Hamilelikte ilk aylarda yatış pozisyonu

ilknurcelik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
278
67
Herkese Merhaba hanımlar,
Sizler gece ne şekilde yatıyorsunuz? Ben hamileliğimi öğrendiğimden beri rahat bir şekilde uyuyamıyorum. Tedirgin oluyorum ne olur ne olmaz diye. Her hareket edişimde uyanıyorum. Aynı durumda olanınız var mı yardımcı olabilir misiniz acaba:anneadayı::110:

Hic sag sol diye bir sart koymadim kendime. Genel olarak sirt ustu yatiyorum, elim karnimda uyuyakaliyorum. Sonra sag, sol Allah ne verdiyse donup duruyorum sabaha kadar. :KK70:

Hic sag sol diye bir sart koymadim kendime. Genel olarak sirt ustu yatiyorum, elim karnimda uyuyakaliyorum. Sonra sag, sol Allah ne verdiyse donup duruyorum sabaha kadar. :KK70:

Oh valla çok güzel:-)
Ben normalde hep yüz üstü yatan biri olarak zor bir süreçteyim o yüzden sizlere de sormak istedim:KK51:

Normalde en rahat yatis pozisyonu yuz ustudur ama bu bebegi icerde sıkıstirabilir. Sirt ustu yatarsaniz bebege giden kan dolasimi engellenebilir bi de nefes almakta zorluk cekebilirsiniz akcigerler baski goruyo. Sok tarafa yatarsaniz kalp baskidan dolayi sıkısabilir rahatsiz olursunuz. Saaga yatmak en iyisidir hicbi risk yok gayet rahat uyursunuz

Normalde en rahat yatis pozisyonu yuz ustudur ama bu bebegi icerde sıkıstirabilir. Sirt ustu yatarsaniz bebege giden kan dolasimi engellenebilir bi de nefes almakta zorluk cekebilirsiniz akcigerler baski goruyo. Sok tarafa yatarsaniz kalp baskidan dolayi sıkısabilir rahatsiz olursunuz. Saaga yatmak en iyisidir hicbi risk yok gayet rahat uyursunuz

Çok teşekkürler çok güzel anlattınız:anneadayı:

kızlar dikkatimi çektide hepimiz aynı günde doğum yapıcaaaaaaaaaaaaaaz:KK9::KK73::KK74:

Evet gerçekten de öyle gözüküyor çok güzel:emir_bebek::KK71::KK9:
Ben bu sıralar aşırı mide bulantılı, zor yemek yiyen, duygusallık sınırı hat safalarda, sinir küpü ve alınganlık konusunda da baş çekeno_O bir anne adayı oldum sizlerde böyle misiniz:cry::KK62::mad::KK17::63:

Gunaydin bebekleri icin uyuma pozisyonuna bile dikkat eden guzel anneler!!! :)

Bence nasil rahat ediyorsak oyle yatip, bol bol uyuyalim. Cunku Eylul sonunda bu uykulara hasret kalacagiz. :)

Rabbim hepimize ayni gunde saglikli bebisler nasip etsin. :) Bence cok sansliyiz biz. Ayni gunde bir suru guzel melek dunyaya getirecegiz.

Yasasiiin!!! :KK70:

Sag tarafa yatmak hem sunneet hemde saglikli tabi ama doktrlr sol tarafa yatmayi oneriyo cunku ilk aylrda rahim buyudukce omurgamizin sag tarafindn gecen buyuk bir damara baski yaptigindan sola yatarak kan dolasimini en ust seviyeye cikarmak hem anne hemde bebek sagligi icin daha onemli diye biliyrm.. ben onceden hep yuzustu yatardm ama ogrendgmdn beri soluma yatiyrm bebegim icin.. :anneadayı::nazar:

Gunaydin bebekleri icin uyuma pozisyonuna bile dikkat eden guzel anneler!!! :)

Bence nasil rahat ediyorsak oyle yatip, bol bol uyuyalim. Cunku Eylul sonunda bu uykulara hasret kalacagiz. :)

Rabbim hepimize ayni gunde saglikli bebisler nasip etsin. :) Bence cok sansliyiz biz. Ayni gunde bir suru guzel melek dunyaya getirecegiz.

Yasasiiin!!! :KK70:

Sizinle de aynı gün doğum yapacağız çok güzel tesadüf oldu hakikaten:emir_bebek::KK70:

:nazar:
hamilelerde sol tarafa yatılması gerektiğini biliyorum.özellikle son aylara doğru .doktorum da söyledi .ilk aylar nasıl rahat ederseniz öyle ama 3.trimest mutlaka sol tarafa yatılmalı :nazar:
Bana hic oyle bisey ogretilmedi bende oyle bisey duymadim ama arastiricam

X