Hamilelikte kedi tirmalamasi/toksoplazma riski?Acil?

lightpinklady

Bslngc:74.7 Gncl:63.2 Hedef:62 12ay
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
3.084
2.810
83
20haftalik hamileyim.. az once beni kedi tirmaladi. Tirmalayan kedinin asilari yok,genellikle salam sosis vb ile beslenen,cig et yemisligi de olan bir kedi..
Su an tatildeyim,yapabilecegim birsey varmi bilmiyorum. Bacagima atladi birden ve kanatti birkac yerden kucuk bir sekilde. Hemen su ve sabunla yikadim.
Toxoplazma ihtimali nedir,bilen varsa yazabilir mi.?
Kendimi cok kotu hissedyorum. 2.trimesterda n gibi zararlari vardir eger bebege gecerse?
Lutfen bilgisi olan yada benim gibi hamileyen mesela sokak kedisi tarafindan tirmalanan varsa yazabilir mi?
Not: kanda test yaptrsam kac gun sonra varligi yoklugu belli olur ki? Hemen yarin belli olmaz heralde mesela?

Bildigim kadariyla toxoplasma 1. trimesterde zararli oluyor o da dusuge sebeo oluyor. Ikinci trimesterde bir sorun olacagini sanmiyorum ama ne olur ne olmaz mutlaka bir doktora gorunun.

ben de toksoplazma erken dönemde tehlikeli diye biliyorum ama bence vakit kaybetmeden doktora gitmelisin, enfeksiyon riski de var sonuçta

Düşüge neden oluyor diye biliyorum ben de sizin düşük riskiniz ortadan kalkmış bir de toksoplazma kedi kakasindan bulasiyor diye biliyorum o yüzden yesillikleri bol bol yıkamak lazım endişe etmeyin bence

Arkadaslarin aksine bende gebelik ilerledikce bebege gecme riski artar diye biyorum
Fakat tirmalakla gecer mi bilmiyorum ben kedi diskisinin tehlikeli oldugunu biliyorum
Bence burdaki hic kimse kadin dogum uzmani yada enfeksiyon uzmani kadar bilgili olamaz mutlaka bir doktora gorunun hic beklemden
Allah sizide bebeginizide korusun
Ayrica daha onceden gecirdiyseniz bulasma riski dusuk olur paniklemeyin ama doktorla irtibata gecin

Canım belki zaten bağışıklığın vardır önceden.yoksa da yinede doktoruna danış.bişey olmaz.tokzplama nın birinci yarıda bulaşma ihtimali daha düşük ama bulaşırsa zararı daha fazla.ikinci ve üçünvü dönemde bulaşma ihtimali biraz daha fazla ama zararı cok daha kucuk.(zarar verme ihtimali),benim bağışıklığım yok,oyüzden çok dikkat ettim ilk üç ay,şimdi daha rahatım.doktoruna danış test hemen çıkıyor.

Tırnaklarını surekli temizleyen bir hayvan kediler o yüzden çok telaş etme. Ayrıca riskli dönemi geçmişsn bir de kedilere karşı bağışıklık varsa zor ihtimal diye düşünüyorum

Toksoplazma olur mu bilmem ama kuduz ihtimali var. Hemen acile gidip kuduz aşısı yaptırın. Ayrıca kuduz toksoplazmadan daha tehlikeli. Mutlaka hastaneye gidin

hamileligin ilk evresinde test yapiliyor bagisikligin varmi yokmu diye sizede o test muhakkak yapilmisdir doktorunuzu arayip sorun bence ona gore de bi yol izlersiniz

Toksoplazma aşısız kedinin dışkısında bulunabilir (o da kesin değil hepsinde olmuyor) tırmalamayla bulaşmaz dışkıyı bir şekilde yemeniz yada vucudunuza almanız gerekli. kuduz riski var olabilir ama aşı yapılabiliyor mu bilmiyorum hamileyken. En iyisi sıkıntıyı doktorunuza sormanız

Tırnaklarını surekli temizleyen bir hayvan kediler o yüzden çok telaş etme. Ayrıca riskli dönemi geçmişsn bir de kedilere karşı bağışıklık varsa zor ihtimal diye düşünüyorum

Bu tirmalayan kedi dogdugundan beri yanimizda sayiliri ama asilari yok 1yasinda ancak var,1ay kadar sokakta kalmisti sonra almistik yanimiza..O ara gecirdiyse simdiye kalir mi bilmiyorum enfeksiyonu

Şuan kuduz değildir ama sonrasında ne olacağının garantisi yok. Hayvan dün kuduz bir hayvan tarafından ısırıldı yada tırmalandıysa mikrobu almış,bulaştırmaya başlamış bile olabilir. Aşısız hayvansa hiç risk almayın. Ömrü boyunca 7 defa kuduz aşısı olmak zorunda kalmış biri olarak söylüyorum bunu. Ablamın köpeği tüm aşıları tamken küçük kızımı hafifçe ısırdı acilde hemen kuduz aşısı uyguladılar. Halen ısrarla söylüyoruö kuduz riski var ve bu toksoplazmadan daha tehlikeli emin olun. gene de siz bilirsiniz. Geçmiş olsun

Bu arada iç paraziti olan yavru kediye 1 ay aşısız baktım. Kakasını ve çişini elimle yaptırıyordum. Diğer sokak kedilerimi tırmalama falan anlatmıyorum bile ama hamilelik öncesi testlerimde toxo ile hiç karşılaşmamışım. Kime anlatsam sende yoksa kediden bulaşması mümkün değil diyor. Kendimi bildim bileli sokak hayvanlarıylayım bir bağışıklık edinip hamileyken çiğ ete dokunma özgürlüğü tadamadım yani :ruh:

Toksoplazma aşısız kedinin dışkısında bulunabilir (o da kesin değil hepsinde olmuyor) tırmalamayla bulaşmaz dışkıyı bir şekilde yemeniz yada vucudunuza almanız gerekli. kuduz riski var olabilir ama aşı yapılabiliyor mu bilmiyorum hamileyken. En iyisi sıkıntıyı doktorunuza sormanız

Kedi,sokak kedisi de degil evkedisi de degil aslinda.Yavruykenden beri annemde ama evin icinde dolasmaz falan..buyuk kafeste kaliyor,kumu da yaninda,surekli eseleyip duruyor. Tirnaklarinda virus is olabilir mi kii..

Back
X