Hamilelikte Evcil Hayvan (Köpek) besleyen varmı?

sibush

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2010
1.132
4
66
İzmir
Gebeliğin ilk ayındayım:))) ufacıkta bir köpişim var asla vazgeçemiyeceğim. Çevremde sürekli baskı var uzaklaştır köpişini diye ama doktorlar ve internetten okuduğum kadarıyla bir sorun yok ... Hakikaten dikkat etmem gerekenler neler? Bilgisi olan varmı? Hamileyken köpeği olan, doğum yapan???

Bende Hamileyim Bizimde bir Alman kurdumuz var fakat evde beslencek bir köpek olmadığı için evimizin bodrum katında besliyoruz boshayallersmile bence hamilelikte bi sorun olucağını düşünmüyorum sonuçta onunla vakit geçirmek insana gerçekten iyi gelir seven biriysen benim eşim ilgileniyor onunla bazn aralarındaki bağı kıskanmıyor değilim :kedi: farklı bir duygu yani ama bende mümkün olduğu kadar bu aralar samimi olmamaya çalışıyorum neden olsa ne kadar temiz baksanda hayvan illa bir tüyü vs si oluyor insan ister istemez üstüne başına yapışıyor tüyleri e bu ibi tüylerinde yemeğimize karışması hoş olmaz birde şimdi sen iki canlısın bebeğinide düşünmek zorundasın biraz dikkatli olduktan spnra sorun olucağını sanmıyorum.

Gebeliğin ilk ayındayım:))) ufacıkta bir köpişim var asla vazgeçemiyeceğim. Çevremde sürekli baskı var uzaklaştır köpişini diye ama doktorlar ve internetten okuduğum kadarıyla bir sorun yok ... Hakikaten dikkat etmem gerekenler neler? Bilgisi olan varmı? Hamileyken köpeği olan, doğum yapan???

canim yapman gerekenleri hemen yazayim simdi buraya tum hayvan dusmanlari bin turlu sey yazicak ilk is bu insanlara kulagini kapamak olsun:))
ben su an tup bebek tedavisindeyim ve iki kopegim var, kendi jinekologum da dahil uc doktor iki veterinerle gorustum, hos zaten bildiklerimi soylediler ama kisacasi bilgilerim kulaktan dolma degil:))
ic parazit ilaclarini duzenli yapicaksin ve ozellikle bahar yaz sonbahar aylarinda dis parazit ilaclarina da dikkat ediceksin; bebisin geldiginde de evi her gun supureceksin. zaten hayvan sahipleri bu saydiklarimi hep yapiyor sadece iki kat dikkat ilac zamanlamalarina.
sana simdi toxzo plasma testi yapilacak her hamileye yapiliyor. egerki bagisikligin yoksa sebzeleri iyi yikayacaksin ve bunu asil kirmizi etten kaptigimiz icin eti iyi pisirmen lazim e ama insanlar bunun hayvanlardan gectigini dusunuyor, kedi ve kopek besleyenlere ondan uzaklastirin diyorlar. oysaki kopek bu paraziti kapamiyor kedi kapiyor o da hayatinda sadece bir kez, kaptiktan sonra asilanmis gb bagisiklik oluyor kedide kimseye veremiyor bir daha. bu arada toxzo plasma gercekten cok cok onemli ve hamile kadinin kapmamasi sart, ama altini tekrar tekrar ciziyorum asil yedigimiz kirmizi etten kapiyoruz etleri cok iyi pisir salatayi srikeli suda yika.
tum bu surecte kopegine de her ihtimale karsi asla pismemis et ya da kemik verme.zaten vermedigini tahmin ediyorum.
bebegin gelmeden de odasini esyalarini koklamasini saglayacaksin sen hastanedeyken siz eve donmeden esin bebegin kokusunu sinmis bir esyasini getirecekki kopisin bebeginin kokusuna alissin.
zaten bebek uc ayliga kadar hep kucakta olacagi icin o zamana kadar kopegin bebegine coktan alismis hatta onu korumaya baslamis olucak :nazar:
harika bir hamilelik gecirmen dilegiyle, veterinerinle gorus o gerekli prazit ilaclarini duzenli yapacaktir.

