Hamilelikte Kanama

yapraksizyonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
307
27
98
Ankara
Merhaba 10+4 de kanamam oldu bebek iyi çok şükür ama kese altında kanama iki haftadır devam ediyor böyle olup da sağlıklı doğum yapan var mı? çok korkuyorum...

allah yardımcınız olsun inşallağ sağ salim yavrunuzu alırsınız kucağınıza iyi düşünün neolur. bende hamileyim amniyosentez yapıldu o duyguları iyi bişliyorum çok şükür sonuçlarım normal geldi inş sizinde bu sorununuz düzelir

Merhaba 10+4 de kanamam oldu bebek iyi çok şükür ama kese altında kanama iki haftadır devam ediyor böyle olup da sağlıklı doğum yapan var mı? çok korkuyorum...

Canım öncelikle çok geçmiş olsun Allah bebeğini korusun.
Ben de 10+2'de iftar yemeği hazırladıktan sonra wc'de neredeyse bir sürahi kadar kan boşalması sonucu kahrolmuştum.
Hastaneye gidene dek yolda kaç ayetel kùrsi okudum bilmiyorum.
Hastane kapısında fenalaştım, sinir krizi geçirdim hatta..
Gözyaşlarım durmuyordu.
Fakat senin anlattığın gibi bebek gayet iyiydi. Doktor kalbini dinlettiği halde beş kere sordum "yaşıyor mu?" diye.
Bana perinatolog o gün plesanta aşağıda teşhisi koydu.
Bebek iyi ama durum her an değişebilir dedi.
Genetiği iyi bir bebek tutunur fakat genetiği bozuksa düşer tutamayız dedi.
Ruh gibiydim zaten.. İşkence gibi geliyordu o sözler..
Yatak istihrati verdi. Tuvalet dışı yataktan kalkma, yere veya yukarı uzanma, cinsel ilişki yasak, kakanı yaparken ıkınma vs diye tembih etmişti. Progestan hap vermişti.
Izdırap gibi geçen bir ay sonu kendi doktoruma gitmiştim. Tabi siyah ve kahverengi akıntılar geçmek bilmiyordu.
Yolda kanamam tekrar başladı.
Yılmıştım artık..
Doktor bu seferde tıpkı senin gibi, kesenin arkasında kanama bölgesi var dedi 2 cm..
Dedim ki yok yok felaketler bitmicek.. Bebek gene gayet iyiydi..
Tekrar 1 hafta yatış..
Ve tekrar doktor. Mucize gibi ama kanama alanı yok olmuştu. İnanamadım.
Doktor normal hayatına dönebilirsin diyince inanamadım. Tekrar tekrar sordum..
Sana tek tavsiyem; bol bol dinlen gerekirse hiçbi iş yapma yat.
Bol su iç. İnan çok işe yarıyor..
Ayağının altına yastık koyup uzan hep...
Umudunu kaybetme. En önemlisi psikoloji. Düşünmemeye çalış kitap oku film izle müzik dinle bulmaca çöz
emin ol ki geçecek..

Allah razı olsun gerçekten moral oldu çok sağ olun inşaallah sağ salim kucağımıza alırız bebişlerimizi... benim 2 hafta oldu en son perşembe gittim kanama alanı duruyordu cuma kontrole gideceğim inşaallah sizin duyduklarınızı ben de duyarım ve normal hayatıma dönerim...

kesenin altında olması sanırım riski azaltıyor. biyerde okumuştum, bunu araştırın .

kesenin üstündeki kanamalar çok tehlikeliymiş.

Son düzenleme:
Ben saglikla dogurdum. :))
Yine buralarda plesanta previa topiginde kanamasi oldugu halde saglikla dogum yapan cok var canim. Icini ferah tut. Bol bol dinlen. Saglikla kucagina alacaksin insallah.

