Gebelikte kötü beslenme (bilgisi tecrübesi olan yazınız lütfen)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nurse98

Üye
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2024
21
1
6
26
Kızlar ben hamileliğimin 6. Haftasına girdim. Daha önce düşük yaşadığım ve o zaman da beslenmeme çok dikkat etmeme rağmen düştüğü için bu sefer dikkat etmedim cips çikolata bisküvi vb dikkat etmeden yedim bebeğin gelişimini kötü etkiler mi acaba çalıştığım için de genelde hazır çorba yapıyorum fast food da tüketiyorum bazen, bu konuda bilgisi olan var mı lütfen yardım edebilir misiniz

Etkiler tabii bebek zaten vücuttaki tüm mineral vitamini emer sen hasta olursun ne gerek var böylr bi zarara yemek termosu al koy taze fasulye köfte ye

Kendinizi kötü etkilemeyin olan olmuş bundan sonra daha sağlıklı beslenirsiniz, 6 hafta çok erken hamileliği fark etmemiş bile olabilirdiniz regl döngünüzün süresine göre.

Bu haftalarda bebek sizin yediğinizden çok etkilenmez korkmayın ama yavaş yavaş da sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturun ki değerlerniz düşmesin

Kendinizi kötü etkilemeyin olan olmuş bundan sonra daha sağlıklı beslenirsiniz, 6 hafta çok erken hamileliği fark etmemiş bile olabilirdiniz regl döngünüzün süresine göre.
İnşallah sorun olmaz nette beyin gelişimini etkiler fln yazıyo da ondan korktum farklı şeyler de yazıyo gerçi genetik hasara kadar yazıyo

Kola içmem de arada cips çikolata hepimiz tüketiyoruz, senin daha gebeliğin başı, hemen güzel bı düzene geçersen iyi olur hicbirsey bulamazsan zeytin peynir yeşillik atistir, hazır çorba yerine bı mercimek kaynat vur blendera, yoğurt tüket, ceviz, tahin kefir tüket, bunları bulabilirsin rahat bı şekilde, ugrasilacak seyelrde değil

Hazir corba iceceginize hic icmeyin daha iyi
O kadar zararli ki
Alin bi tavuk kaynatin sehriyeli havuclu yarim saatinizi almaz
Dikkat ettim dustu simdi de dikkat etmicem kafasina girmeyin

🔹

1. İlk Günler (Döllenmeden Sonra İlk Hafta)

• Döllenen yumurta rahme doğru ilerlerken ve rahme yerleşirken, yumurta kendi içindeki besin rezervlerini kullanır.
  • Annenin besinlerinden doğrudan faydalanmaz.

🔹

2. Yerleşme ve İlk Bağlantılar (Yaklaşık 6-9. gün)

• Embriyo rahim duvarına yerleşir (implantasyon).
  • Yerleşme sonrası annenin kan dolaşımıyla ilk temas başlar ama henüz tam anlamıyla besin transferi yoktur.

🔹

3. Plasenta Gelişimi (5. haftadan itibaren)

• Plasentanın gelişimi başlar. 6. haftadan itibaren embriyo, annenin kanından gelen besinleri ve oksijeni almaya başlar.
  • Bu dönemden itibaren annenin yediği, içtiği şeyler bebeği doğrudan etkilemeye başlar.

🔹

10-12. Hafta ve Sonrası

• Plasenta tamamen işlevsel hale gelir.
  • Bebeğin büyüme ve gelişimi artık büyük ölçüde plasenta üzerinden gelen besin ve oksijene bağlıdır.

Özetle:

📌 Bebek yaklaşık 5-6. haftadan itibaren annenin vücudundan besin almaya başlar.

Bu yüzden anne adaylarının özellikle gebelik planladıkları andan itibaren sağlıklı beslenmeleri çok önemlidir.

Hazır çorba bir çöp. İçinde msg ve katkıdan başka şey yok.
Hamile olmasanız da içmeyin zaten.
Bir bulyon iki hazır çorba eve sokmam yıllardır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X