• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Gelişme Geriliği (Gelişim geriliği)

newmoon10

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2015
1.233
1.488
133
Balıkesir
Arkadaşlar merhaba, 27 haftalık hamileyim ve bebeğimin ayak ve karın çevresinde 3 hafta gelişme geriligi tespit edildi. Aynı zamanda damarda centikte görülmüştü fakat en son gittiğimiz kontrolde çentigin duzeldigini söylediler ancak kilo alımı hala çok yavaş 1 haftada 30gr almış.
Forumda çok araştırdım ama başlık bulamadım bununla alakalı. Bu durumda olan ya da geçirmiş olanlar varmi? Erken doğum riski varmış doktor öyle dedi gerçekten bu durumda olanlar erken mi ve kac kg doğum yaptı? Hamile olan Arkadaşlar da suanda kacinci haftadalar? Süreç ile alakalı ne yapıyorlar?
Gelişim geriligi olup sonradan haftasına yetisenler var mi?
Sizlerden bir şeyler duymaya çok ihtiyacım var, bebeğime bir şey olacak diye çok korkuyorum.Şimdiden teşekkürler.

Benim son gittiğim doktor bebeğimin bazı ölçümlerinin 2 hafta geriden geldiğini söyledi. Halbuki önceki kontrollerimin hepsinde 5-6 gün ileriden gidiyorduk. Başka bir doktor ölçümlerinin normal olduğunu, her bebeğin 9 ay boyunca aynı çizgide ilerlemediğini söyledi. Eşim uzun boylu yapılı biri, benim boyum 1.55 🙊 Minyon bir çocuk olabilir bu çok normal biz sık sık kontrol edelim, zaten ölçümler %100 sonuç vermiyor diye de ekledi.
Muz, avokado, kefir, ceviz gibi şeyler bebeğin kilo alımını arttırıyormuş. 2 hafta sonra tekrar kontrolüm var. Aradaki fark kapanır diye umuyorum.

Benim son gittiğim doktor bebeğimin bazı ölçümlerinin 2 hafta geriden geldiğini söyledi. Halbuki önceki kontrollerimin hepsinde 5-6 gün ileriden gidiyorduk. Başka bir doktor ölçümlerinin normal olduğunu, her bebeğin 9 ay boyunca aynı çizgide ilerlemediğini söyledi. Eşim uzun boylu yapılı biri, benim boyum 1.55 🙊 Minyon bir çocuk olabilir bu çok normal biz sık sık kontrol edelim, zaten ölçümler %100 sonuç vermiyor diye de ekledi.
Muz, avokado, kefir, ceviz gibi şeyler bebeğin kilo alımını arttırıyormuş. 2 hafta sonra tekrar kontrolüm var. Aradaki fark kapanır diye umuyorum.
Canim seni biliyorum bende Kasım topigindeyim bende 1.55 im eşimde öyle çok boylu değil. İkimizde 2500 2800 doğmuşuz. Belki bebekte öyle olur diye düşünüyorum ama doktorun erken doğar demesi beni çok tedirgin ediyor. Benimde sali günü kontrolüm var büyümemiş demesinden çok korkuyorum. Umarım sağlıkla alırız Kucağımıza çok zor bir süreç. Bu süreci atlatmış ya da yaşananlarla birlikte konuşalım istedim bu başlığı acarken. Senin bebeğin suanda kac hafta ve kac gr da peki? Birde gelişim geriliği dendiğinden beri hiç gitmedin mi bir daha?

Canim seni biliyorum bende Kasım topigindeyim bende 1.55 im eşimde öyle çok boylu değil. İkimizde 2500 2800 doğmuşuz. Belki bebekte öyle olur diye düşünüyorum ama doktorun erken doğar demesi beni çok tedirgin ediyor. Benimde sali günü kontrolüm var büyümemiş demesinden çok korkuyorum. Umarım sağlıkla alırız Kucağımıza çok zor bir süreç. Bu süreci atlatmış ya da yaşananlarla birlikte konuşalım istedim bu başlığı acarken. Senin bebeğin suanda kac hafta ve kac gr da peki? Birde gelişim geriliği dendiğinden beri hiç gitmedin mi bir daha?

