Hamilelikte emzirme

nacizanem

1 yıl ara ile 2. Bebiş
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2014
1.110
335
333
merhaba arkadaşlar tekrar bi konus acıyorum
25 haftalık hamileyim ve 15 aylık kızım var hala emziritorum emzirmek istiyorum araştırdım emziren çok insan varmış hatta doğumdan sonra ıkısını birden emziren falan da okudum .. Aramızda böyle emziren varsa tecrübelerini duymak istiyorum gerçekten Bilgin yok bıraktırsam mı ne yapsam çok bağlı emmeye emmeden hayatta durmuyor .. Gebelikte emziren anneler tecrübelerinizi yazar mısını iz lütfen ? Bu arada bebeğimin gelişimi gayet iyi yani haftasına göre .

Biz iki kardes 14 ay arayla dogmusuz. 5 ay emmişim annemi. Sonra hamileyim diye sütten kesmis beni. Simdi ise doktorlar emmesinde sakınca yok diyorlar. Gerci biraz sütünün tadı degisiyormus.

Biz iki kardes 14 ay arayla dogmusuz. 5 ay emmişim annemi. Sonra hamileyim diye sütten kesmis beni. Simdi ise doktorlar emmesinde sakınca yok diyorlar. Gerci biraz sütünün tadı degisiyormus.
Evet kızım kendi bırakmak istese bıraktıracağım zaten ama istemiyor kendisi

32 yaşındayım haliyle geç başladık hayata bebeğim doğduktan sonra korunmayı düşünmüyorum ama tek korkum buydu ilk bebeğe haksızlık gibi geliyodu. İki bebeği arasında zaman farkı az olanlar deneyimlerini paylaşsa iyi olur aslında.

Emzirirken hamile olduğumu öğrendim bir iki hafta daha emzirip kestim benim oğlum da çok duskun memeye 1 hafta olmadı keseli hala sikintisini yaşıyoruz kesmeden önce sürekli bayilacak gibi geziyordum hem hamilelik hem emzirmeye vücut yetisemiyordu sanırım ama kendimi iyi hissetseydim emzirmeye devam ederdim

Evet cok araştırdım ben yurtdışında emzirmek normal karşılanıyormuş Türkiye de ama öyle değil hemen kes çocuğun buyumez emse de yaramaz gibi seyler söylüyorlar sureklı ama yavaş yavaş burda da bu aşılıyor bence benım doktorum emziriyormusum drdi bana evet dedim yavaş yavaş bıraktır drdi ama bıraktırmadım DHA da sormadı zaten bebegımın gelişimi gayet iyi kızım da iyi gayet emzirmeyip ona haksızlık etmek istemiyorum . Zaten erken abla olacak daha etkilensin istemiyorum yarasa da taramasa da emsin istiyorum ama ıkı yasına girecek Bebek doğduktan 6 ay sonra falan o Zaman bıraktırmam daha mı zor olur ? İkisini emzirmek zor mu olur ? Bunlaro yaşayanlar varsa aramızda birinci ağızdan bizi bilgilendirse gerçekten cok sevinirim ya

Sizin bebegınız ne kadar ? Benim kızım 10 aylıkken hamile kaldım ben . Emzirmeye devam ettim kendimi iyi hissediyordum zaten . Bünyem bu konu da dayanıklı . Hatta oruç bile tuttum bu yıl emzirdiğim ve hamile olduğum halde . Bebeğimin gelişimin de hiç Bi gerileme yok oruç yutunca da olmadı .. Tabi siz gibi olsaydım bende bıraktırırdım belki . Çünkü annenin sağlıklı olması demek sağlıklı bebekler demek

Benim bebeğim 18 aylikti hamile kaldığımda. 19 aylıkken kestim maalesef

Yengemin çocukları arasında 17 ay var. Hamileliğinin ilk üç dört ayı emzirdi. Sonra çalışıyor diye kesti. Emzirmenin karnındaki bebeğe zararı yok diye okumuştum ben.

Biz yurt dışında yaşıyoruz, KV eşimi emzirirken, görümceme hamile kalmış, doktora gitmiş 4 aylık hamile olduğunu öğrenmiş, doktor "Çocuğu zehirlersin, emzirmeyi bırak" demiş. Yani yurt dışında ben normal karşıladıklarını sanmıyorum.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum bebeğim doğdu ben kızımı emzirmeyi bıraktırmadım bebeğim iki aylık olmak üzere kızımda 21 aylık ikisi birden emiyorlar gerçekten de çok müthiş bi duygu ve kızım bebeğin emmesine hiç bir tepki göstermedi bazen yeri geliyor biri birinden biri birinden emiyor ama paylaşıyorlar bebeğimin kilo alımı gayet güzel gidiyor zaten 3280 gr doğdu yAni emzirmem bebeğin kilosunu etkilemedi çevremde herkes o çocuk iki kilo doğmaz etmez onun hakkını yediriyorsun derken ben sadece inandım dua ettim kötü bi niyetin yoktu ona bakarsak büyük kızımızda hakkıydı 2 yasına kadar emmek bebeğim doğana kadar emzirmeyi hiç kesmedim rahim kasılması erken Doğum riski falan diyenlere karşılık 39+4 günlükken Doğum yaptım .. bebeğimin gelişimi gayet güzel ilerliyor kilo alınları gayet güzel ..cook ilginç bi şey oldu ben Bebek dogunca süt sıkıntısı yaşamam basılsa emziriyorum şutum var diye kendimden eminken Doğum yapasıya normal oldu doğumum bu arada sütüm kesildi ve bir gece boyunca gelmedi evime geldim banyo yaptım ve ancak o zaman ağız sütü kolostrom gelmeye başladı arkadaşlar emzirmek hamileliğe bebeğe zararlı değildir yaşayan biri olarak söylüyorum

Çocuğum zehirlenecek bilmem ne diye sütten ayırmayın onlarda size muhtaç sormak istediğiniz soru olursa yazın cevaplarım

Canım Merhaba hayırlı olsun bebeğini kucağına almıştım maşallah. Sana sormak istediğim birkaç şey var. Bende emzirirken hamile kaldım oğlum şu an 16 aylık. Ben de hamileyim daha çok yeni 6 haftalik felan. Ama ben Bebeğimi ogrenir öğrenmek kestim sütten. Sormak istediğim zor oldu mu bebegin daha küçükken hamilelik? Bide doğum sonrası zorlanıyor musun ikisini idare etmeye? Ben oğlumu sutten kestim ama hep vicdan yapıyorum ona baktıkça kahroluyorum gelip gogsumu açmaya çalışıyor vs.

Bende emzirirken hamile kaldım . Dr kızımı 3 ay daha rahat emzirebileceğimi ve üç aydan sonra takip ederek emzirmem gerektiğini söyledi. Bebek'te renk solması ishal ateş kusma kaka renginde değişiklik gibi. Ben emzirdim 2 aylık hamileyken benim başım döbmeye başladı . Emzirdiler halsizleştim ve bayılmaya başladım. Kızımda bi sorun yoktu şükür bebeğimde iyi durumdaydı ama benim bünyem kaldırmadı. Kesmek zorunda kaldım. 18 aylıktı kestiğinde

MaşaAllah diyelim nazar deymesin canım. Bende hemn istiyorum ikinci çocuğu ve herhangi bi sağlık problemi çıkmazsa ve sütün tadı değişip bebişim bırakmazsa emzirirm inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…