Hamilelikte gribal enfeksiyon

serenat

İYİKİ DOĞDUN UĞUR BÖCEĞİM
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
4.201
0
316
49
İstanbul
Arkadaşlar 8 haftalık hamileyim ve 2 gündür müthiş bir halsizlik var kısacası gribal enfeksiyon geçiriyorum.Arada bir ateşim oluyor eşim sirkeyle düşürdü gebelige bir sakıncası olmaz sanırım degilmi. 2 gündür dinleniyorumda ilaçta kullanamayız kolay atlatabilmek için önerisi olan var mı acaba?

canım ben 33 haftalık hamileyim geçen hafta bende çok kötü grip oldum dr.um bana antibiyotik verdi bide ateş yada baş ağrısı olursa parol kullan dedi ama senin hamileliğin daha başında ilaç vermeyebilirler sen bol bol meyve ye ve dinlen

çok geçmiş olsun c vitamini bol bol tüket özellikle kivi portakal limon ye ve dinlen
ayrıca ıhlamurda iyi gelir ballı ıhlamur iç

canım bende grıp oldum nefes almakta zorlandıgım ıcn mınoset ve antıbıyotık verdı ben kullanmadım ama atesım cok cıkarsa kullanacaktım ..ateste bebege zararı

ıhlamur ıc bırde tavuk suyuyla coprba yap sırke ve lımonla ıc cok ıyı gelıyor...
eger kotuleşırsen mutlaka doktora gıtt

çok teşekkürler arkadaşlar dediklerinizi hemen uygulayacagım.

bende çok kötü gripim ilaç olarak tonimer burun spreyi zararsız(deniz suyu spreyi)kullanıyorum bide buğaz enfeksiyonum olduğu için penisilin vurduracağım

gecmıs olsun sarı cıcek korkma doktorun verdıgı ılacı mutlaka bılerek vermıstır...bende vıral enfeksıyon gecırıyorum 10 gundur once antıbıyotık verdı dırettım ıcmedım neler geldı basıma..dun hastanede yattım sabah 6 ya kadar bekledık nefes almam yuzde 70 kısıtlanınca kucuk dılımın sısmesınden sonra kortızon vurmak zorunda kaldılar yaklasık uc gundur uykusuzum..doktorlarım yapılan dozun az oldugunu bebege zararlı olmadıgını soyledıler..bogulma tehlıkem oldugu ıcın ılacla tedavı oldum..allah korusun meleklerımızı..

çok geçmiş olsun arkadaşım Allah şifanı versin arkadaşlar yazmışlar yapman gerekenleri bol bol c vitamini meyve ye ve ıhlamur limonlu iç bende grip olmuştum ıhlamur sayesinde ter attımda geçti gribim... Rabbim meleklerimizide bizide korusun....:Saruboceq:

ya arkadaşlarrr bende grip oldum 6+1 hamileyim burnum tıkalı genizlerim yanıyor daha dün oldum.bu gün doktor dedi bol bol ılık su iç...
ilaç vermedi yat dinlen dedi korkuyorum bebişe bişiy olurmu diye...
sıcak çayın içine limon sıkıp içiyorum şimdiye kadar 3 kup oldu içtiğim...
offf koca yıl burnum akmadı bi hamile kaldım grip oldum yaaaaa ((

gecmıs olsun ınsallah sorunsuz atlatırsın,, bende 6. haftamda grıbal enfeksıyon gecırdım doktor ılacsız gecer dedı bekledım daha beter oldum sonra antıbıyotık verdı ıcmeye basladıgımda ıs ısten gecmıstı.enfeksıyon bogazıma kadar ındı ıkı gun hastaneye yatmak zorunda kaldım kortızon yedım ,,,en son verdıgı antıbıyotıgı basta verseydı durumum o kadar ılerlemezdı..verdıgı antıbıyotıkte B katagorısınde augmentın dıye bı antıbıyotık..kendını bıraz bıle kotu hıssetsen doktora mutlaka gıt...

Arkadaşlar bende 13+ 2 haftalık hamileyim dün bende grip oldum nefes almakta güçlük çekiyorum henüz dr . gitmedim bol bol portakal suyu ve günde 2 fincan ihlamur içiyorum inş düzelir ilaç kullanmak istemiyorum (

4 aylık hamileyim sanırım bende üst solunum enfeksiyonu olmak üzereyimboğazımda kuruluk burnumda kuruluk ve gıcıldama.halsizlik gözlerde ağırlık aman yaaaa ne yapcam ben şimdi.dr ilaç verir mi yoksa hastaneye mi yatırır?yarında kontrolüm var yardım....
:18:

bende 14 haftalık hamileyim.2 gün önce grip oldum ilaç içemicem diye doktora gitmedim.bende bol bol ıhlamur içtiv vede limonu sıkıp içine bal,zencefil,tarçın,karabiber koydum ve içtim iyi geldi çok şükür ertesi gün geçti tabi bol bol dinlendim.

sizi rahatlatacak bir sey paylasayim,hamileligimde grip olmustum,sitma tuttu,ateslendim,cook kotuydum dr a gittim daha kotusu domuz gribi olmusum sonra bebege zarari olmayacagini soyledi ve 1 hafta ilac kullandim mecbur tekrar kontrole gittim ve atlatmistim..simdi bebegim 6 aylik cok sukur hersey yolunda ..yani belirli haplar disinda ki onlari zaten vermiyor drlar gebelikte kullanilabilecek haplar var..sikinti yapmayin dr biliyordur mutlaka zararsiz olanlari ve illaki kullanacaksaniz hap onlari vericeklerdir..

18 haftamda grip oldum doktora gitmdim oda ciğerlerime işlemiş astım oldum yüzde 50 ciğerlerimin calışmadığı söylendi kortizon verildi kanımda mikrop kapmış ne eksikse geldi başıma antibiyotik verdi birde fısfıs düne kadar hiç bir şeyim yoktu ama sanırım soğukalgınlığı başladı burnum musluk gibi durmuyo allahtan ateşim halsizliğim yok arada hapşuruyorum ama bebişte arada zıplasın içerde

Arkadaslar bende su anda cok kotu gribim ve 20 haftalik hamileyim. Doktor sadece minoset verdi gunde max. 4 tane alabilirim. Bebek icin sorun olmayacagini soyledi fakat yine de rahat degilim canim sıkılıyo...

Merhaba 27 haftalik hamileyim burun akıntısı hapşırma ve boğazıMDA yanma var Dr üşütmüşsün dedi bol bol c vitamini al dedi nekadar sonra geçer ne yapsam başka yukardaki yorumları okudum bebeğe zarar yokmuş bu gribal durum Taylot içmemi söyledi biri ama Dr önermeDigi şeyleri kullanmak istemiyorm

Taylot hamileler için zararlı canım burdaki herkes herşeyi doğru bilmiyo maalesef elinin Aaltında net var. Araştır iyice maalesef bende yakalandım gribe dedm taylot içiyim nerde okuduysam zararlı yazıyo sadece doktorunu dinle sana Veya bebeğe bişey olsa yine sen üzüleceksİn B Baran hdy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…