hamilelikte iş sözleşme feshi ve tazminat

biyolog_nil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
231
46
123
38
herkese merhaba..
av.arkadaşlardan yardım istediğim bir konu var,yardımcı olurlarsa çok sevinirim
özel bir kolejde biyoloji öğretmeni olarak çalışmaktaydım.Her kolejde olduğu gibi bizim okulda eylül ayında öğretmenlerle sözleşmeler yeniledi.Fakat kısa bir süre öncesinde hamile olduğumu öğrenip bunu işverenimle paylaştığımda anlaşmalı olarak sözleşmemi feshetmek istediler.Benim arzum 32.haftaya kadar çalışma yönünde olsada kurum bunu kabul etmiyor.1 yıldır bu okuldayım ve bana 1 yıllık maaşımı brüt üzerinden kıdem tazminatı şeklinde ödemeyi teklif ettiler.Ben ihbar tazminatı da almam gerektiğini söyledim.Ancak sözleşmeli iş durumlarında ihbar ödemesi yapılmazmış.Benim şuan elimde eylül 2015 e kadar devam eden sözleşmem var.Yani tarihi daha dolmadı.Ama sadece kıdem tazminatı ödemesi yapmayı kabul ediyorlar.
Bu durumda var olan yasal olan haklarım nelerdir? Hakkımı aramam için dava açmalı mıyım?
lütfen bilir kişiler yanıtlasın..oyuna gelmek istemiyorum
şimdiden teşekkür ederim

Merhaba,hamilelik tek basina isci acisindan hakli nedenle yani tazminatli is cikisi hakkı vermez sıze yani hamileliginize dayanarak istifa ederseniz isvereniniz size odeme yapmakla yukumlu degil bu durumda kidem tazminatinizi odeyecek olmalari bi avantaj sizin icin

Ancak mumkunse odemeniz yapilmadan evrak imzalamamaniz ve yapilacak odeme ile ilgili hesap tablosunu almaniz lehinize olacaktir

Ayrıca sozlesmenızı yenıden ınceleyın zamanı dolmadan ısten ayrılmanız durumunda cezai sart vs var ıse sıkıntı yasamayın

Hayirli olsun sımdıden:KK66:

Merhaba,hamilelik tek basina isci acisindan hakli nedenle yani tazminatli is cikisi hakkı vermez sıze yani hamileliginize dayanarak istifa ederseniz isvereniniz size odeme yapmakla yukumlu degil bu durumda kidem tazminatinizi odeyecek olmalari bi avantaj sizin icin

Ancak mumkunse odemeniz yapilmadan evrak imzalamamaniz ve yapilacak odeme ile ilgili hesap tablosunu almaniz lehinize olacaktir

Ayrıca sozlesmenızı yenıden ınceleyın zamanı dolmadan ısten ayrılmanız durumunda cezai sart vs var ıse sıkıntı yasamayın

Hayirli olsun sımdıden:KK66:

cevabınız için teşekkür ederim.Ancak yazmayı unuttuğum şeylerden biri de şu ki ben istifa etmedim.Bu durum tamamen karşı tarafın istediği.Çünkü ben çalışmak istediğimi hamileliğimin işime engel oluşturmadığını açıkça belitttim.Ama netice özel bir okul olduğu için onlarda kendi çıkarları doğrultusunda düşünüyorlar.Onun için benimle anlaşıp sözleşme feshi yapmak istiyorlar.Çünkü sözleşmemizde hamilelik çalışmaya engeldir diye bir maddemiz yok:) benim hazmedemediğim işten çıkarılmış olmak.Hamileliğimi bahane edip kötü niyetle yaklaştıklarını düşünüyorum...onun için bir yandan hırs yapıyorum.bir yandan da boşver al parayı git diyorum yani değer mi mahkemelerle uğraşmaya bilemedim

Hamılelıgınız nedenıyle sızı ısten cıkaramazlar haksız bır fesıh olur bu ve ıse ıadenızı dahı talep edebılırsınız dava ıle,tazminat davasını saymıyorum bıle

Bu durumda eger bıraz ugrasma nıyetındeysenız kıdem tazmınatı ıle yetinmeyin madem calısmak istiyorsunuz ki yasal hakkınız,bir maddi acık olacak sizin için

Fazlasını talep edin aksi halde calışmak istediğinizi belirtin,zorla cikarirlarsa da cekin bir ihtarname acin davanizi

Anlaşmalı iş akdi feshi çok başka bir konu kıdem-ihbar taz. yanı sıra en az 2 maaşınızı ek ödeme yapmak zorundalar ikale anlaşması denir buna

Bunu dile getirerek pazarlık yapın en azından haklarınızı bildiğinizi bilsinler:KK14:

Bol sanslar

Hamılelıgınız nedenıyle sızı ısten cıkaramazlar haksız bır fesıh olur bu ve ıse ıadenızı dahı talep edebılırsınız dava ıle,tazminat davasını saymıyorum bıle

Bu durumda eger bıraz ugrasma nıyetındeysenız kıdem tazmınatı ıle yetinmeyin madem calısmak istiyorsunuz ki yasal hakkınız,bir maddi acık olacak sizin için

