Gebeliğin ilk ayındayım:))) ufacıkta bir köpişim var asla vazgeçemiyeceğim. Çevremde sürekli baskı var uzaklaştır köpişini diye ama doktorlar ve internetten okuduğum kadarıyla bir sorun yok ... Hakikaten dikkat etmem gerekenler neler? Bilgisi olan varmı? Hamileyken köpeği olan, doğum yapan???
canim yapman gerekenleri hemen yazayim simdi buraya tum hayvan dusmanlari bin turlu sey yazicak ilk is bu insanlara kulagini kapamak olsun:))
ben su an
tup bebek tedavisindeyim ve iki kopegim var, kendi jinekologum da dahil uc doktor iki veterinerle gorustum, hos zaten bildiklerimi soylediler ama kisacasi bilgilerim kulaktan dolma degil:))
ic parazit ilaclarini duzenli yapicaksin ve ozellikle bahar yaz sonbahar aylarinda dis parazit ilaclarina da dikkat ediceksin; bebisin geldiginde de evi her gun supureceksin. zaten hayvan sahipleri bu saydiklarimi hep yapiyor sadece iki kat dikkat ilac zamanlamalarina.
sana simdi toxzo plasma testi yapilacak her hamileye yapiliyor. egerki bagisikligin yoksa sebzeleri iyi yikayacaksin ve bunu asil kirmizi etten kaptigimiz icin eti iyi pisirmen lazim e ama insanlar bunun hayvanlardan gectigini dusunuyor, kedi ve kopek besleyenlere ondan uzaklastirin diyorlar. oysaki kopek bu paraziti kapamiyor kedi kapiyor o da hayatinda sadece bir kez, kaptiktan sonra asilanmis gb bagisiklik oluyor kedide kimseye veremiyor bir daha. bu arada toxzo plasma gercekten cok cok onemli ve hamile kadinin kapmamasi sart, ama altini tekrar tekrar ciziyorum asil yedigimiz kirmizi etten kapiyoruz etleri cok iyi pisir salatayi srikeli suda yika.
tum bu surecte kopegine de her ihtimale karsi asla pismemis et ya da kemik verme.zaten vermedigini tahmin ediyorum.
bebegin gelmeden de odasini esyalarini koklamasini saglayacaksin sen hastanedeyken siz eve donmeden esin bebegin kokusunu sinmis bir esyasini getirecekki kopisin bebeginin kokusuna alissin.
zaten bebek uc ayliga kadar hep kucakta olacagi icin o zamana kadar kopegin bebegine coktan alismis hatta onu korumaya baslamis olucak

harika bir hamilelik gecirmen dilegiyle, veterinerinle gorus o gerekli prazit ilaclarini duzenli yapacaktir.