tekrarlayan düşük ve ileri yaş

aaabbb3210

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2025
92
30
3
42
merhaba 42 yaşındayım ve ilk gebelik ve düşük hikayem kürtajla mayıs ayında beta hcg değeri yeteri kadar artmadı kese göründü ve kürtaj sonrası sonuç sağlıksız gebeli 6 haftalık bu ay tekrar hamile kaldım beta değeri 2 gün ara ile 40 ve 66 oldu bugün doktora gittim sen normal yolla çocuk sahibi olamazsın dedi amh 2.49 tüp bebekle olur dedi yaşın çık ileri dedi ve hamilelik devam etse bile sonuç sağlıklı olmaz down vs olur dedi benim moralim sıfır yardımcı olabilir misiniz?

merhaba 42 yaşındayım ve ilk gebelik ve düşük hikayem kürtajla mayıs ayında beta hcg değeri yeteri kadar artmadı kese göründü ve kürtaj sonrası sonuç sağlıksız gebeli 6 haftalık bu ay tekrar hamile kaldım beta değeri 2 gün ara ile 40 ve 66 oldu bugün doktora gittim sen normal yolla çocuk sahibi olamazsın dedi amh 2.49 tüp bebekle olur dedi yaşın çık ileri dedi ve hamilelik devam etse bile sonuç sağlıklı olmaz down vs olur dedi benim moralim sıfır yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba, ben daha 27 yaşındayım amhım sizden düşük. Ayrıca gayet sağlıklı gözükmeme rağmen sizin gibi iki tane art arda kaybım var aynı şekilde. Biraz şans meselesi. Yumurta kalitesini arttırıcı bir sürü takviye var. Bence normal yolla olabilir. Yaşla elbette ilgisi vardır ama bazen olmayınca olmuyor ama bazen de olmayınca olabiliyor. Doktor bana olana kadar deneyeceksin dedi. Bir de tüp bebekte de risk sıfır değil hiçbir zaman. Çok sağlıklı embriyo yerleştiğinde bile böyle olumsuz sonuçları olabiliyor. Kiii ben tüp bebek yapayım dedim doktora, sana kimse bundan sağlıklı olacağının garantisini veremez risk yine aynı risk diyor. Yine de içiniz rahat etmiyor, artık beklemek istemiyorum derseniz tüp bebek de bir seçenek elbette.

Merhaba, ben daha 27 yaşındayım amhım sizden düşük. Ayrıca gayet sağlıklı gözükmeme rağmen sizin gibi iki tane art arda kaybım var aynı şekilde. Biraz şans meselesi. Yumurta kalitesini arttırıcı bir sürü takviye var. Bence normal yolla olabilir. Yaşla elbette ilgisi vardır ama bazen olmayınca olmuyor ama bazen de olmayınca olabiliyor. Doktor bana olana kadar deneyeceksin dedi. Bir de tüp bebekte de risk sıfır değil hiçbir zaman. Çok sağlıklı embriyo yerleştiğinde bile böyle olumsuz sonuçları olabiliyor. Kiii ben tüp bebek yapayım dedim doktora, sana kimse bundan sağlıklı olacağının garantisini veremez risk yine aynı risk diyor. Yine de içiniz rahat etmiyor, artık beklemek istemiyorum derseniz tüp bebek de bir seçenek elbette.
teşekkür ederim ☺️ şuanki durum da karışık süreç nasıl ilerleyel bilmiyorum diğer gebelik kendinden düşmemişti kürtaj olmuştu aynı süreçler de gözümü korkutuyor
size de geçmiş olsun ve en kısa sürede sağlıkla olur inşallah 🤲

Korkmayın, ikinciye daha alışmış oluyorsunuz tabi ki Allah yaşatmasın. Size de şimdiden geçmiş olsun diliyorum, sağ salim bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle. 🥰
teşekkür ederim ☺️ şuanki durum da karışık süreç nasıl ilerleyel bilmiyorum diğer gebelik kendinden düşmemişti kürtaj olmuştu aynı süreçler de gözümü korkutuyor
size de geçmiş olsun ve en kısa sürede sağlıkla olur inşallah 🤲

66.7 den 127 oldu hala yetersiz diyor doktor 😂
sizin şu anda tekrarlayan düşüğünüz yok ki?

1 kere gebe kalmışsınız sadece dah 2.nin akıbeti belli değil ki ?

doktorunuzun olduğu hastanede belki genetik testler yapılmıyordur , doktor da biraz hoyrat birine benziyor (böyle kadın doğumcu çok, maalesef) mümkünse başka doktora gidin, inşallah güzel gelişir, şimdilik kötüyü çağırmayın

beni mutsuz eden çok bir açıklama yapmadan herşeyi yaşa bağlamadı oldu test falanda istemedi. sizin adınıza çok sevindim çok yoruyor süreçler hem bedenen hem psikolojik olarak
çünkü bu kolay yol, yaş diyip geçiyorlar

ilk gebeliğinizden önce gebe kalmaya hiç çalıştınız mı? hiç denemediyseniz ve 42 yaşta, 6 ayda 2 kere gebe kalabildiyseniz amh de 2 üstü ise sizin gebe kalmakla ilgili ne gibi bir sıkıntınız varmış ki? bundan iyisi zor bulunur.

tüp bebek öncesi de genetik testi yaptırılması mı gerekiyor yani tüp bebekte de aynı düşük olabiliyor mu birde yumurta kalitesi ölçülebiliyor mı
tüp bebek denilen şey tek bir yöntemle olmuyor
tüm sürecin kontrol edildiği yöntemde en sağlıklı yumurta ve sperm seçilip oluşan embryodan da genetik test yapılabiliyor, ama o embryo bile rahme koyulsa o da düşebilir. garantisi yok.