Müslümanım diye geçinenler konu hayvana gelince nedense dinlerini unutuyolar galiba.ınsana muhtaç o cana nasıl bir müslüman sokağa at diyebiliyo anlamış değilim.Kimse hayvanları sevmek zorunda değil.Ama bizim vereceğimiz yemeğe suya muhtaç bi canlıyı,evde yaşamaya alışmış bi hayvanı sokağa atmak ölüme terk etmek demek.Hayvanı da yaratan Allah bizi de.Allah'ın yarattığı başka bi candan daha mı fazla yaşam hakkımız var.
Ben de 15 sene kedi baktım ona rağmen toxoplazmaya bağışıklığım çıkmadı.Çok kolay kapılabilen bişi diil ama maximum dikkat etmek lazım.Bebişinle köğeğin çok iyi arkadaş olacaklardır.

güzelim tokso plazma mikrobu köpeklerde degil kedilerde oluyor...benimde evimde bir köpeğim var 16 senedir besliyorum ilk hamileliğim boyunca yanımdan hiç ayırmadım bir sorunda olmadı çok şükür tam tersi hamilelik boyunca köpek besleyen anne adaylarının köpeğin kılına tüyüne alışkın olması doğacak bebeğin astım vs.. gibi hastalıklara karşı diger bebeklere göre daha dirençli olmasını saglıyormuş...gerçektende öyle şu anda oğlum 4 yaşımda köpekle oynaya oynaya büyüdü tozun içine bıraksan yine hapsımıyor :) şimdi 25 haftalık hamileyim çok şükür bunda da bir sorun yok:)

arkadaşlarında dediği gibi aşılarına dikkat ettiğin sürece hiçbir problem yok benimde bi cockerım var
arkadaşlar tıbbı açıdan gerekli açıklamaları yapmışlar zaten benim sana tavsiyem şimdiden köpeğinle ilgilini yavaş yavaş kesmen yani banyosunu eşinin yaptırması yemeğini eşinin yedirmesi ve eğer kucak seven bi köpekse bu sevgisinden hoplayıp zıplamasından vazgeçmesini sağlaman lazım
çünkü hamilelik ilerledikçe onu senin yıkamam imkansız olacak veya kucağında taşıman
zıplamasını yasaklamalısın ki karnına falan vurmasın

hiç bir zararı yok
aksine çocuğun bağışıklık sistemini geliştirdiği gibi çocuğun en başından paylaşmayı öğrenmesine ve sorumluluk sahibi olmasına sebep oluyor evdeki hayvanlar :))

Ben hayvanları çok severim ama evde beslemekten yana değilim. Ama kızım köpekle büyüdü. Kayınvalidemin köpeği var çünkü. O kadar dikkat ettiğim halde 6 aylıkken kıl tüy yüzünden öksürük nöbetleri geçirdi. Doktorun ilk sorduğu soru ''evde hayvan besliyomusunuz'' olmuştu. Şimdi hayvanları çok seviyor ve köpeklerden korkmuyor ( ! ) Bu da iyi birşey değil bence. Dışarıda gördüğü her nevi hayvanı elleyip sevmek istiyor. Korkuyorum.

benimde köpüşüm var alman kurdu bahçede bakıyoruz ama evde olmadığından çokta düşünmedim yinede k.doğumcuma sormuştum no problem demişti:))
ama kızım şimdi 6 aylık alex e çıldırıyo onu görünce kudurmaya ona gitmeye çalışıyo
bende sokakta başka köpekleride alex sanmasından çok korkuyorum ablamın oğlu öyle yapıyo çünkü hemen oyun var sanıp peşlerinden koşuyo
burda da biz çok dikkatli olucaz okadar:))

Ben hayvanları çok severim ama evde beslemekten yana değilim. Ama kızım köpekle büyüdü. Kayınvalidemin köpeği var çünkü. O kadar dikkat ettiğim halde 6 aylıkken kıl tüy yüzünden öksürük nöbetleri geçirdi. Doktorun ilk sorduğu soru ''evde hayvan besliyomusunuz'' olmuştu. Şimdi hayvanları çok seviyor ve köpeklerden korkmuyor ( ! ) Bu da iyi birşey değil bence. Dışarıda gördüğü her nevi hayvanı elleyip sevmek istiyor. Korkuyorum.

