekimi bana da ilk üç ay ve son üç ay müdahale edemiyoruz demişti ancak dr onayıyla yapabilirim dedi öyle oldu.

Hamilelikte dis tedavisinin bir sakincasi yoktur. Uygun antibiyotik tedavisiyle her türlü hastalığınız tedavi edilebilir. 6 ay beklemek gerek diyen hangi hekimse doktorunuzu degistirin. Bazi bilgilerini guncellememis belli ki. Kadin dogum doktorunuza danisirsaniz o zaten bir sakincasi olmadigini soyleyecektir.

Disine yapacagi anestezik maddeleri ve ölculerini yazip bi kagida sana vermeli dis hekimin... kadin.dogum doktorun da onaylamali.. ve yapilamamis kanal tedavin tekrar yapilmali.. 1saat cekersin en fazla skntyi biter gecer gider.. obur turlu ya durulmaz. Ben bi gun kudurmustm disten,sabaha kadar agzimda suyla gezmistim artik kovanin icine tukuruyordum agzm isininca suyu.. cunku alevler basiyodu disimi kudurtuyordu. Gece 1dk uyuyamamistim agzmda suyla durdugum icin. Serinlik iyi gelyordu ama buz vs degil..
Ustelik bebegim yenidogmustu. Gidip tdv oldum,bisey olmaz emzir dedi dis hekimim. Cocugu emzirdim ve cocuk hortum gibi kustu falan o gun.. bebek dogunca daha zor. Hamileligi zor sanyor insan da.. bence agridan olmektese gt yaptir.

bende hamilelik döneminde diş ağrısı çektim diş doktoruna gittim kadın doğuma yönlendirdi kadın doğum doktoru kontrol etti rapor yazdı o şekilde dişin çekilmesine karar verildi ama ben çektirmedim ayrıca kanal tedavisi olan diş ağrımaz diye biliyorum ben ama yanılıyormuyum ?

Back
X