Hamilelikte epilasyon

zonox

Let it Rain
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.806
696
698
Arkadaşlar ben 5 haftalık hamileyim, 3 seans epilasyona gittim acaba hamile olarak devam edebilir miyim?:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek: bebeğe bi zararı var mıdır:sinifsinif:

Lazere gidiyorsan hamilelere önermiyorlar canım.Hiç bir hamile üzerinde denenmediği için bir zararı olup olamayacağı konusunda emin değiller oyüzden hamileyken gidilme taraftarı değil uzmanlar..

off tamda 3. seansımı bitirmiştim ki hamile kaldım. ne kötü, bitmeden hamile kaldım. doğuma kadar jiletle uğraşmak can sıkıcı olucak :(

off tamda 3. seansımı bitirmiştim ki hamile kaldım. ne kötü, bitmeden hamile kaldım. doğuma kadar jiletle uğraşmak can sıkıcı olucak :(
hiç dert etme arkadaşım sağlıkla bebeğini kucağına almak için dua et ve tanrının sana bu güzel hediyesi için..

cnm bende geçen sene gitmiştim ve bana epilasyonu uygulayan bayan hamileydi bi sakıncası yok dedi ama şöyle bir durum var yaptırsan ve bebeğe zararı olmasa bile sen bir etkisini göremezsin çünkü gebelikte acayip bir hormanal değişim yaşıyorsun ve zaten normalde hormonlarıyla arası iyi olmayanlara uygulamıyorlar bile faydası olmayacağı için.. bende 4 seans gittim tamamen kaybolmuşlardı ama sonrasında 1 ay içtiğim doğum kontrol hapı ve sonrasındada gebeliğim sonucu eski halime döndüm ağda ve epilasyon aletiyle devam ediyorum lazere harcadığım onca parada cabası :(

Canım başlığı açalı çook olmuş ama eklemeden geçemedim...
Bende lazere gittim,aynı senin gibi 3.seansta bırakmak zorunda kaldım,tabi yurt dışına geldiğim için,yoksa benim doktorum hamilelere kesinlikle zararlı değildir dedi...
Baya uzun anlattı bu durumu hatta...
Deriye hitap ettiğini,altına geçme gibi bir konunun söz konusu olmadıgını söyledi...
Açıkçası ben güvendim...
Ama gitmek nasip olmadı tabi...boshayallersmile

Merhaba,

Doktor nasıl kesinlikle zararı yok dedi anlamadım. Lazerin hamileler üzerindeki etkisini bırakın normal insanların üzerindeki etkisi bile henüz bilinmiyor. Bildiğim kadarıyla halen bir klinik çalışma yok. Belli bir miktarda radyasyona maruz kalıyorsunuz. Cep telefonu ve bilgisayardan bile uzak durmamızın doğru olacağını söyleyen doktorlar varken lazere kesinlikle zararlı değil demesi ilginç geldi.

zararlı arkadaşım ben tam ortasında hamile kaldım 5seansım kalmıştı ama herşey sıfırlandı 4ayrı prof. a sordum kesinlikle yasak giremezsin dedi bıraktım dogumdan sona baştan başlicam artık hoş olmasa bile kesinlilik derecesi bu denli iken kıl tüy için riske edemeyiz etmemeliyiz bencekaydirigubbakcemile5

benımde tam 4. seansım yaklasmıstı ve hamıle oldugumu öğrendım bıraktım bebegımın saglıgı daha önemlı herzaman için

Laser epilasyonda laser'in cilt altina 4,5 mm ula$tigi bu nedenle bebege, yumurtaliga, rahime ula$madigi, hamileyseniz bebege hiç ula$madigi yazili internette.

Ama doktorlar yine de devam etmenizi önermiyorlar çünki hamileyken hormonlarimiz çok farkli çali$iyor. Nasil ki, hamileyken güne$te fazla bulunmayin veya güne$lenmeyin diyorlarsa bu laserin de cildinizde nasil bir tepki yaratacagini bilemiyorlar.

Bilinmeyen bir$eyden de uzak duruyorlar.

Son düzenleme:
valla canım bende lazere gidiyordum 1 seans yaptırdım hatta o zamanda hamileymişim bilmiyordum sonra doktoruma sordum kesinlikle bi zararı olmadığını röntgenden farklı bir ışın olduğunu söyledi lazerin fakat lazer yaptırdığım yer devam etmek istemedi çünkü gebelikte hormonlar değiştiği için lazerin bi işe yaramıcanı ve doğumdan sonraya ertelemem gerektiğini söyledi

valla canım bende lazere gidiyordum 1 seans yaptırdım hatta o zamanda hamileymişim bilmiyordum sonra doktoruma sordum kesinlikle bi zararı olmadığını röntgenden farklı bir ışın olduğunu söyledi lazerin fakat lazer yaptırdığım yer devam etmek istemedi çünkü gebelikte hormonlar değiştiği için lazerin bi işe yaramıcanı ve doğumdan sonraya ertelemem gerektiğini söyledi

Röntgenden farklı elbette lazer.. Biri iyonize radyasyon biri manyetik.. Ancak halen net olarak ispatlanmış bir durum yok sonuçları konusunda.. Doktorlar bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da ikiye bölünüyor. Sonuç olarak anneye kalmış bir durum.. İçine siniyorsa yaptırır..

Röntgenden farklı elbette lazer.. Biri iyonize radyasyon biri manyetik.. Ancak halen net olarak ispatlanmış bir durum yok sonuçları konusunda.. Doktorlar bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da ikiye bölünüyor. Sonuç olarak anneye kalmış bir durum.. İçine siniyorsa yaptırır..

tabiki bu tamamiyle anneye kalmış bir durum arkadaş burda konu açmış ve bizde onunla bildiklerimizden ziyade duyduklarımızı ve yaşadıklarımızı anlatıyoruz

Back
X