Hamilelikte kan pihtilasmasi

sedefuysal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2016
35
20
3
33
Merhaba hanımlar 25haziranda anlayamadığım bir şekilde bebeğimi kaybettim sekiz haftalık gebeligim dış gebelikle sonlandirildi
Bundan yedi ay önce yani araligin 15.nde ilk bebeğimin göğüs kafesi olusmamis bebeğim içimde oldurulup normal doğumla alındı böyle sorunlar yaşayanlar var mi neden kaynaklanıyor acaba kan pihtilasmasi mi oluyor acaba

Gecmis olsun. Normalde kan pihtilasmasi sorununuz varsa hamilelikte bu sekilde sorunlar cikarabiliyormus. Ben de pihtilasma hastasiyim henuz gebelik yok ama doktorum gebe kaldigimi ogrenir ogrenmez gunluk bir igneye baslamamiz gerektiggini soyledi. Hem pihtilasmayi engelliyormus hem de bebege zarar vermemi engelleyecekmis. Iyi bir arastirma hastanesine giderseniz kanda pihtilasma gibi bir sorununuz olup olmadigina bakacaklardir.

kan pihtilasmasi bebegin ya gelisiminde sikinti yaratiyo yada bi yerine pihti atarak anne karninda olumune sebeb oluyor. bende kan pihtilasmasi var bunu dis gebelikden sonra ogrendik hamileligi dusundukten sonra gunun 1 gun bile gecse test yapcaksin demisti doktorum test pozitif cikar cikmaz keseyi bile gormeden rapor cikartilip igneye basladim. goz ardi edilecek bi koju degil doktorum her 5 kadindan 3unde pihtilasma vardir kimi 3 cocuk dogurur pihtidan haberi bile yoktur diyo ama ben cok onemsiyorum ignenin yani sira coraspirinde kullaniyorum. sizde genetik testi yaptirin bence varsa oyle haberiniz olsun en azindan cozumu var

bende iki düsügumden sonra öğrendim pihtilasma oldugunu suan 3.hamileyim ve hergun igne yapiyorum kan sulandirici 60mg clexane
Bana da gebelikte clexane kullanilacak dedi doktorum ama henuz bebis icin tedavi asamasindayim insallah olacagina inaniyoruz bakalim. Zor mu igneyi kullanmak cok merak ettigim biseydi doktor soylediginden beri

Merhaba sedefuysal,

benim ilk gebeliğim hiç sorunsuz geçti. Doğurdum falan. Sonra kızım 15 aylıkken tekrar hamile olduğumu öğrendim. Maalesef bebeğin kalbi hiç atmadı. 9 haftalıkken aldırmak zorunda kaldım. Sonra korktum tekarar aynı şeyler olaak diye korundum. Geçen sene sürpriz bir şekilde yine hamile olduğumu öğrendim. Bu seferki ikiz gebelikti. Maalesef onları da kaybettim. Onların da kalbi hiç atmadı. Doktorum gen testi yapacağız. Eğer genetik değilse kan pıhtılaşmasıdır dedi. Genetik test normal çıktı. Bunun üzerine doktorum hamile kalır kalmaz gelmemi hemen iğne başlaması gerektiğini söyledi. Şubatta hamile kaldım. Hemen doktora gittim. İlk iğnemi doktor orada yaptı. Şuan 6 aylık oldu bebeğim. Ve herşey gayet iyi gidiyor. Allah izin verirse bir de oğlum olacak. İğneyi doğuma kadar kullanacakmışım. Bebiş için herşeye değer.

Back
X