hamilelikte emzirmek

kestane

Guru
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
1.090
9
358
41
kızlar 8 aylık oğlum var ve sanırım 9 haftalık hamileyim doktoruma önümüzdeki hafta gidicem benim oğlum çok güzel emiyodu ek gıdaya geçince daha az emmeye başladı bende farklı şeyler yiyiyo ondan azaltmıştır dedim ama hamileymişim meğer hamilelikte emzirme sakıncalımıdır bu konuda bilgisi olan varmı acaba

canım ben zehirler diye biliyorum
annemde anlamamış ama zehirlenmiş ablam öyle sölemişti aklımda öyle kalmış
bu arada hayırlı olsun maşallah çok hızlısın :)))

yaaa sorma canım biz bile ne kadar hızlı oolduğumuza inanamadık zehirlenme derken nasıl acaba benim oğlan çok sık emmiyo ama isteksiz belli sütün tadına baktım aynı değişmemiş tatlı yani

bende öyle biliyorum ama ne kadar doğru bilmem hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün

yaaa sorma canım biz bile ne kadar hızlı oolduğumuza inanamadık zehirlenme derken nasıl acaba benim oğlan çok sık emmiyo ama isteksiz belli sütün tadına baktım aynı değişmemiş tatlı yani

sütün bebeğe yaramaz derler çocuğu ishal yapıyomuş diye duymuştum

o süt anne karnındaki bebeğin hakkıymış öyle derler , ben de zehirler emzirlmez diye biliyorum.allah yardımcın olsun kızım 7 aylık , bir an kendimi yerine koydum, ve ne kadar zor diye düşündüm. allah yardımcın olsun.

nasıl bakıcan kıyamam çok zorlanacaksın.inşallah zorlanmazsın ikisi bir büyür.

İki gün evvel yazdığım yazıda, hamile iken emzirmek istemediğimiz için Derman'ı sütten kesmeye çalıştığımızı söylemiştim. Bu konuda o kadar araştırma yaptım, öyle çok insan dinledim ki anlatamam. Sonuç olarak, bugün evimize gelen sağlık görevlisi, eşime hamile iken emzirmenin bebeğe herhangibir zararının olmadığını söyleyince artık kararımı verdim

Hamile iken emzirmek bebeği zehirler olayı safsata

Ancak Şu var ki hamile ve emziren kadınların çok çok iyi beslenmeleri gerekiyor. Zira bu durumda emzirmenin tek zararı anneye. Çünkü anne karnındaki bebek zaten gerekenleri her haülarda alıyor. Emen bebek ha keza. Kala kala anne kalıyor. Vücudu süt mü üretsin, yoksa yeni doğacak bebeğe kan mı taşısın! Beslenmesine dikkat eden annelerde hamile iken bir süre daha emzirmenin hiçbir sakıncası yok, ama vakitlice mesela doğuma 3 ay kala kesilmesi de iyi olur diye düşünüyorum çünkü bu kez de bebek doğduğunda asıl süte ihtiyacı olan varlık o olacak, ve diğer yumurcağın sıram ne zaman gelecek diye beklemesi de pek doğru olmaz

alıntıdır

allaha şükür ki oğlum çok yaramaz bi çocuk değil oğlumun bebekliği gibi geçerse zorlanmam annem ve kayınvalidem yakın bana onlarda yardımcı oluruz diyolar inş.sağlıklı bi şekilde kavuşurum bu yavrumada çok erken oldu ama allhım böyle uygun görmüş biz istemeden bize hediye etti nice insanlar ve yıllarca uğraşıyo ama olmuyo bize allahım vermiş bu canı yaşatmaktan başka yapabilceğimiz bişey yok başlarda çok kafam karıştı aldırma konusunda ama eşim saolsun hiç bi zaman aldırma taaftarı değildi herşeyde vardır bi hayır

canım Allah saglıkla kavustursun bebegıne.
batıl şeyler bunlar.hamıleyken emzırmenın tek zararı sana canım. cunku hem emzırerek kucagındakını beslıyosun hem vucudun karnındakını besleyıp buyutmeye calısıyo. dolayısıyla 2 cana can verırken sen harap oluyosun. kendıne cok ama cok ıyı bakman gerekıyor. gayet tabı emzırebılırsın. hem saglık gorevlısı de oyle demiş bak. cocugunu sutunden mahrum etme derım. ama kendıne de cok ıyı bak...