siz şimdilik bu gebeliğin akıbetini bi bekleyin
lütfen sakin ve moralli kalmaya çalışın

eğer sonra yardım gerekirse o zaman yazarsınız

doktorunuzun olduğu hastanede belki genetik testler yapılmıyordur , doktor da biraz hoyrat birine benziyor (böyle kadın doğumcu çok, maalesef) mümkünse başka doktora gidin, inşallah güzel gelişir, şimdilik kötüyü çağırmayın

ilk gebeliğinizden önce gebe kalmaya hiç çalıştınız mı? hiç denemediyseniz ve 42 yaşta, 6 ayda 2 kere gebe kalabildiyseniz amh de 2 üstü ise sizin gebe kalmakla ilgili ne gibi bir sıkıntınız varmış ki? bundan iyisi zor bulunur.

tüm sürecin kontrol edildiği yöntemde en sağlıklı yumurta ve sperm seçilip oluşan embryodan da genetik test yapılabiliyor, ama o embryo bile rahme koyulsa o da düşebilir. garantisi yok.

teşekkür ederim genetik test gerekiyorsa yönlendirme yapılır veya süreçle ilgili bilgi verilir veya test yapılır gibi gibi sen ileri yaşsın sağlıklı bebek doğuramazsın ya düşük yaşarsın bebek yaşasa bile down sendromlu olur ne demek bu arada ankarada özel bir hastanede bilindik bir hastane
ayrıca beta hcg daha önce test verdiğin uerde ver desi progesteron falan da ölçmedi kendiliğinden düşer diye düşündü çünkü ilk gevelikte kanamam olmadığını bebeğin kendiliğinden düşmesiğini anlatmama rağmen kanaman çok mu oldu diye sordu benim için kötü bir soktor tecrübesiydi

merhaba doktor değiştirdim tekrar beta ölçtürdüm ilk beta 40, 2 gün sonra 66, 2 gün sonra 127 ve tekrar 4 gün sonra 500 çıktı hala beklemedeyim bu durumu yaşayan var mıdır

onu bilmiyorum sorgulamadı doktor benim yaşıma taktı 😩
Öncelikle merhaba amh önemli ama ama yaştan Daha önemlisi yumurtanın kalitesi bir insanın yaşı ilerledikçe yumurtalarda yaşla birlikte kalitesizleşiyor o nedenleri kromozom bozuklukları oluyor benim de Yaşım 40 yaş üzeri ve daha yeni tüp bebek transferim negatif ile sonuçlandı altta embriyodan sadece bir tane sağlam çıktı 5'e tamamen kromozom bozukluğu sadece bir tane transfer edildi O da tutmadı geçen yıl yumurta takibi çatlatma iğnesi ile hamile kalmıştım üç buçuk aylık çocuğa Fetal DNA testi yaptırdığımızda Down Sendromu çıktı hamileliği sonlandırmak zorunda kaldım üzücü süreçler 8 yıldır uğraşıyorum o yüzden sizi anlıyorum

Öncelikle merhaba amh önemli ama ama yaştan Daha önemlisi yumurtanın kalitesi bir insanın yaşı ilerledikçe yumurtalarda yaşla birlikte kalitesizleşiyor o nedenleri kromozom bozuklukları oluyor benim de Yaşım 40 yaş üzeri ve daha yeni tüp bebek transferim negatif ile sonuçlandı altta embriyodan sadece bir tane sağlam çıktı 5'e tamamen kromozom bozukluğu sadece bir tane transfer edildi O da tutmadı geçen yıl yumurta takibi çatlatma iğnesi ile hamile kalmıştım üç buçuk aylık çocuğa Fetal DNA testi yaptırdığımızda Down Sendromu çıktı hamileliği sonlandırmak zorunda kaldım üzücü süreçler 8 yıldır uğraşıyorum o yüzden sizi anlıyorum
teşekkür ederim size de geçmiş olsun ❤️‍🩹 inşallah herşey gönlünüze göre olur sağlıklı bir şekilde kucağınıza almak nasip olur

37 yaşımdan beri hamile kalmaya çalıştım ikinci bebeğime. ilk gebeliğim 32 yaşında hemen olmuştu. ona güvenerek bir buçuk yıl bekledik ama kimyasal dahi gebelik oluşmadı. yumurta rezervim çok iyiydi eşimde çok az hareketsizlşk vardı onunda çok etki etmeyeceğini söyledi doktor. takviyede verildi. hep yaşa bağlanıyor o ayrı ama bana devlet hastanesi doktoru maddi durumun varsa zaman kaybetme derim dedi çünkü belki bir yaştan sonra hızlı düşüş yaşanıyor anomali vb riskler artıyor dedi yani hamile kalırsın ama ne kadar uzarsa risk o kadar çoğalır dedi. bunu iki gidişimde de deyince bi tüp bebeğe başladık çok şükür bebeğim oldu. bende 7 yumurta toplandı 6 sı döllendi demekki. ilk transferde taze 2 transfer yapıldı ve tutunmadı ikincide rahme çizik atıldı tutması için iğne yapıldı iki embriyodan biri tutundı. bence bende emrriyo oluşuyordu ama tutunmuyordu sizde de tam tersi bence tutunmada sıkıntı yok belki sağlıksız yumurtalar spermler.yaşım müsait olsa histeroskopiden sonra doğal denerdim biraz daha ama yaşta 40 olacaktı artık 2 yıl geçmişti herşeyi geçtim bir yaştan sonra çocuk bakmakta zor artık ayrıca insan ilişkiden de soğuyor görev gibi geliyor bizde öyle olmuştu bilmiyorum. bence bu gebeliğinizde olumlu sonuç olmazsa tüp bebek sürecine başlayabilirsiniz

Back
X