- 16 Haziran 2009
- 231
- 46
- 123
- 38
- Konu Sahibi biyolog_nil
-
Merhaba,hamilelik tek basina isci acisindan hakli nedenle yani tazminatli is cikisi hakkı vermez sıze yani hamileliginize dayanarak istifa ederseniz isvereniniz size odeme yapmakla yukumlu degil bu durumda kidem tazminatinizi odeyecek olmalari bi avantaj sizin icin
Ancak mumkunse odemeniz yapilmadan evrak imzalamamaniz ve yapilacak odeme ile ilgili hesap tablosunu almaniz lehinize olacaktir
Ayrıca sozlesmenızı yenıden ınceleyın zamanı dolmadan ısten ayrılmanız durumunda cezai sart vs var ıse sıkıntı yasamayın
Hayirli olsun sımdıden
Hamılelıgınız nedenıyle sızı ısten cıkaramazlar haksız bır fesıh olur bu ve ıse ıadenızı dahı talep edebılırsınız dava ıle,tazminat davasını saymıyorum bıle
Bu durumda eger bıraz ugrasma nıyetındeysenız kıdem tazmınatı ıle yetinmeyin madem calısmak istiyorsunuz ki yasal hakkınız,bir maddi acık olacak sizin için
Fazlasını talep edin aksi halde calışmak istediğinizi belirtin,zorla cikarirlarsa da cekin bir ihtarname acin davanizi
Anlaşmalı iş akdi feshi çok başka bir konu kıdem-ihbar taz. yanı sıra en az 2 maaşınızı ek ödeme yapmak zorundalar ikale anlaşması denir buna
Bunu dile getirerek pazarlık yapın en azından haklarınızı bildiğinizi bilsinler
Bol sanslar
Merhaba, geçmiş olsun öncelikleBugün aniden maaşım yattıktan sonra işten çıkarıldım ve perfonmasımdan memnun deiliz bide hamileliğin de zorlu geçiyo biz kendimizi riske atmak istemiyoruz burda başına birşey gelirse bununla ığraşamayız dediler ben de ricada bulundum en azında doğuma kdr şurda ne kaldı ki 5 ay dedim Nisan da izne ayrılmış olacaktım haklarımı almış olurum dedim ama yok umurlarında bile deildi hbişeye imza atmadan terkettim işyerini şimdi napmam gerek kıdem tazminatımı hesaplamışlar bile 5159 tl 1 yıl 8 ay 3 gün diye hesaplamışlar şimdi benim napmam gerek hiçbir yazılı dilekçeleri yok işten çıkarma sebeplerine dair doğum paramı alamıcam dedim devletten Ağlı olmadığım için sallamadılar ben şimdi napıcam
Merhaba, geçmiş olsun öncelikle
Noterden ihtar çekerek bütün olanları muhakkak belirtin haksız şekilde işten çıkarıldığınızı, hamileliğinizi bahane ettiklerini, mağdur olduğunuzu vs..işe başlamak istediğinizi de belirtin aksi halde yasal yollara başvuracağınızı da
İşyeriniz 30 dan fazla işçi çalıştırıyorsa ve 6 aydan fazla kıdeminiz varsa 1 ay içinde işe iade davası açabilirsiniz
Haklarınızı ödemezlerse de tazminat davası açabilirsiniz
Bağlı bulunduğunuz sgk-işkura da balvuruda bulunabilirsiniz şikayet baabında, maksat uğraşmak olsun
Hamilelik işten çıkarmak için bir sebep değil büyük haksızlık yapmışlar size
Allah yardımcınız olsun,bebişiniz de hayırlı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?