hamilelikte kola tüketimi

bende daynamıyorum...arada kaçamak yapıyorum valla..dr bana içme demişti ama napim..bazen çok canım çekio

Ben her hafta kaysı hoşafı kaynatıyorum hem çocuklar hem ben içiyoruz
meyve suyu taze sıkıyorum
kolaya yanaşmadım hareretim gitmezse de
soda içiyorum dondurma çok yiyorum çok şükür boğazım şişmiyoorrr...

şimdi de ilk gebeliğimde de kola içmeden duramıyorum. hatta arkadaşlar uyarırdı bebeğin gazlı olur diye. gerçi olmadı ama bebeğinize plesantadan geçiyor. ama insan dayanamıyor. herhalde sigaradan iyidir. gerçi karşılaştırma yapmak istemem ama ben kolayı ençok grip olduğumda içiyorum insanın içi yanar ya ondan. bir kere 1lt içmiştim de iş yerinde arkadaşlar napıyorsun dediler. şimdiki gebeliğimde aramasam da türk kahvesine dadanıyorum nerdeyse 2yıldır nadiren içiyordum hamileyken hiç içmedim. şimdi kahve olsa da içsem diyorum. hepsi zararlı ama napcaz azar azar :9:

aman be okadarda deil ben ilk aylarda hiç içmedim tiksindim 6 ay gibi buz gibi canım çekti bayaa içtim ama kilo yapıo işte şimdi yine tiksindim içmiyorum.

valla inanmicaksınız belki ama ben de hamileyim ve hamilelikden once en nefret ettiyim içki kolaydı, ama şimdi aşırı mide bulantıları kesen tek ilac koladır, doktorumun yazdığı ilac bişeye yaramior valla, medpamid diye bi ilac yazdı onu e kadar alsam da mide bulantım azalmadı. ama gunde az da olsa cola yudumladıkda o kadar rahatlior ki midem . neden boyle oldu hıc anlamiorum

vücudumuz farklı tepkiler verebiliyor. colayı önceden çok tüketirdim, sonra mide problemim çıktı (ayrıca gaz,şişkinlik,kabızlık yapıyordu) ve içmemeye başlamıştım. hamileliğimin ilk 5 ayında da hiç içmedim. ama 6. ayımda hehem hemen her gün içtim, hiç bir mide problemi yaşamadım. şimdi 34 haftalık hamileyim, tekrar midemi rahatsız etmeye başladı o yüzden içmiyorum :49:

kolanın içinde alkol ve uyuşturucu olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.. siz hala hamilelikte bile içtiğinizden bahsediyorsunuz:20:

ben de kola bağımlısıyım, bugun hamile olduğumu öğrendim inşallah tiksinirim de içmem. ama dayanamazsam sanırım ben de az az içerim:37:

Son düzenleme:
Merhaba bende 7+5 im canım aşırı kola istiyor ama duyunca herkes içme dedi ne yapmalıyım

Back
X