Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Hamilelikte iyi beslenme

Merhabalar. Hamilelikte iki kişilik yemek yanlış bir düşüncedir. Fakat iki katı sağlıklı beslenmek gerekir. Sigara alkol gibi alışkanlıklar varsa hemen bırakılmalıdır. Bool bol su içilmelidir. Dengeli beslenmelidir. Hemen hemen hergün dengeli beslenmelidir. Örneğin, sebze yemeklerini etli yapabilirsiniz. Tabağınızda 3 ana besin grubundan da bulunmalı. Süt ve süt ürünlerini ve meyve-sebzeleri bol yemelisiniz. Haftada 2 öğün balık yemelisiniz. İyi pişmemiş et-balık-tavuktan uzak durmalısınız. Asitli gazlı içeceklerden uzak durmalısınız. Hurma çok faydalıdır, kuru meyve ve ceviz fındık badem tüketmelisiniz. Yani sağlıklı beslenmek adına herşeyi yapmalısınız. Benim şimdi aklıma gelenler bu kadar, doktorunuzdan da öneriler alabilirsinz.

Merhabalar. Hamilelikte iki kişilik yemek yanlış bir düşüncedir. Fakat iki katı sağlıklı beslenmek gerekir. Sigara alkol gibi alışkanlıklar varsa hemen bırakılmalıdır. Bool bol su içilmelidir. Dengeli beslenmelidir. Hemen hemen hergün dengeli beslenmelidir. Örneğin, sebze yemeklerini etli yapabilirsiniz. Tabağınızda 3 ana besin grubundan da bulunmalı. Süt ve süt ürünlerini ve meyve-sebzeleri bol yemelisiniz. Haftada 2 öğün balık yemelisiniz. İyi pişmemiş et-balık-tavuktan uzak durmalısınız. Asitli gazlı içeceklerden uzak durmalısınız. Hurma çok faydalıdır, kuru meyve ve ceviz fındık badem tüketmelisiniz. Yani sağlıklı beslenmek adına herşeyi yapmalısınız. Benim şimdi aklıma gelenler bu kadar, doktorunuzdan da öneriler alabilirsinz.
Avakado hamilelelikte cok faydali ceviz balik yesil sebzeler hurma

Valla ne diyim hepsini biliyorumda. En onemli donemlerden biri ilk trimester. O kadar kotu besleniyorumki resmen korkuyorum. Mide bulantisi tansiyon dusuklugu bas donmesi derken insanin cani hic birsey almiyor.

Normalde istahim iyidir ama onceki hamileligim boyuncada az yiyordum ilk baslarda bulanti sonrasinda mide yanmasi derken 9 ayi kus kadar yiyerek gecirdim. Aserme olayim bile olmadi. Hatta annem kiziyordu elalemin kadini tabi aseriyor oturup resmen kafa yoruyor ne yesem diye. Sen hicbirsey yemiyorsun falan filan diye. Tabi kiloda almiyor insan haliyle tek bebek 7-8 kilo almisti.

Suanda canim herseyi cekiyor yemek istiyorum ama agzima koydummu bir tiksinti geliyor. Var mi aranizda benim gibi olan.

Back
X