merhaba hanımlar 20 haftalık hamileyim. son 2 haftadır belim de uyluk kemiğimde ve vajina kenarında ki sağ ve sol kemiklerde dayanılmaz ağrılar var öyle ki oturduğum yerden kalkamıyorum yürürken topallıyorum yatamıyorum rahatça merdivenlerden tutuna tutuna çıkıyorum. Doktorum bunun hamilelikten kaynaklanmadığını çatı ağrısının da bu kadar ağır olmadığını söylüyor ama bende bel fıtığı falan da yoktu. Demem o ki benim gibi olanlar var mı? son haftalar da olsam belki anlarım da daha yarısındayım zor yürüyorum son haftalarda ne olurum bilmem. bunun bir çaresi egzersizi var mıdır? tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi;((((KK61:
Çok geçmiş olsun,bende de bir kaç haftadır başladı.Kalsiyum-magnezyum eksikliğinden oluyor genelde.Bende de 20. hafta gibi başlamıştı aslında daha önce,o zaman doktorum megabone diye bir ilaç başlamıştı.Bu ilacı da başka bir sağlık problemim nedeniyle bıraktım ve ağrılar geri döndü.Bu ilaçta kalsiyum ve magnezyum var bu arada.
Canım aynı şeyleri ben de yaşadım. Çok ağrım olduğundan akşam ağlıyordum artık. Ortopediye gönderdi doktor her ihtimale karşı, ama bişi çıkmadı şükür. Bazılarında şiddetli oluyormuş. Benim şimdi hafifledi ama yorulduğumda yine aynısı oluyor. Kalsiyum-magnezyum kullanıp ağrılarının geçtiğini söyleyen çok kişi var, ben henüz kullanmadım
Bende 15.haftada yim bende de 3 gündür başladı dayanılmaz sol kalca agrisi endişe ettim dün sağlık ocağına magnezyum yazdırdı m bugün de gece çok sancim olduğu için doğum evi acile gittim Dr doğru düzgün ilgilenmedi kalsiyum magnezyum yazdı ve günde bir şişe maden suyu önerdi. Çok zormuş bu ağrılar umarım ilaçlarla geçer
Bende de sol kalcada şiddetli ağrı olıyor. Hareketsiz otururken hiçbişey yok, ama sol bacagimin üzerine basmakta zorlaniyorum, zor yürüyorum, merdivenleri sürünerek çıkıyorum resmen. Bir haftadır devam ediyor bu ağrı. Doktoruma sordum, doğuma kadar dayanabiliyosan dayan, sonra devam ederse ortopediye yönlendireyim dedi, inşallah doğum sonrası geçer..
benim de 24. haftamda oldu, 1 hafta sürdü, çok ağrılıydı, ben erken doğumu bile geçirdim aklımdan,sonra çoook hafifledi, bazen hiç yok,,,doktor normal dedi, magnezyum ve soda içtim.