hamilelikte kola tüketimi

064264

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
179
4
316
41
kızlar 12 yasımdan beri hergün kola içen biriydim bağımlılık yapmıştı artık ama hamile olduğumu öğrenince içmemeye karar verdim fakat geçenlerde pizza söylemiştim (hoş onu da yememem lazım) yanında kutu kola getirmişler valla bi güzel hepsini içtim ve çok vicdan azabı duyuyorum sizler ne yapıyorsunuz arada içiyor musunuz?

herseyin cogu zarar kararında içtiğin sürece sorun yok bende içiyorum

10 gunde 1 tuketırsen cok sorun olacagını dusunmuyorum ama o da en fazla 1 bardak..

çok abartmayın bence de. 1 kutu koladan birşey olmaz belki ama en azından birkaç gün ara verin. ben hamileyken pizza da yedim kola da içtim ama aşırı olmamak şartıyla. şimdiden hayırlı doğumlar..

kızlar 12 yasımdan beri hergün kola içen biriydim bağımlılık yapmıştı artık ama hamile olduğumu öğrenince içmemeye karar verdim fakat geçenlerde pizza söylemiştim (hoş onu da yememem lazım) yanında kutu kola getirmişler valla bi güzel hepsini içtim ve çok vicdan azabı duyuyorum sizler ne yapıyorsunuz arada içiyor musunuz?

doktorum banada yasakladı ama canım cok cektıgınde ıctım kararında.2 yudum bıle yetıyordu maksat bir yerım şişmesinkaydirigubbakcemile2...

ilk 12 haftamda doktorum bana kolayı yasakladı şimdi 15 haftalığım ve haftada bir kere bir bardak içebilirsin diyor.Ama ben içmemeyi tercih ediyorum

Ben ağzıma sürmedim kolayı hamile kaldığımdan beri,sonuçta bizler için bile zararlı bişey kola ama pizza yiyorum içinde et ürünleri olmayandan tabi...

arada olur öyle kaçamaklar :smiley-cool:
fazlasına kaçmadıktan sonra sorun olacağını sanmıyorum
bnde arada kola içiyorum gazoz içiyorum :sm_confused:

aaaaa naaaptıııınnnnnnnnnn çok kötü ya nie içtin çok zararlıııııı!demicem tabii ki :)biz böyle rahatlamak için başlık açıyoruz daha da korkutuolar ya öyle yapayım dedim kaydirigubbakcemile3 herkes neler yiyip içio kim bilir canım benim bana pastırma konusunda teselli vermiştin koladan mı tedirgin oldun? çok sık içmezsin bişey olmaz tabii ki yalnız sen açmıştın galiba gene canım mide sorunu yüzünden sadece gastrit falan varsa seni rahatsız edebilir belki opuyorumnanaktan

hazir hiç bir meyva suyunu içmiyorum asitli olan kola fanta yi asla evime almam zararini bildigim için. kati meyvasuyu SIKIcagi ile yaparsam oyle iciyorum meyvesuyunu. yada ayran:)
bebeklerimiz her seyden onemli onlari saglikli bir gelecek bizim yediklerimize Dikkat etmekle olur ancak. hayirli dogumlar..

aaaaa naaaptıııınnnnnnnnnn çok kötü ya nie içtin çok zararlıııııı!demicem tabii ki :)biz böyle rahatlamak için başlık açıyoruz daha da korkutuolar ya öyle yapayım dedim kaydirigubbakcemile3 herkes neler yiyip içio kim bilir canım benim bana pastırma konusunda teselli vermiştin koladan mı tedirgin oldun? çok sık içmezsin bişey olmaz tabii ki yalnız sen açmıştın galiba gene canım mide sorunu yüzünden sadece gastrit falan varsa seni rahatsız edebilir belki opuyorumnanaktan

haklısın canım gastrit de var ben de ama midem kolaya öyle bi bağışıklık kazanmış ki içince ağrı felan olmuyo... o gün ölüyordum çok zeytin yedim ondan oldu diye düşünüyorum şükrolsun geçti ilgine tesekkürler. ben de öptüm

Eşim Colada calıstıgı halde evimize Kola girmiyordu.Şimdi hamileyim aynen devam ediyor Kola içmiyoruz onun yerine taze sıkılmıs meyve suyu ve ayran ..hımm yada limonata

ilk hamileliğimde hamile kaldığımı öğrendikten sonra çok sevdiğim halde kola içmeyi ve cips yemeyi kestim.

bir dahada evimize bunları almadık oğlum bilmesin alışmasın diye şimdi yine hamileyim ve zaten kola ve cips alışkanlığımız yok dahada olmaz herhalde

daha doğrusu asitli hiçbirşey içmiyordum ama sitedeki birkaç arkadaştan maden suyunun çok faydalı olduğunu öğrendim şimdi onu içiyorum oğlumada içiriyorum.

bir anne olarak kendimce doğru birşey yaptığıma inanıyorum doktorum falan birşey demedi ama şimdiden içimde yaşayan bebeğimede iyi bakmak benim işim.

Son düzenleme:
bende aşırı kola tüketen biriydim her yemekte nerdeyse su yerine içiyordum ama ne zamn tedavime başladım hamile kaldım bir yudum bile içmedim herşey bebişler için doktorum gerçi haftada bir bardak içebilirsin dedi ama ben içmem maden suyu içiyorum bir tane çok canım çekince

kızlar maden suyu içmek çok faydalı bende kalsiyum eksikliği yaşıyordum çok fazla ve o dönemdede
hamile kalmıştım doktoruma sordum kalsiyum ilacı veremem şimdi ilerleyen aylarda yalnız soda
süt vs bunları tüket dedi bebeiş içinde iyi hemde tabii ki aşırıya kaçmadan :) herşeyin fazlası zarar

ben arada canım çekince içiyorum
yada eşimin bardağından bir iki yudum
tüketmemeye çalışıyorum ...

ne kadar zararlı olduğuna dair yeterince bilgi edindim...
hamile olmadığım halde sadece kendi sağlığım için içmiyorum...

çok susamış ve soğuk asitli bişiler içeceksem meyveli soda tercih ederim...

Back
X