Evet evet, başka doktor buldum. Boyu kilosu normal çıktı şuan 30+1deyim. Baş çevresi normal ama kasın çevresi 28+3 gibi çıkıyor. 1300 küsür 1400 arası ölçüyorum dedi. Kağıda 1320 yazmış. 2 hafta sonra tekrar kontrol edilecek.
Eşim tam 2.800 doğmuş. Benim tam kilomu hatırlamıyor annem ama 3ten fazla değildin diyor. Bebiş de bizim gibi olacak sanırım 😊

Evet evet, başka doktor buldum. Boyu kilosu normal çıktı şuan 30+1deyim. Baş çevresi normal ama kasın çevresi 28+3 gibi çıkıyor. 1300 küsür 1400 arası ölçüyorum dedi. Kağıda 1320 yazmış. 2 hafta sonra tekrar kontrol edilecek.
Eşim tam 2.800 doğmuş. Benim tam kilomu hatırlamıyor annem ama 3ten fazla değildin diyor. Bebiş de bizim gibi olacak sanırım 😊
Kilosu iyi yine maşallah ben 28 deyim 800 gr olmadı henüz inşallah artar benimkide :( hayırlı haberler duyarız inşallah canım.

Kilosu iyi yine maşallah ben 28 deyim 800 gr olmadı henüz inşallah artar benimkide :( hayırlı haberler duyarız inşallah canım.

İnşallah canım. Ben de önceki kontrolde kendimi yedim bitirdim resmen, 2 gün boyunca bebeğimi iyi besleyemedim mi falan diye. Boşu boşuna stres yapmışım. 29dan snra daha da hızlı kilo alıyor dedi doktor

25. Haftadayız 3 haftadır aynı stres bende de var. 2 hafta geriden geliyor. Eşimde ben de minyonuz bu yapısal mı yoksa başka bir sebep mi var tam emin olamıyorlar. En son dün 2. Bir perinatologa gittim plesantada kalınlaşma gördü sanırım bebeğe giden oksijen ve besin az geliyor yoksa geri kalan damarlar gayet sağlıklı besliyor. Biz de sıkı kontroldeyiz , henüz 500 gr. En sevindiğim yer şuan ilk belirlendiği haftadan bu yana haftasını koruyor gerileme artmadı yani. Dilerim bu süreci hepimiz sağlıkla atlatırız.

25. Haftadayız 3 haftadır aynı stres bende de var. 2 hafta geriden geliyor. Eşimde ben de minyonuz bu yapısal mı yoksa başka bir sebep mi var tam emin olamıyorlar. En son dün 2. Bir perinatologa gittim plesantada kalınlaşma gördü sanırım bebeğe giden oksijen ve besin az geliyor yoksa geri kalan damarlar gayet sağlıklı besliyor. Biz de sıkı kontroldeyiz , henüz 500 gr. En sevindiğim yer şuan ilk belirlendiği haftadan bu yana haftasını koruyor gerileme artmadı yani. Dilerim bu süreci hepimiz sağlıkla atlatırız.
Canim 3 haftadır kac gr aldı peki bebis? Birde kan sulandirici kullanıyor musun? Allah hepimize sağlıkla evlatlarimiza kavuşmak nasip etsin 🙏 birde erken doğum v.s. bahsettimi sana da doktorun?

