Hamilelikte kalp atışı sesi

Gittiğim doktor çok iyi bir doktor ona güveniyorum o yüzden. Sonuçta eğitim almış bir insandan daha iyi bilecek değilim bir de kalp atışını dinletmenin ona bir zararı olmaz ki. Bana mantıklı geldi. Embriyonun ısınmasına sebep oluyormuş.
Ama tabiki 14.haftalarda dinlenebilir.

Tamamda işte eğer isinma olacaksa o aletten dolayi oluyor. Yani titreşimler zaten gidiyor. Hani televizyon gibi, sesi açsanda, açmasanda televizyon zaten çalişiyor.

Bende işin uzmani değilim tabiki fakat işte mantiksiz geldi bana.

Gittiğim doktor çok iyi bir doktor ona güveniyorum o yüzden. Sonuçta eğitim almış bir insandan daha iyi bilecek değilim bir de kalp atışını dinletmenin ona bir zararı olmaz ki. Bana mantıklı geldi. Embriyonun ısınmasına sebep oluyormuş.
Ama tabiki 14.haftalarda dinlenebilir.
Bunun kalp atışı dinletmeyle bi alakası yok. Embriyonun ısınmasına asıl sebep olan ultrason makinesi. Bu nedenle 4 dakikadan fazla bakılması tavsiye edilmiyor. Hatta bütün hamilelik boyunca 7 8 kere ultrasonun doğru olduğu daha fazlasına gerek olmadığını söylüyor uzmanlar. Kalp atışı için alt tarafı başka bi tuşa basılıyo yani asıl sebep olan o değil. Bu arada bende daha 1 kere dinledim devlet hastanelerinde zaten dinletmiyorlar bende Ankara’nın en iyi doktorlarından birine gidiyorum baya konusuda var burda ama o bile sadece 1 kere dinletti yani normal olduğunu düşünüyorum. Çok görmek istiyorsa özele gitsin hareketlerini görmek paha biçilemez çünkü mutlaka görsün. Boyu biraz küçük geldi ama o kadar bilemem doktor bi sıkıntı yok dediyse yoktur ama bence başka bi doktora daha gitsin en azından görmek için :)

Bunun kalp atışı dinletmeyle bi alakası yok. Embriyonun ısınmasına asıl sebep olan ultrason makinesi. Bu nedenle 4 dakikadan fazla bakılması tavsiye edilmiyor. Hatta bütün hamilelik boyunca 7 8 kere ultrasonun doğru olduğu daha fazlasına gerek olmadığını söylüyor uzmanlar. Kalp atışı için alt tarafı başka bi tuşa basılıyo yani asıl sebep olan o değil. Bu arada bende daha 1 kere dinledim devlet hastanelerinde zaten dinletmiyorlar bende Ankara’nın en iyi doktorlarından birine gidiyorum baya konusuda var burda ama o bile sadece 1 kere dinletti yani normal olduğunu düşünüyorum. Çok görmek istiyorsa özele gitsin hareketlerini görmek paha biçilemez çünkü mutlaka görsün. Boyu biraz küçük geldi ama o kadar bilemem doktor bi sıkıntı yok dediyse yoktur ama bence başka bi doktora daha gitsin en azından görmek için :)
Aynen,, b14 haftalıkken bebeğim uyuyordu. Doktor karnıma hafif hafif pışt pışt diye dokundu bebeğim uyandı ve kollarını hareket ettirdi ve sağdansola çevirdi kendini. Çok mutluluk verici

Çok şükür Allah herkese yaşatsın.
Sonradan gıcık oldum niye bebeğimi uyandırdı diye :D şaka ta b i :)

Merhaba bayanlar, benim yaşadığımı kimse yaşamasın diye buraya üye oldum.
Tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım , ve kesemizi görmüştük. Keseyi gördükten 10 gün sonra kalp atışı için gelin dedi doktorum 6+2 'e denk geliyordu bu süre. (regl başlama tarihine göre) sonrasında gittik , kese büyümüş ama kalp sesi yok. Doktor birkaç gün sonra görüşelim yüzde elli elli şans dedi. tabii o birkaç gün bana geçmedi. Sonra gittiğimizde kalp sesini duyduk, tabiiki ben komalığım.
Demek istediğim şu ki : lütfen 7 haftadan önce kalp sesine gidip yıkılmayın. Biz 6 + 5 te duyduk.

Back
X