Sana yürekten katılıyorum glupcum bende çok severim hayvanları özelliklede köpekleri ama evde beslemekten yana değilim.Helede apartman dairesinde hiç değil.Olur hani kendine ait müstakil bahçeli bir evin olur tabiki bahçesinde onada bir yuva yapar beslersin ama evde beslemeye karşıyım.Hem o hayvanada yazık.Ayrıca ne kadar temizlersen temizle çocuğun o tüyleri yutacak engel olamazsın ve o yutulan kıllar karaciğere yapışıp ilerde kist olma ihitmali çok yüksek.

bende 7 yil kedimle birlikte yasadim,hamile oldugumu ogrendigimde de ondan ayrilmaya niyetim yoktu,fakat kediye yaptirdigimiz kan tahlilinde chlamidia virusu tasidigini ogrendik.Hemen bende kan verdim,insanlarda gorulen chlamidia virusunu tasimadigim fakat diger iki cesidi icin ayriyeten test yaptirmam gerektigi soylendi.Bi tanesi bebegin cigerlerini ve gozlerini etkiliyordu,diger virus cesidinin ne gibi bir etkisi oldugunu anlayamadim.Zaten o testleri yaptirabilecegim labaratuvar da bulamadim,oldukca can sikici bir donemdi.Kedim sadece ev ortaminda ve hazir mama ile buyudu,hic bir hayvanla temasi olmadi,veterinerin dedigine gore de bu virusu daha dogum sirasinda annesinden almisti.Esim ve benim icin cok zor da olsa ondan hamileleigim boyunca ayrilma karari aldim.Yaklasik 5 aydir kayinvalidem bakiyor ve bebegim en az 6 aylik olana kadar da yanimiza almayi dusunmuyoruz.Cok zor oldu kedimizden ayrilmak,yurt disinda yasiyoruz,kedimizi memlekette birakmak ve onu hic gorememek cok zor da olsa bazi fedakarliklara mecburuz.Uzun lafin kisasi,kopegine yaptirabilecegin butun tahlilleri yaptir.eger hersey temiz cikarsa da ondan ayrilmana luzum yok elbette ama eger icinde suphe kaliyorsa bebeginin sagligi ile ilgili,guvenebilecegin birine gecici olarak emanet etmelisin.Asla ve asla sokaga geri salamayiz eve alismis hayvanciklari,bu vicdansizlik olur.Ben boyle yapan insanlarin insanligindan suphe ediyorum.Sorunsuz ve mutlu bir gebelik diliyorum.

aşıları düzenli yapılmış olan bir köpeğin kılı bebeğiniz için kendi saç kılınız ne kadar zararlıysa o kadar zararlıdır
ve dışardaki yabancılara karşı çocuklarımızı nasıl koruyor nasıl yabancıyla konuşmaması gerektiğini öğretiyorsak yabancı hayvanlada temas etmemesi gerektiğini öğretmeliyiz
ve kist dediğiniz olayın direk hayvanlarla ilgili olmadığını hayatında hiç hayvan beslememiş kişilerde dahi olabileceğini unutmayın
en önemlisi bu sağlık sorunlarıyla karşılaşanların %80 ni veya %90 nı hayvan besleyenlerdir denebilcek bi istatistik yok aksine %55-%60 oranında hayvan beslemeyenlerde var ama şuçu hayvanlara atmak kolay geliyo

benimde köpeğim var ...çocuğum yok ama eşimle konuştuk bu konuyu bi ara oğlumuzdan asla vazgeçmiycez ilk göz ağrımız o :) veterinere de sorduk gittiğimizde hiç bir sorun olmaz kontrollerini yaptırdığınız ,bakımına özen gösterdiğiniz taktirde dedi....
bi kere vicdanen rahat edemem bebek gelince onu bi kenara atamam ,oyuncak değil can taşıyo oda,onunda duyguları var ...kimsenin olmadığı zamanlarda köpeğim oldu yanımda ,üzüldüğümü,sevindiğim, hep anladı...en sinirli anımda bi hareketiyle sinirimi aldı....neler paylaştık hayatımdaki herşeyimize çok uzun yıllardır şahittir o onu bırakamam kıyamam..
çevre beni hiç ilgilendirmez bu bizim hayatımız,bizim kararımız anlamayanada anlatmaya hiç uğraşmam...lafımı söyler geçerim...........

