Hamilelikte genital siğil?

onlygodcanjudgeme

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2014
546
312
Arkadaşlar merhaba... 33 haftalık gebeyim 2 yıl önce aşırı derecede siğilim olduğu için genel anestezi ile siğilleri yaktırdım. Genel anestezi olmasının sebebi aşırı fazla olmasıydı. Daha sonra tekrarlamadı. Fakat iki gündür yine siğiller oluşmuş. Ne kadar çok az mı hiç göremiyorum. Bugün doktora gideceğim ama hamilelikte böyle birşey yaşayan veya fikri olan varmı ? Tekrar yakılır mı yoksa nasıl iyileşir...

Arkadaşlar merhaba... 33 haftalık gebeyim 2 yıl önce aşırı derecede siğilim olduğu için genel anestezi ile siğilleri yaktırdım. Genel anestezi olmasının sebebi aşırı fazla olmasıydı. Daha sonra tekrarlamadı. Fakat iki gündür yine siğiller oluşmuş. Ne kadar çok az mı hiç göremiyorum. Bugün doktora gideceğim ama hamilelikte böyle birşey yaşayan veya fikri olan varmı ? Tekrar yakılır mı yoksa nasıl iyileşir...

Normal doğum için engel diye duymuştum, o virüs doğum sırasında bebeğe bulaşa biliyormuş geçmiş olsun. o_O

Ben yaşadım canım 5 aylık hamileyken anastezi verilerek yakıldı
2 ay sonra yine tekrarladı
Ikinci bi operasyon yapmadılar 9. ayımda kendiliğinden döküldü

Normal doğum için engel diye duymuştum, o virüs doğum sırasında bebeğe bulaşa biliyormuş geçmiş olsun. o_O
Doğru biliyorsun canım bende de aynı sorun vardı
Iki hafta erken aldılar bebeğimi (38 haftalık)
Su bile gelmemesi Lazım öyle bile bebeğe bulaşma riski var

Neden oluyormuş peki? Ya da neden tekrarlıyormuş? Bulaşıcı mı? Eşe bulaşmış sonra ordan geri bulaşmış olabilir mi?
Bu bir enfeksiyon canım HPV virüsü
Rahim ağzı kanserinde büyük risk taşıyor ben tedavi oluyorum
Ağda ve cinsellikle bulaşıyor
Karı koca tedavi olmak Lazım yoksa kısır döngü olur

Teşekkür ederim eşimde bir sorun görünmüyor ama tabiki doktor muaynesi şart ..

Kendi gözünüzle teşhis koymayın lütfen.
Doktora bir görünsün.
Sürekli tekrarlayan bir hastalık olduğuna göre ya ağdacınızı değiştirin ya da eşinizden geçiyorsa eşiniz tedavi olsun,Allahım saklasın geç kalmayın bence.

Doktora bir görünsün.
Sürekli tekrarlayan bir hastalık olduğuna göre ya ağdacınızı değiştirin ya da eşinizden geçiyorsa eşiniz tedavi olsun,Allahım saklasın geç kalmayın bence.
Evet haklısınız... Daha önce eşim muayne olmamıştı çünkü , o da bir olsun ona göre sorun çözülsün.. Teşekkğr ederim

Doktora bir görünsün.
Aslında bu geçmeyen bi enfeksiyon
Mesela bende siğil yok ama hastalık hala mevcut
Her yıl smear testi yaptırıyorum
Bu şekilde kontrol altına alıyoruz

Doktor mu söyledi bunu? Ben hiç bilmiyordum şeker ile genital rahatsızlıkların ilişkisini. Doktor eşiniz de gelsin falan demedi mi hiç?

Evet şeker hastalarında genital rahatsızlıklar sık olabiliyor... Erkek şeker hastalarında mesela sertleşme sorunu olabiliyor bayanlarda da enfeksiyon , yoğun akıntı vs olabılıyor maalesef..

X