Benim de 22. haftadan itibaren 1 hafta olarak başlayan gelişim geriliği 29 haftalıkken 2 haftaya çıkmıştı. Eğer bebeğe giden damarlarda sıkıntı yoksa ayrıntılı ultrasonda da bişey çıkmadıysa yapısal olabilir bebeğin minyon olması. Sıkı takip gerekir yine de. Ben 32. haftadan sonra sürekli muayene ve nstye girmek zorunda kalmıştım, gelişim geriliğinde artış görünce doktorum 34. haftada ciğer geliştirici iğne yaptırmıştı. 36. haftada da nst sonuçlarım kötü çıktı ve doğuma alınmama karar verildi. Sezaryenle doğum yaptım bebeğim 2100 gr kadar doğdu ama herhangi bir sağlık sorunumuz olmadı çok şükür. Hatta ertesi gün direkt evimize geldik sonra bolca emzirdim çabucak büyüdü 🙏🏼 Benim bebeğimin plesantası büyümemiş hatta doktor ameliyatta çıkarıp göstermişti bak avcum kadar diye, bizim gelişimimize engel olan oymuş

Canim 3 haftadır kac gr aldı peki bebis? Birde kan sulandirici kullanıyor musun? Allah hepimize sağlıkla evlatlarimiza kavuşmak nasip etsin 🙏 birde erken doğum v.s. bahsettimi sana da doktorun?
Tüp bebek olduğu iÇin en başından beri hem aspirin hem iğne kan sulandırıcı kullanıyorum. 3 haftada 170 gr gibi bir şey aldı. Son 1 haftada 50 gr almış. Erken doğumdan bahsediliyor maalesef hemde 22. Haftadan beri ve o zaman daha 325grdı. Kilosu her arttığında rahatlıyorum biraz daha. 2 hafta deli gibi proteinli beslendi yine değişmedi. Şuan tavsiye edilen dinlenmem önemli olan oksijen oranını arttırabilmek. Cuma’ya tekrar kontrolüm var.

Tüp bebek olduğu iÇin en başından beri hem aspirin hem iğne kan sulandırıcı kullanıyorum. 3 haftada 170 gr gibi bir şey aldı. Son 1 haftada 50 gr almış. Erken doğumdan bahsediliyor maalesef hemde 22. Haftadan beri ve o zaman daha 325grdı. Kilosu her arttığında rahatlıyorum biraz daha. 2 hafta deli gibi proteinli beslendi yine değişmedi. Şuan tavsiye edilen dinlenmem önemli olan oksijen oranını arttırabilmek. Cuma’ya tekrar kontrolüm var.
Benimde sali kontrolüm var inşallah düzelir her şey çok tedirginim bende.

Benimde sali kontrolüm var inşallah düzelir her şey çok tedirginim bende.
O kadar iyi anlıyorum ki seni. Papatya çayı yada pasiflora iç istersen ben ancak öyle yatıştım 1 hafta ne ağladım Allah biliyor. Ben de yarın doktorumla bir konuşacağım bakalım.

Kizlar merhaba burada derdime derman olmaya çalıştınız bilgilendirmek istedim sizide bebegim büyüyor ama risk devam ediyor dedi doktor. Amacımız önce 34 e ulaşmak sonra da olursa 37 ye ulaşmak dedi. Bana da dua edin olur mu sag Salim vaktinde kucağıma alayim yavrumu.

Kizlar merhaba burada derdime derman olmaya çalıştınız bilgilendirmek istedim sizide bebegim büyüyor ama risk devam ediyor dedi doktor. Amacımız önce 34 e ulaşmak sonra da olursa 37 ye ulaşmak dedi. Bana da dua edin olur mu sag Salim vaktinde kucağıma alayim yavrumu.
Kilosu kaç çıktı canım?

Canim selam nasıl geçti bugün kontrolun? Aklım sendeydi.

Canim selam nasıl geçti bugün kontrolun? Aklım sendeydi.
Canım çok teşekkür ederim. Bugün haberler daha iyi. Kalp duvarında kalınlaşma vardı onun kontrolüne gittik önce evet mevcut ama bir hastalık şeklinde değil herşey yolunda dedi kardiyoloğumuz.
Sonra kendi doktorumuza gittik. 1 haftada 125 gr almış çok şükür 625 gr olmuş. 3 cm uzamış. Gelişme devam ettiği için kaygılı değil sadece yakın takip ediyor. 10 günde bir kontrol var şimdi. Muhtemelen erken doğum olacak ama şimdilik riskli bir durum yok. Çok şükür içim daha rahat

Back
X