Hamilelikte Kalça Ağrısı?

Melek Gurel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2019
73
46
38
Kızlar selam,
Ben 12 haftalık hamileyim ve 1-2 haftadır ara sıra (özellikle ayağımın üstüne basınca) kalça kemiğime berbat şekilde ağrı giriyor. Önce önemsemedim fakat artık çok canımı yakmaya başladığını fark ettim. O ağrı gelince yatsam yatamıyorum kalksam kalkamıyorum resmen tutuluyorum bunu yaşayan varmı aranızda? Neden kaynaklanıyor olabilir??

Evet oluyor ilerleyen dönemde daha çok oluyor mesela ben şuan bacaklarımdan uyuyamıyorum sürekli kramp giriyor tutuluyor doktor magnezyum tablet verdi. Hem o magnezyumu içiyorum hemde maden suyu ve muz çok iyi geliyor.

Kızlar selam,
Ben 12 haftalık hamileyim ve 1-2 haftadır ara sıra (özellikle ayağımın üstüne basınca) kalça kemiğime berbat şekilde ağrı giriyor. Önce önemsemedim fakat artık çok canımı yakmaya başladığını fark ettim. O ağrı gelince yatsam yatamıyorum kalksam kalkamıyorum resmen tutuluyorum bunu yaşayan varmı aranızda? Neden kaynaklanıyor olabilir??
Bende yaşıyorum canım aynısını ama sebebini bilmiyorum anneannem kalçaların genişliyor kemiklerin biraz daha genişleyecek demişti bebeğe yer açılması ve doğuma hazırlıyor vücudun kendini demişti ama ne kadar doğru bilmiyorum anneannem eski toprak 8 çocuk doğurmuş tecrübesi bu yönde 🤷‍♀️

Evet oluyor ilerleyen dönemde daha çok oluyor mesela ben şuan bacaklarımdan uyuyamıyorum sürekli kramp giriyor tutuluyor doktor magnezyum tablet verdi. Hem o magnezyumu içiyorum hemde maden suyu ve muz çok iyi geliyor.
Anladım, doktora gidemiyoruz malum durumlardan gidince hemen ultrasona bakıp çıkıyoruz. Önümüzdeki hafta kan tahlili istiyicem, gerçekten dayanılmaz bu ağrı sizede çok geçmiş olsunn

Bende yaşıyorum canım aynısını ama sebebini bilmiyorum anneannem kalçaların genişliyor kemiklerin biraz daha genişleyecek demişti bebeğe yer açılması ve doğuma hazırlıyor vücudun kendini demişti ama ne kadar doğru bilmiyorum anneannem eski toprak 8 çocuk doğurmuş tecrübesi bu yönde 🤷‍♀️
Ah canım ya çok geçmiş olsun çok zor gerçekten robot gibi kalıyorum kıpırdayamıyorum inş tez zamanda yer mi açılıyor nolu yorsa olsun da geçsin bu ağrııı 🤲😁

Kalsiyum veya magnezyum eksikliğinden olabiliyor..
İlk hamileliğimde o kalça ağrısı yürümemi dahi engelliyordu sağ bacağımın üstüne basamıyordum. Sonradan geçti kendiliğinden.

ağrınızın sebebi leğen kemiğine binen yükün artması olabilir, çoğu gebelerde görüyoruz çünkü bu da sakroiliak dediğimiz eklemde ağrıya ve/veya kasların spazma girmesiyle siyatik sinire bası yapmasından kaynaklı siyataljiye sebep oluyor bence doktorunuza da danışarak bir fizik tedavi uzmanına görünün. Eğer bahsettiğim ağrıysa bebeğin ve sizin ağırlığınız arttıkça ağrınız da artabilir.

Tam kalçamin altina kalin yastik koyuyordum sirtüstü yatiyordum oyle uyuyabiliyordum anca cok fena bir agri ooo

Back
X