- 14 Kasım 2009
- 507
- 23
- 98
Doktora gittim sandığımdan daha uzun süredir hamileymişim.Hamileliğim 4. ayına giriyorum. bu 4 ay boyunca ara sıra tuvalete çıkmakta zorlanıyordum. ama hiçbir zaman tam bir kabızlık yaşamamıştım. Ta ki doktorum hiçbir kan testi ya da tahlil yapmadan ve ihtiyaç belirlemeksizin elevit adlı ilacı verene kadar. Kullananlar mutlaka baksınlar prospektüste yan etkiler kısmında nadir vakalarda kabızlığa neden olabilir kesilmesi gerekmez ibaresi var. peki kesilmesi gerekmiyorsa ben tuvalete çıkmadan nasıl yaşayabilirim? haftada bir lavman mı yaptırmamı bekliyorlar? hamilelik bence doktorların firmalarla anlaşarak ya da ezbere verdikleri ilaçlar nedeniyle insanlar için daha zorlu hale getiriliyor. kabız olunca da bilmem ne firmasının şurubunu diğer firmanın lavman ilacını size satıyorlar. Bir ilacın yan etkiler kısmını mutlaka okumak gerekiyor. Bu yan etki görüldüğünde 80 ila 200 lira rasında paralar ödediğimiz doktorlara gidip hesap sormak da en doğal hakkımız diye düşünüyorum. benim başıma geldi kimse çekmesin diye yazıyorum.