Fazlasını talep edin aksi halde calışmak istediğinizi belirtin,zorla cikarirlarsa da cekin bir ihtarname acin davanizi

Anlaşmalı iş akdi feshi çok başka bir konu kıdem-ihbar taz. yanı sıra en az 2 maaşınızı ek ödeme yapmak zorundalar ikale anlaşması denir buna

Bunu dile getirerek pazarlık yapın en azından haklarınızı bildiğinizi bilsinler:KK14:

Bol sanslar

Bugün aniden maaşım yattıktan sonra işten çıkarıldım ve perfonmasımdan memnun deiliz bide hamileliğin de zorlu geçiyo biz kendimizi riske atmak istemiyoruz burda başına birşey gelirse bununla ığraşamayız dediler ben de ricada bulundum en azında doğuma kdr şurda ne kaldı ki 5 ay dedim Nisan da izne ayrılmış olacaktım haklarımı almış olurum dedim ama yok umurlarında bile deildi hbişeye imza atmadan terkettim işyerini şimdi napmam gerek kıdem tazminatımı hesaplamışlar bile 5159 tl 1 yıl 8 ay 3 gün diye hesaplamışlar şimdi benim napmam gerek hiçbir yazılı dilekçeleri yok işten çıkarma sebeplerine dair doğum paramı alamıcam dedim devletten Ağlı olmadığım için sallamadılar ben şimdi napıcam

Bugün aniden maaşım yattıktan sonra işten çıkarıldım ve perfonmasımdan memnun deiliz bide hamileliğin de zorlu geçiyo biz kendimizi riske atmak istemiyoruz burda başına birşey gelirse bununla ığraşamayız dediler ben de ricada bulundum en azında doğuma kdr şurda ne kaldı ki 5 ay dedim Nisan da izne ayrılmış olacaktım haklarımı almış olurum dedim ama yok umurlarında bile deildi hbişeye imza atmadan terkettim işyerini şimdi napmam gerek kıdem tazminatımı hesaplamışlar bile 5159 tl 1 yıl 8 ay 3 gün diye hesaplamışlar şimdi benim napmam gerek hiçbir yazılı dilekçeleri yok işten çıkarma sebeplerine dair doğum paramı alamıcam dedim devletten Ağlı olmadığım için sallamadılar ben şimdi napıcam
Merhaba, geçmiş olsun öncelikle

Noterden ihtar çekerek bütün olanları muhakkak belirtin haksız şekilde işten çıkarıldığınızı, hamileliğinizi bahane ettiklerini, mağdur olduğunuzu vs..işe başlamak istediğinizi de belirtin aksi halde yasal yollara başvuracağınızı da
İşyeriniz 30 dan fazla işçi çalıştırıyorsa ve 6 aydan fazla kıdeminiz varsa 1 ay içinde işe iade davası açabilirsiniz

Haklarınızı ödemezlerse de tazminat davası açabilirsiniz

Bağlı bulunduğunuz sgk-işkura da balvuruda bulunabilirsiniz şikayet baabında, maksat uğraşmak olsun

Hamilelik işten çıkarmak için bir sebep değil büyük haksızlık yapmışlar size

Allah yardımcınız olsun,bebişiniz de hayırlı olsun:KK14:

Merhaba, geçmiş olsun öncelikle

Noterden ihtar çekerek bütün olanları muhakkak belirtin haksız şekilde işten çıkarıldığınızı, hamileliğinizi bahane ettiklerini, mağdur olduğunuzu vs..işe başlamak istediğinizi de belirtin aksi halde yasal yollara başvuracağınızı da
İşyeriniz 30 dan fazla işçi çalıştırıyorsa ve 6 aydan fazla kıdeminiz varsa 1 ay içinde işe iade davası açabilirsiniz

Haklarınızı ödemezlerse de tazminat davası açabilirsiniz

Bağlı bulunduğunuz sgk-işkura da balvuruda bulunabilirsiniz şikayet baabında, maksat uğraşmak olsun

Hamilelik işten çıkarmak için bir sebep değil büyük haksızlık yapmışlar size

Allah yardımcınız olsun,bebişiniz de hayırlı olsun:KK14:

Çok teşekkür ederim 28 çalışanız ya bu çok büyük haksızlık değil mi kıdem ve ihbar Tazminatı bordrosu çıkarmışlar ben toplam 1yıl 8ay sigortalıyım eksiksiz bu zamana kadar da 30 gün olarak yattı yalnız minareyi Çalan kılıfına uydurur Hesabı perfonmasımı gerekçe gösterecekler ama nasıl yapar ederler ki şimdi ben noterden böyle bişi yapıp gönderirsem tazminatımı da bekletecekler o zmn imza atıcam diye Yanıma aldım mutlak kendilerine göre hesap yapmışlardır Napıcamı şaşırdım çalışan sayısı benle birlikte 28 kişi o zmn hiçbi hak idda edememiş olucam diimi??

İşe iade davası açma hakkınız bulunmuyor ne yazık ki, tazminatınızı aldıktan sonra kötü niyet tazminatı-manevi tazminatla beraber varda fazla mesai alacaklarınızı vs talep edebilirsiniz bir dava ile

Hesaplamaya güvenmiyorsanız internette birçok hesaplama programları var kendiniz hesaplayabilirsiniz

Back
X