kızlar.. tamam hamileyken emzirilmez derler batıl veya kocakarı lafı diyoruz doğru ama doktorlar da hamile iseniz emzirmeyi bırakın diyorlar.. peki neden ?

benimde internetten araştırdığım kadarıyla bebeğe zararı olmazmış zaten emen bebek istemese emmezmiş bakalım doktora gidince o nedicek

Bu konunu din ile hicbir alakasi yok, kutsal kitaplarin hicbirinde de bu konunun adi bile gecmemekte lutfen kulaktan dolma sonradan dine yamalanmis rivayetlerle insanlarin kafasini karistirmayalim. Ben 14 haftalik hamileyim ve 11 aylik kizimi emziriyorum bunun annenin fiziksel olarak daha yorgun dusmesinden baska sakincasi yok ne emzirilen cocuga ne de anne rahminde buyumekte olan bebege, sadece annenin cok dikkatli beslenmesi gerekmekte ve fazla fiziksel haraketlerden kacinilmalidir. Yabanci diliniz varsa bu konu uzerinde yogunlasmis bir organizasyonun websitesindeki bilgilerden faydalanabilirsiniz.
LLLI | Home
La Leche League International

Bende 12 haftalık hamıleyım ve 16 aylık oglumu emzırıyorum.1 haftadır gunduzlerı vermıyorum fakat emerek uyuma alısan oglum uyku vaktı geldıgınde morarana kadar aglıyor.memeyı verınce uyuyor obur turlu 15 saat uykusuz gezıyor.cok uzulyorum oglumun aglamalarına.artık tek duam sutumun kendılıgınden kesılmesı.

kardeşim de 5 aylık hamileliğine kadar 1 yaşındaki oğlunu emzirmeye devam etti. Doktor hiçbir sakıncası yok dedi. Yalnız vücuttaki besin süt üretmeye gittiği için, kendisini ve dolayısıyla karnındakini de besleyemediği için doktorun tavsiyesi ile bıraktı. Yani bunun bebeği zehirlemeyle kesinlikle ilgisi yok. Tamamıyla beslenmeyle ilgili. Annenin hem kendini, hem karnındaki bebeğini hem de süt üretebilecek kadar besin alması gerekir. Aksi takdirde, kendisini tüketir.

emzirirken hamile kalinca emen bebegi 3-4 aya kadar emzirebilirmissin diye biliyorum ama anne acisindan cok zor oluyo .gerci hamilelligin ilerki zamanlarinda anne sutunun tadi degisirmis emen bebek kendiliginden birakirmis .dogunca ikisini birden emzirebilirsiniz

canim hayirli olsun ya bende aynen oyleyim oglum 7aylikken 5haftalik hamileymisim su an hamileligimin 16. haftasindayim ben sutten kestim ya zaten ishal kusma olmustu hem bunyemde zayif ama cok agladim sutten keserken doktorumda zehirlemez dedi ama sutun hem kendisi hemde faydasi azalicak demisti ben yinede dinlemedim kestim yani...

canim hayirli olsun ya bende aynen oyleyim oglum 7aylikken 5haftalik hamileymisim su an hamileligimin 16. haftasindayim ben sutten kestim ya zaten ishal kusma olmustu hem bunyemde zayif ama cok agladim sutten keserken doktorumda zehirlemez dedi ama sutun hem kendisi hemde faydasi azalicak demisti ben yinede dinlemedim kestim yani...
Canim doğan bebeğin kız oldu di mi

Bi inanış var emzirirken bebek ishal olursa doğacak kız oluyomus

Back
X