Kizlar benimde oncr akinti sonra hafif leke cumartesiden beride kirmixi kanamaya dondu is iki gunde bir hadtanelik oluyorum korkudan insallah gecer ancak tuvaleye gitmeye korkuyorum pihyi geliyo kan geliyo kanama alani var yatiyotim ancak istikrarli degil en son dun 24 saatte uc kere hastanelik oldim once asiri kanama ve agri sonra tanidik bi dr gittim soylemefikleri biseumi var diye en son dun aksam parca gibi kan pihtisi geldi Allahim bugunleri gecirmeyi nasip,etsin 10+6 bugun dus alamiyorum

seni çok iyi anlıyorum kan açık pembe olmadıktan sonra çok önemli değil ama yat hiç kalkma ve sürekli su iç Allah yardımcımız olsun bugünler geçecek inşaallah

doktorum şunu da dedi gebelik haftası ileri bir tarih olduğu için düşük riski azalıyormuş 5-8 haftada risk daha fazlaymış... kanamalı hamilelikler çok artmış ve 10 taneden 1 i ancak düşükle sonlanıyormuş Allah yazmamış olsun yatıp dinlenicez iğneleri hapları kullanıcaz bol bol su içicez sonra da tevekkül edicez... bu arada bazı hamilelerde de plesenta ya da rahim büyüdükçe kanama olabiliyormuş bu da normal bir durummuş şu an 3 farklı doktorun söylediklerini paylaştım toplamda 5 doktora göründüm emin olmak için...

13+6 da yine başladı kanamam bu sefer koyu kahve tıpkı adet oluyormuşum gibi napıcağımı şaşırdım çok kötüyüm 2 gündür artarak geliyor

13+6 da yine başladı kanamam bu sefer koyu kahve tıpkı adet oluyormuşum gibi napıcağımı şaşırdım çok kötüyüm 2 gündür artarak geliyor

canım öncelikle geçmiş olsun diyim ve Allah yardımcımız olsun. bende seninle aynı durumda sayılırım. benim de 4-5 gün öncesine kadar kesintisiz her sabah kalktığımda kahverengi akıntım oluyordu. şimdi 2 günde bir kahverengi gelmeye başladı.biraz azaldı gibi. doktor kontrolüme 4 gün kaldı sabrediyorum.. bebeğimi görmek için sabırsızlanıyorum.. doktorumla bu arada telde görüştüm aralıklarla içerde koca bi kanama alanı var öyle öyle çıkıcak dışarı beklediğimiz şeyler bunlar istirahate devam dedi.taBi buarada kahverengi akıntı için normal olduğunu söyledi söylemesinede bebeğe bişey olup olmadığını bilemeyiz gibi bişeyde söyledi.. kaç gündür bu lafı düşünüp düşünüp kabuslar görüyorum. buarada akıntım hafifledi tabi.. dua etmekten ve olumlu düşünmekten başka çaremiz yok canım.. hamileliğinde bu şekil şeyler yaşayıp sağlıkla bebeğini dünyaya getirenler var.. Allah yardımcımız olsun.bebişlerimiz Allaha emanet...

acildeki doktor plasenta aşağıda dedi ama kendi doktorum aakası yok olması gerektiği yerde sebepsiz bir kanama diyor bugün gittim bir oğlumuz olacak gayet iyi çok şükür ama bu kanama nasıl durur bilmiyorum ayağa kalktığım anda boşalıyor korkuyorum 200 lük günde 3 tane progestan alıyorum dursun artık günler çabuk geçsin ve bebeklerimizi kucağımıza alalım lütfen Allah ım

Slm arkadaşlar benzer şeyler yaşamis ve ikinciye hamile biri olarak yazmak istedim. Oğluma hamileyken başından itibaren tuvalet hariç hep yattım. 13. haftada servikal yetmezlikten dikiş atıldı.çok şükür zamanında doğdu. Şimdi zor geçer zaman, ama bebeğinizi buyuteceginiz güzel günleri dusunun, pozitif düşününbenim gibi kabusa dnmesin hamile günleriniz. Bu dünyada yiyecek ek

megi varsa gelicek inşaallah, siz sebeplere uyun yeter.ben şimdi yine hamileyim, kanama önceki hamileligimden daha erken başladı. Bekliyorum, Allah nasip ederse yine dikiş yine yatıs..

Allah yardımcımız olsun iyi düşünelim iyi olsun kanamam azaldı rengi daha açık yarın biter inşaallah perşembe kontrolüm var tek dileğim tamamen kanama alanının yok olması ve normal bir gebelik geçirmek doktor erkek dedi bende tepki yok adam noldu istemiyor muydun diyor düşünün cinsiyet filan umrumda değil canım çok sıkkın her şey düzelsin artık Allah ım lütfen şu mübarek gün hatrına bizi feraha erdir. amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…