hamilelikte kilo almamak isteyenler

bebikim002

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
37
2
13
kızlar 16 haftalık hamileyim şimdilik hiç kilo almadım ama sonraki aylar kilo alırım diye çok korkuyorum.diyet yapmak istemiyorum.zaten fazla birsey yiyemiyorum.sadece doktorun size önerdiği tavsiyeleri ve ekzersiz vb paylaşırsanız sevinirim.kilo alıpda hamilelikten sonra veremem diye çok korkuyorum :)

Merhaba arkadaşım. Ben ilk 3 ay 3kilo verdim 6.ayın sonunda o 3 kiloyu geri almıştım ve hamile kaldığım kiloya geri geldim. 7.aya kadar kilo almadan sabit devam ettim yani hamile kaldığım kilodaydım hala. Şimdi 31.haftadayım ve üstüne 3buçuk kilo aldım. Sana tavsiyem ekmek, unlu mamül fazla tüketme ve protein ağırlıklı beslen ki sen değil bebişin kilo alsın. Egzersizlere gelince doktorlar 20.haftadan sonra yapılmasını öneriyor acele etme derim.

merhaba çok sağol biraz içim rahatladı.zaten fazla bir şey yiyemiyorum çorba ve meyve yiyorum sadede.bundan sonra dahada dikkat ederim inşallah.birde başka bir şey sorayım 16 haftalıkken bebeğin kaç gram dı.benim ki 140 gram doktorada sormadım.arkadaşlardan duydum gelişimi önde olan bebeklerde gizli şeker oluyormuş doğrumu acaba.herkeze sordum 16 haftalıkta genelde 100 ve 110 gram olur diyorlar.

Şuan kaç gramdı hatırlamıyorum ama normaldi. Onları hiç kafaya takma derim cnm çünkü bebeğin kilosu ultrasonda ölçülüp bakıldığı için her doktorun ölçümüne göre değişir. Ben 28 haftalıkken aynı gün iki ayrı doktora gittim ölçümlerinin aralarında 150gr vardı düşün, çünkü onlarda göz kararı işaretleyip ölçüyorlar. 24.haftadan snra zaten şeker testi yapılacak o zaman şekerin olup olmadığı çıkar. Çok kafana takıyorsan da doktorundan tavsiye al için rahatlasın. Ama daha şimdiden böyle şeyleri kendine evham yapıp boşuna stres yapma rahat ol özellikle kötü yorumlara kulak tıka hamilelikte en önemli şey psikoloji

dün doktora gittim canım sordum iyi dedi kilosuna galiba biraz tombiş bi bebek olacak.bende herseyi çok kafama takıyorum :)

Hamilelikte Kilo Almamak İçin ne yapılmalı… Hamilelik esnasında iştahı iyice açılan anne adaylarının hazırlanan programlara uymaları pek de kolay değildir. Özellikle çevrenizdeki herkes sizi yemek yemeğe teşvik ederken ve canınızın çektiğini düşünüp, çevredeki tüm yemekleri burnunuza dayarken bu oldukça zor olacaktır. Ancak hamilelik sırasında aşırı kilo alımı bazı riskler taşıdığı için önerilmeyen bir durumdur.

Bu yazıdan alıntı yaptım. Yolları tek tek sıralayan güzel bir yazı.

http://www.medyatv.org/hamilelikte-kilo-almamak-icin-etkili-yollar-nelerdir/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…