hamilelikte faranjit :(

esra3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
646
328
53
arkadaşlar henüz hamileliğimin 5.haftasındayım
çok kötü grip ve faranjit oldum
uyuyamıyorum acıdan,huzursuzluktan
hastaneye gitsem bu kadar erken dönemde ilaç kullanılır mı?
yada ilaç kullanmasam doğal yöntemlerle geçer mi,evde hafifletebileceğim bi yöntem var mı?
düşüğe falan neden olur mu ki grip:KK43:
benim gibi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
teşekkürler..

Kuzenımm 8 aylk hamile:( yaz grıbı oldu bogazlarıda şişmiş mecbur antıbytık ve agrı kesıcı verdıler once serum taktılarki toparladı .. Bu seklde daha kötu olcksınız doktora gıdım 7-8 gun suruyor:( cok gcmiş olsun

Sağlık konularında lütfen kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin.Bir doktora gidin,muayene olun.Sizin için en iyi çözüme doktor karar verecektir.Riske girmeye gerek yok.Geçmiş olsun.

Enfeksiyon hastalıklarında antibiyotik kullanmanın zararı, iltihabın kana karışması ile kıyaslandığında daha hafif kalıyor demişti doktorum, o yüzden 3 aylık hamileyken diş iltihabı yüzünden 3 gün antibiyotik kullanmıştım ki normal şartlarda kullanmamaya kendimi zorlarım.
faranjit bir enfeksiyon hastalığı değil, sürekli ılık birşeyler içerek ve dinlenerek atlatabilirsiniz. bitki çayları ve zencefil bu süreci hızlandırıyor ama bazı bitkiler düşüğü tetiklediği için çok dikkatli olmak lazım.
yine de içinize sinmezse bir doktora gidin ama size vereceği ağrı kesici vs olacak, antibiyotik kullanılamaz bu durumda...
ayrıca hamileliğin ilk üç ayında ilaç almak pek önerilmiyor. bazı tedaviler 3 ay atlatıldıktan sonra yapılıyor.

Bütün kış yaşadığımdan biliyorum bu hastalığı. Eğer hamile olmamış olsaydınız birkaç şey yazardım ama sizin durum farklı o yüzden mutlaka doktora gidin o en uygun ilacı verecektir. Evde yapabileceğiniz ise ılık suyun içine bal karıştırmak olabilir. Hem boğazınızı yumuşatır, hem bebeğe zarar vermez. Normalde ben zencefil bal limon karışımı içiyorum ama zencefilin yan etkisi olabilir, o yüzden siz kullanmayın.

gebeliğin ilk haftaları grip hoş değil gidin önlemini alsınlar yoksa hoş şeyler olmaz ilerleyen dönemlerde ilaç veriliyor ama en azından önleyici bir tedavi uygularlar.

Bütün kış yaşadığımdan biliyorum bu hastalığı. Eğer hamile olmamış olsaydınız birkaç şey yazardım ama sizin durum farklı o yüzden mutlaka doktora gidin o en uygun ilacı verecektir. Evde yapabileceğiniz ise ılık suyun içine bal karıştırmak olabilir. Hem boğazınızı yumuşatır, hem bebeğe zarar vermez. Normalde ben zencefil bal limon karışımı içiyorum ama zencefilin yan etkisi olabilir, o yüzden siz kullanmayın.
bana yazar mısınız peki hamileleik düşünüyorum ama sırf bu yüzden korkuyorum bazen iyileşmeden düşünmek istemiyorum

Normalde adaçayı düşüğe sebep olur önce bunu yazayım. Bir bardak ılık adaçayıyla gargara yapıp tükür yutma ve içme sadece gargara yap tükür bardak bitene kadar. Sabah akşam yap nasıl rahatladığını görürsün.

bana yazar mısınız peki hamileleik düşünüyorum ama sırf bu yüzden korkuyorum bazen iyileşmeden düşünmek istemiyorum
Normalde adaçayı düşüğe sebep olur önce bunu yazayım. Bir bardak ılık adaçayıyla gargara yapıp tükür yutma ve içme sadece gargara yap tükür bardak bitene kadar. Sabah akşam yapnasıl rahatladığını görürsün.

doktora gidin; arkadaşım domuz gribinin popüler olduğu dönemde grip oldu; hamile idi.

hastanede yatırdılar; hatta tecrit ettiler domuz gribi diye; hemşireler bile yanına özel giysilerle girdiler.

ilaç da verdiler hamilelere göre; oğlu gayet sağlıklı ama ne olur tedbirinizi alın

biz burdan geçer desek de olmaz geçmez desek de olmaz

vitamin vs takviyesi yapar belki doktor vs vs biz bilemeyiz ki

korkup kendinizi de germeyin

Normalde adaçayı düşüğe sebep olur önce bunu yazayım. Bir bardak ılık adaçayıyla gargara yapıp tükür yutma ve içme sadece gargara yap tükür bardak bitene kadar. Sabah akşam yapnasıl rahatladığını görürsün.
heee o benim milli içeceğim oldu yaa hergün içiyorum organik adaçayı gargara değilde

Merhaba,

Ben 19. haftamdayım. 1 aydır faranjit yüzünden öküsürüyorum. Henüz erken olduğu için doktorum bir ilaç da yazamıyor.
Şimdi dişim de ağrımaya başladı, kulağıma vuruyor ağrısı. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Adaçayı dışında bir önerisi olan var mı ( adaçayını kullanmaya korkuyorum çünkü yutarım ben gargara yaparken kesin ) ?

Back
X