Hamilelikte düşük tansiyon sorunu olan var mı?

HaleKenan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
8
1
3
37
Arkadaşlar ben 10 haftalık hamileyim 3-4 gündür düşük tansiyon sorunum var başım sersem gibi çok halsizlik yapıyor yatıyorum kafam kalkmıyor ara sıra iyi oluyor ama sonra yine bir halsizlik çöküyor elim ayağım tutmuyor bu sıkıntıyı yaşayan var mı ne yapmam gerekiyor tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum

Merhaba düşük tansiyon derken kaç mesela tansiyonun? Bende 10. haftalardayım benim normalden düşüktür hep tansiyonum hamilelikle birlikte daha da düştü (9-6). Dr umla konuştuğumda büyük 8 küçük 5 olmadıkça bir tehlike olmadığını söyledi. Ben zaten bol bol dinlendiğim için tansiyon sendeki kadar etkilemedi beni canım.

Benim tansiyonum salı günü 7-4 dü bugün tekrar sağlık ocağına gittim 9-6 dedi ama hala bir sersemlik var bugün kalkıp yemek bile yapamadım canım benim önceden tansiyonum ideal tansiyondu şimdi düşünce bayağı etkiledi bu aralar çok ayakta kaldım düğün vardı ondan sonra böyle oldu yarın doktor kontrolüm var bakalım o ne diyecek cvp verdiğin için teşekkür ederim :)

Canım ara ara tansiyonunu ölçüp not et yarın iletirsin druna umarım ciddi bişey değildir ve dinlenmek çok önemli mümkün oldukça dinlen derim, keyfini çıkart yani. Çok geçmiş olsun inşallah tez zamanda iyi olursun canım.

Dusuk olmasi yuksek olmasindan daha iyi ve daha risksiz, benim de tansiyonum 9un ustunehic cikmadi hamilelikte.gerci simdi de farkli degil;)
Cok dusunce tuzlu ayran hic halsiz hhissettiginde ve ogun aralarini kisa tut, duzenli beslen. Mesela 8de kalkiyosan kahvalti saatini 10-11 e uzatma asla.
Bunlara dikkat edersen rahatlarsin insallah

Cevaplarınız için tşkr ederim arkadaşlar ama gerek kalmadı artık bebeğimi kaybettim 1 hafta önce gelişimi durmuş kalbi durmuş kalp atımlarını duyamadık dün maalesef kürtaj olmak zorunda kaldım çok üzgünüm çok kötü bir durummuş Allah kimsenin başına vermesin dünyam karardı ne yapacağımı bilemez durumdayım :( ;(

Back
X