Hamilelikte Kemik Ağrısı

yercekimlikaranfil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
4.409
79
118
İstanbul
35 haftalık hamileyim. Benim son bir aydır filan el parmaklarımın kemiklerinde ve ayaklarımın taban ve topuk kemiklerinde tuhaf bir ağrı var. Sanki oklavayla dövülmüş gibi ya da hani saatlerce yürüdükten sonra topuklarda hissedilen sızı gibi; üzerine basınca ya da parmaklarımı kıvırıp açınca çok acıyor. Ve işin ilginci bu yataktan yeni kalkarken veya hareketsiz durunca artıyor, biraz hareket edince yürüyünce azalıyor. Ellerimi kullanmadığım zaman da parmaklarımdaki artıyor, elle bir iş yapınca azalıyor.
Önce ayaklarımda başladı ve vücut ağırlığım arttığı için kemiklerim zorlanıyor diye düşündüm ama ellerimdekine ve dinlemiş haldeyken ayağa kalktığımda acıyı daha çok hissetmeme bir anlam veremiyorum.
Bu durumu yaşayan veya sebebi hakkında bir fikri olan var mı?

sabah kalkarken benzer sorunlar bendede var özellikle el parmaklarımda sanki parkaklarım sıkışmış gibi kemikleri ağrıyor ayak bileklerimde de aynı ağrı oluyor ve sonra kalkınca geçiyor bende bilimyorum sebebini ama doğumdan sonra hepsinin geçeceğini bilmek güzel:))

sabah kalkarken benzer sorunlar bendede var özellikle el parmaklarımda sanki parkaklarım sıkışmış gibi kemikleri ağrıyor ayak bileklerimde de aynı ağrı oluyor ve sonra kalkınca geçiyor bende bilimyorum sebebini ama doğumdan sonra hepsinin geçeceğini bilmek güzel:))

Evet geçeceğini bilmek güzel. Ağustos annelerine de yazdım, başka yaşayan arkadaşlar da varmış. Ben kimsede daha önce duymadığım için anormal birşey zannedip endişelenmiştim birazcık. Yoksa dert değil.

merhaba arkadaşlar ben de 27 haftalık hamileyim bi kaç gündür bacağımda kramplar oluyodu ama dün gece bacağımda öyle bir kemik ağrısı oldu ki anlatamam kalkıp sardım biraz rahatladım. Acaba yürüyüşle veya esneme hareketleriyle bunu en aza indirebilir miyiz bilgisi olan var mı?

Back
X