Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu

Ayysssko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2023
1.145
311
43
25
Kızlar idrarda yanma yaşadığım için hamileliğimin başından beri 2 kez idrar testi verdim. Biri daha 1 buçuk ay önce falan. İkisinde de bakteri bol çıktı fakat idrar kültüründe üreme olmadı. Yine de doktorum tek kullanımlık toz antibiyotik verdi. Yani 5 ayda 2 kez kullandım. Fakat yine 2 gündür yanma hissi var. Bunun yanında sürekli idrarım var gibi hissediyorum koşa koşa lavaboya gidiyorum ama aslında çok az oluyor. Yani idrara sıkışmadığım halde çok sıkışmış hissi yaşıyorum. Kaşıntı, kokulu akıntı falan yok daha önce de yoktu. Acaba diyorum bunlar enfeksiyondan değil de hamilelikten kaynaklı mı. Çünkü ikisinde de idrar kültüründe üreme olmadı. Var mı aranızda hamilelikten dolayı bunları yaşayan 🫣

Bir sürü sebep olabilir benim bildiğim:
Virütik bir enfeksiyon olabilir mesela, o zaman kültür negatif çıkar.
Testi alırken uygun şartlarda alınmamış olabilir, o bölgeyi baticonla temizlemek , yarım saat geçmeden teslim etmek lazım gibi
Bir de bazen üreme yapmayan bakteriler oluyor öyle bir şey olabilir
Benim kızım sık idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğinde iç çamaşırına nioli yağ damlatıyordum benim gözlerim iyi geldi,kendime de mantar olduğunda kullandım iyi geldi. Bir bakın isterseniz, dr unuza danışabilirsiniz

Bir sürü sebep olabilir benim bildiğim:
Virütik bir enfeksiyon olabilir mesela, o zaman kültür negatif çıkar.
Testi alırken uygun şartlarda alınmamış olabilir, o bölgeyi baticonla temizlemek , yarım saat geçmeden teslim etmek lazım gibi
Bir de bazen üreme yapmayan bakteriler oluyor öyle bir şey olabilir
Benim kızım sık idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğinde iç çamaşırına nioli yağ damlatıyordum benim gözlerim iyi geldi,kendime de mantar olduğunda kullandım iyi geldi. Bir bakın isterseniz, dr unuza danışabilirsiniz
Bi deneyim daha önce de duymuştum teşekkür ederim. Ama enfeksiyon olsa bile kullandığım ilaçtan sonra geçmesi gerekmez mi? 1 ayda bi tekrarlar mı

Tam geçmediyse tekrarlar canım limon iyi geliyor ev yapımı limonata veya çayına, sıcak suya bol limon sık bir kaç gün

Bi deneyim daha önce de duymuştum teşekkür ederim. Ama enfeksiyon olsa bile kullandığım ilaçtan sonra geçmesi gerekmez mi? 1 ayda bi tekrarlar mı
Geçer sonra yine olur. Başka enfeksiyon olabilir, dirençli olabilir. Dediğim gibi enfeksiyon değil virütükse antibiyotiğin hiç bir faydası olmaz zaten

Back
X