• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAMİLELİKTE KESENİN KÜÇÜK OLMASI

aysuzman

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2022
7
1
1
27
Merhaba arkadaşlar, 6 hafta 4 günlük hamileyim. Bugün kontrole gittiğimde doktor kesenin ve bebeğin büyümediğini söyledi, bu durumu yaşayan var mı?

Merhaba arkadaşlar, 6 hafta 4 günlük hamileyim. Bugün kontrole gittiğimde doktor kesenin ve bebeğin büyümediğini söyledi, bu durumu yaşayan var mı?
Adet döngünüz gebelik öncesi düzensizlik olduysa hafta yanlış hesaplanıyor olabilir mi ? . Tam olarak ölçüler bahsettiğiniz nedir

Adet döngünüz gebelik öncesi düzensizlik olduysa hafta yanlış hesaplanıyor olabilir mi ? . Tam olarak ölçüler bahsettiğiniz nedir
Adet döngümde düzensizlik yoktu, yani ölçüsünü sormadım doktora ama 6 hafta 4 günlük hamilesin ama kese 5 haftalık dedi

Adet döngümde düzensizlik yoktu, yani ölçüsünü sormadım doktora ama 6 hafta 4 günlük hamilesin ama kese 5 haftalık dedi
Ay bu doktorlar niye böyle yapıyor anlamıyorum ben :işsiz: Belki döllenme gününde olmadı bebek? . Yani illa o gün mü döllendi. Tamam ihtimalleri söylemek güzel birşey ama gebelik zaten yeterince stres veriyor. Hormonlar bir yandan endişeler bir yandan. Ne diyim çok stres yapma şuan. Geç döllenme de olabilir belki.

Ay bu doktorlar niye böyle yapıyor anlamıyorum ben :işsiz: Belki döllenme gününde olmadı bebek? . Yani illa o gün mü döllendi. Tamam ihtimalleri söylemek güzel birşey ama gebelik zaten yeterince stres veriyor. Hormonlar bir yandan endişeler bir yandan. Ne diyim çok stres yapma şuan. Geç döllenme de olabilir belki.
Yani bende anlamadım, iki hafta önce gittiğimde de kese büyümemiş demişti, geçen hafta biraz büyümüş dedi bu hafta da hem kese hem bebek büyümemiş dedi, aklıma takılıyo ister istemez sebebin ne olduğunu da araştırıyorum ama hiç bir sonuç bulamadım

Yani bende anlamadım, iki hafta önce gittiğimde de kese büyümemiş demişti, geçen hafta biraz büyümüş dedi bu hafta da hem kese hem bebek büyümemiş dedi, aklıma takılıyo ister istemez sebebin ne olduğunu da araştırıyorum ama hiç bir sonuç bulamadım
Büyük ihtimal adet tarihine göre döllenme gününü baz aldığı için şuan sen olası döllenmeden 1 hafta sonra gebe kaldın. O yüzden de bir hafta geriden geldiği sanılıyor. Aslında gebelik haftası uyumluda olabilir . Kalp atışı duyulana kadar bekliycen böyle şeyler sürekli karşına çıkıcak . Ha şöyle bir durumda olabiliyor haftası geriden geliyor ölçümler küçük kalıyorsa gelişiminde sıkıntılı var acaba diye bir düşünce de olabiliyor. Canını sıkma stres oldukça bebeğide strese sokuluyor. Oluruna bırak lütfen. Hayırlısı ile hayırlı bir evlat dilerim. İki durumda olabilir ikisi içinde konuşmak erken. Benim de 1 hafta geriden denildi ama bir doktor anlattı geç döllenme olarak baktı. Allah'a şükür bir sıkıntıda olmadı. O yüzden bu süreçlerde sıkıntı stres yapmayın kendinizi.

Geç döllenme olabilir ve doktorun bu ihtimali göz önünde bulundurmasi gerekir haftası geride gözüküyorsa sonrasında geç döllenme olabilir diyebilir doktorun biraz ilgisiz gibi geldi bana 😕

Geç döllenme olabilir ve doktorun bu ihtimali göz önünde bulundurmasi gerekir haftası geride gözüküyorsa sonrasında geç döllenme olabilir diyebilir doktorun biraz ilgisiz gibi geldi bana 😕
Walla bu ara bütün doktorlarda bir bıkmışlık var.

Büyük ihtimal adet tarihine göre döllenme gününü baz aldığı için şuan sen olası döllenmeden 1 hafta sonra gebe kaldın. O yüzden de bir hafta geriden geldiği sanılıyor. Aslında gebelik haftası uyumluda olabilir . Kalp atışı duyulana kadar bekliycen böyle şeyler sürekli karşına çıkıcak . Ha şöyle bir durumda olabiliyor haftası geriden geliyor ölçümler küçük kalıyorsa gelişiminde sıkıntılı var acaba diye bir düşünce de olabiliyor. Canını sıkma stres oldukça bebeğide strese sokuluyor. Oluruna bırak lütfen. Hayırlısı ile hayırlı bir evlat dilerim. İki durumda olabilir ikisi içinde konuşmak erken. Benim de 1 hafta geriden denildi ama bir doktor anlattı geç döllenme olarak baktı. Allah'a şükür bir sıkıntıda olmadı. O yüzden bu süreçlerde sıkıntı stres yapmayın kendinizi

Kalp atışları duyuluyor, onda sıkıntı yok, inşallah hayırlısı ile olur çok teşekkür ederim 🙏

Ay bu nedir her hafta ayrı stres yaratmış bence doktorunuzu değiştirin

Kalp atışları duyuluyor, onda sıkıntı yok, inşallah hayırlısı ile olur çok teşekkür ederim 🙏
Tamam hayırlısı olsun olağanüstü birşey olmadıkça stres sıkıntı yapmayın geç döllenmedir . Çok stres yapmayın, doktorlar neden bilmiyorum ama bu ara herşeyin en olumsuznu söylüyor. Herhalde üzerime kalmasın mı deniyor anlamadım. Onlarda bir yerde haklı akışına bırakın gerekli önlemleri söylerler birşey varsa.

