Hamilelikte kilo alımı

ayniyildizinaltinda

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
54
10
288
Merhaba herkese, 23 haftalık hamileyim ve şimdiden 4 kilo aldım. Yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ama 3.aydan sonra iştahım açıldı. Karnımın guruldadığını bilmezdim ama şimdi cidden acıkıyorum. Bundan sonrası için bana tavsiye verebilir misiniz? Çünkü son aylarda çok kilo alındığı söyleniyor bu yüzden geriliyorum

Hemde çok alınıyor, ekmek, hamur işi tüketme, bol su iç, yemekleri de suyundan değil sebzesini etini falan ye, corbalarla tut kendini, aburcubur yeme, bunlara dikkat etmedigin gün bir kiloya yakın ekliyorsun
İlkinde 55te hamile kalıp 75te doğurmuştum, bu sefer 80gordum.korktum kestim herşeyi, şükür 77deyim bir aydır

Aslında akşam yemeğine kadar her şey güzel gidiyor ama sonrasında epey bi tatlı veya bir şey atıştırma hissi bastırıyor sanırım bununla başa çıkmam lazım ama yapamıyorum

Tatlı isteğini torpulemek için alternatif bulsan iyi olur, muza tahin falan dokebilirsin, bebise de kilo aldırır çokta sağlıklı, mideni rahatlatir, erik yiyebilirsin oda gebelikte sağlıklı hem tatlıdan keser seni daha erken saatlerde kuru meyve, normal meyve de olur
Aslında akşam yemeğine kadar her şey güzel gidiyor ama sonrasında epey bi tatlı veya bir şey atıştırma hissi bastırıyor sanırım bununla başa çıkmam lazım ama yapamıyorum

Bol ara öğün: meyve, kuruyemiş, yoğurt, süt
Diğer öğünlerde de normal porsiyon yiyim hamileyim diye abanmayın sakın. Kilo alımınız fena değil haftaya göre. Haftalık yarım kilo alsanız 40 haftada 11 kilo almış olursunuz zaten. Bir de 30lu haftalardan sonra mide baskılanıyor reflü vs geliyor eskisi gibi yiyemiyorsunuz. Ben 33. haftadayım 10 aldım şimdiye kadar. Diyetimi değiştirmek zorunda kaldığım için 5 daha alırım sanırım, ben zorunlu yiyorum şu ara. Canınız bir şey çekerse yiyin yine de mahrum kalmayın. Sonraki öğünlerde dengelersiniz

Tahin ve muz beni epey kesebilir aslında bunu deneyeyim çok teşekkür ederim

Ya herkes son aylar çok kilo alınacağını söylediği için tedirgin olmuştum en azından midem baskılanırsa biraz daha iyi olur

Bu çok ilginç geldi acaba ödemle alakalı olabilir mi?
sanmam ya ödem de vardı tabii ki ama ben sanki her an kıtlık başlayacakmış gibi yedim 6.aydan sonra yemekten 10 dk sonra tekrar acıkıyordum. doğumdan bir hafta sonra 10 kg gitmisti. emzierme döneminde 5 kilosunu geri aldım ama olsun hahha

Ya herkes son aylar çok kilo alınacağını söylediği için tedirgin olmuştum en azından midem baskılanırsa biraz daha iyi olur
Evet benim de o durumdan ödüm kopuyordu. Bir de yaza denk geliyor iyice ödem olacak benim. Ama bebek kilo alımı yavaşlayınca kiloyu falan unutup sürekli onu beslemeye yönelik yiyorum bu ara. 3-5 kilo fazla alsan da verirsin dert etme yeter ki yavru sağlıklı olsun

Kaç kilosun normalde yüksek değilse sıkıntı yok yediğinin kalitesine bak abur cubur tatlı hajur işi yeme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…