çok teşekkürler yazdıklarınız için.. ben asla köpişimi uzaklaştırmayı düşünmüyorum.. herkez acayip sinirleniyor bunu söyleyince ama cidden sanki oda benim kızımmış gibi oldu.. biraz durgun olsa aklım çıkıyor.. onu bu kadar severken uzaklaşmak zor.. hele birde inanmadığım şeyler uğruna.. Bazı arkadaşlarım illaki tüyünü yutucaksın demişler.. tabiki yutuyorum.. hepimiz farkında olmadan neler yutuyoruz kimbilir:)) şimdilik bütün kontrollerini yaptırdım . .ilerdede mutlaka her köpeğin bizim olmadığını ögrenmeli bebişim. zor bir dönem geçireceğim etrafımda bu kadar köpek konusuna takmış olanlar varken.. napalım köpişimle sabırla bekleyeceğiz kardeşini:))))))) herkez o kadar ilgili ki aranızda olmaktan çok mutluyum bu arada:))

en zoru ilk 3-5 aydır sonrasında etrafındakiler alışıyor
daha doğrusu en azından konuşmaktan vazgeçiyorlar :))
benim köpeğim nerdeyse 3 yıldır bizimle ve şuandada 7 aylık hamileyim kendi annem ve ablam korkularından dolayı hala köpeğimle aynı odada dahi duramiyorlar
ilk aylar her türlü baskıyı yaptılar ama artık seslerini çıkarmıyorlar :)))
artık konuşsalarda birşeyin değişmeyeceğini anladılar :)))

Bu konuya rastladığım iyi oldu, birkaçınızın fikirlerini okudum. Benim de evde kedi ve köpeğim var. Uzaklaşmak istemiyorum onlardan ama çok yakın temasta da bulunmuyorum. Kedimin kumuyla hiç ilgilenmiyorum. Kedim bu yaz dışarı çıkacak ama köpeğim ne olacak bilmiyorum. Olacağı evimizden ayrılmamasıdır ama nasıl olacak bu? Ev küçük, 2 oda bir salon ve üstelik de sobalı. Köpeğim Terrier, tüyleri dökülüyor. Koltuklarda yatmaya da alıştı hanım, bebek doğunca ne yapacağım? Odasına sokmasam hiç diyorum, kışın ister istemez salona alacağım bebeğimin beşiğini, köpeğim de aynı ortamda olacak. Tek sıkıntım hijyen. Bana ne önerirsiniz, çok üzülüyorum bu konuya...
:çok üzgünüm:

benim kızımda eskiden koltuklarda yatardı
ama hamile olduğumu öğrendiğimizden beri koltuklara çıkmasına yasak getirdik artık çıkmıyor (arada ona yüz veren misafirler geldiğinde şımarıp çıkıyor ama bakışımız dahi yeterli oluyor inmesi için )
ve benim köpeğim mutfakla yatak odasına girmez ve bu yerlere bebek odasıda eklendi oralarda yasaklar içinde
eğerki bebekten önce kuralları belirlersen sorun olmaz bebekten önce yaşantısı değişmeli ki değişikliği bebekten bilip kıskanmasın
ve genede için rahat etmiycekse ıkea gibi yerlerde bebek kapıları var beşik kenarlığı gibi kapılara monto ediliyor genelde çocukları yaramaz olan aileler mutfak ve banyo kapılarına veya sadece çocuğun odasına takıyorlar

biz çalışan bi aile olarak köpeğimiz için bi odaya takmayı düşünüyoruz çünkü eşim işteyken hem bebekle hem köpekle ilgilenmem mümkün değil

Ben de artık tavrımı değiştirdim köpüşüme karşı, otoriter davranıyorum, engelliyorum oturuşunu koltuklara falan ama yeterli olur mu bilmiyorum. Bana pek yaklaşamıyor artık sert tavırlarımdan dolayı. Temizlik ve hijyen şartları çok daha yoğun olacak, endişeliyim işte, zamanla alışırım bu fikre de. Bir şeyi on kere düşünüyorum zaten bu aralar :sm_confused:

Back
X