Tamam hayırlısı olsun olağanüstü birşey olmadıkça stres sıkıntı yapmayın geç döllenmedir . Çok stres yapmayın, doktorlar neden bilmiyorum ama bu ara herşeyin en olumsuznu söylüyor. Herhalde üzerime kalmasın mı deniyor anlamadım. Onlarda bir yerde haklı akışına bırakın gerekli önlemleri söylerler birşey varsa.
Valla inanın bende hiç birşey anlamıyorum, herşeyin hayırlısı olsun diyorum artık, teşekkür ederim 🤗

Merhaba benim de bebek 6+4 ama kese küçük kalmış 5+4 dedi böyle birşey yaşayan var mı kese sonradan büyüyebi lşir mi?

canım tekrar gittin mi doktora ? 5+1 in Bende gittim dün haftasıyla uyumlu dedi ultrason foto verdi ama o ultrason terimlerini dün araştırdım kese boyutu 3.70mm yazıyor normalde bu haftada 20mm falan olması gerekmis allaaaaah dünden beri karalar bağladım bakmadigim yer kalmadı:( ama benim regl çok duzensizdi 48. günde olmuştum ondan sonra 33.gunde oldum 33.gunden sonraki dönemde gebe kaldım. Doktor bir şey demedi hatta hafta ile uyumlu dedi. Ben kafayı taktım haftaya tekrar cagardi acaba söylemedi mi moral bozmak istemedi mi bir iki defa daha bakıp ona göre mi karar vercek ondan mı söylemedi falan dünden beri kafam çok dolu açıkçası:( Hatta haftaya başka bir doktora bile gidebilirim

canım tekrar gittin mi doktora ? 5+1 in Bende gittim dün haftasıyla uyumlu dedi ultrason foto verdi ama o ultrason terimlerini dün araştırdım kese boyutu 3.70mm yazıyor normalde bu haftada 20mm falan olması gerekmis allaaaaah dünden beri karalar bağladım bakmadigim yer kalmadı:KK43: ama benim regl çok duzensizdi 48. günde olmuştum ondan sonra 33.gunde oldum 33.gunden sonraki dönemde gebe kaldım. Doktor bir şey demedi hatta hafta ile uyumlu dedi. Ben kafayı taktım haftaya tekrar cagardi acaba söylemedi mi moral bozmak istemedi mi bir iki defa daha bakıp ona göre mi karar vercek ondan mı söylemedi falan dünden beri kafam çok dolu açıkçası:KK43: Hatta haftaya başka bir doktora bile gidebilirim
Herşeyi internetten araştırıp kendinize eziyet etmeyin anormal bir durum olsa doktor sizi uyarıyor zaten sonuçta iyi kotu herşey için bizi uyarmak zorundalar benimki de 7mm çıkmıştı 5+3 te benimki de çok küçük o zaman . Doktor herşey yolunda hiçbir sıkıntı yok dedi bence sizde içinizi ferah tutun bu dönemlerde stres çok büyük düşman kendinize ve oluşan bebeğinize eziyet etmeyin lütfen 🤗

Herşeyi internetten araştırıp kendinize eziyet etmeyin anormal bir durum olsa doktor sizi uyarıyor zaten sonuçta iyi kotu herşey için bizi uyarmak zorundalar benimki de 7mm çıkmıştı 5+3 te benimki de çok küçük o zaman . Doktor herşey yolunda hiçbir sıkıntı yok dedi bence sizde içinizi ferah tutun bu dönemlerde stres çok büyük düşman kendinize ve oluşan bebeğinize eziyet etmeyin lütfen 🤗
Ah çok teşekkür ederim şuan kaç haftaliksiniz . 5+3 de üstten mi bakıldı ? Sanırım 5-6-7 haftalar üstten görmek zormuş. Vajinal yoldan bakıldı. Umarım herşey yolundadır sağlıkla.aliriz kucağımıza 🌚

Ah çok teşekkür ederim şuan kaç haftaliksiniz . 5+3 de üstten mi bakıldı ? Sanırım 5-6-7 haftalar üstten görmek zormuş. Vajinal yoldan bakıldı. Umarım herşey yolundadır sağlıkla.aliriz kucağımıza 🌚
Üstten baktı benim doktor vajinal tercih etmiyor gerekirse bir kaç hafta bekleyip karından bakıyor ama ilk kese karından baya zor buldu evet çok küçüktü çünkü 😄 şuan 8+6 yarın tam 9 haftalık olacağız Allah nasip ederse 🥰 yolundadır merak etme Allah'ın izniyle 🤲🥰

Back
X