• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte mamografi çekimi???

_cankizim_

'Bir kızı olmalı insanın'
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
1.600
326
123
32
kızlar lütfen cahilligimi bağışlayın.
size birşey danışmak istiyorum.

benim uzun zamandır sol göğsüm şiddetli bir şekilde ağrıyor du.
son zamanlarda iki göğsüm de ağırımaya başladı.

sol göğsümün agrisi iki kat daha fazla.dediğim gibi önceden de ağrıdıgî için
çok önemsemedim.ama bir kaç gündür dayanacak gibi değil.ben gebeyim regl olmadım
belkide ondan ağrıyor diyorum.

ama elle muayene edince içinde küçük misket gibi birşeyler var.
ve dokunduğum için daha çok agri oluyor.

şuan iki aylık hamileyim.mamografi çekilebilirmiyim.
birde benim gibi olup önemsiz birşey olduğunu öğrenen varmı.

kötü şeyler düşünüyorum.lütfen psikolojim çok kötü...:59:

tabıkı cektıremezssınız cunku mamaografıde rdyasyon alırsınız.pnun yerıne kadın dogum doktorunuza gıdın o sızı ultrasona falan yonlendırır.hamılelık degısımıde olabılır cok dusunmeyın ve endıselenmeyın bence.

tabıkı cektıremezssınız cunku mamaografıde rdyasyon alırsınız.pnun yerıne kadın dogum doktorunuza gıdın o sızı ultrasona falan yonlendırır.hamılelık degısımıde olabılır cok dusunmeyın ve endıselenmeyın bence.

öyle mi.çok üzüldüm.keşke hamile kalmadan önce ihmal etmeseydim.:43:

ya kotu dusunmeyın hemen belkı yag bezesıdır bır cok kadında var dedıgım gıbı once bır doktorunuzla gorusun hemen kotu seyler dusunmeyın.

ya kotu dusunmeyın hemen belkı yag bezesıdır bır cok kadında var dedıgım gıbı once bır doktorunuzla gorusun hemen kotu seyler dusunmeyın.

peki kadın kadın doğum sizi ultrasyona yonlendirir demişsin.
ultrasyonda belli olur mu herşey.

Eğer yasiniz 40in altinda ise zaten mamografi cektiremezsiniz meme usgcektirebikirsiniz hatta renkli meme usg cektirin bence meme dokusu ile alakali olabilir fibrokistik dokuda ise agri yapmasi gayet normal canim uzulme Allahin izniyle bisey cikmaz moralini bozma ben 2 defa kitle aldiran biri olarak boyle dusunuyorum

Ayrica meme usg kesinlikle radyasyon riski tasimaz rahat ol ama lutfen ihmal etme canim tekrar gecmis olsun

Eğer yasiniz 40in altinda ise zaten mamografi cektiremezsiniz meme usgcektirebikirsiniz hatta renkli meme usg cektirin bence meme dokusu ile alakali olabilir fibrokistik dokuda ise agri yapmasi gayet normal canim uzulme Allahin izniyle bisey cikmaz moralini bozma ben 2 defa kitle aldiran biri olarak boyle dusunuyorum

sağol gökçe.icimi rahatlattı.peki hangi doktora gideceğim.
genel cerrahiye mi yoksa????

sağol gökçe.icimi rahatlattı.peki hangi doktora gideceğim.
genel cerrahiye mi yoksa????

Evet canim ben ikisinde de genel cerrahiye gorundum ama benimkiler istenmeyen kitle papilloma oldugu icin aldirdim ama seninkinin meme dokusu ile alakali oldugunu dusunuyorum yaa aslinda kadin doguma da gitsen seni usgye yonlendirir sonucta her ikisi de usg ister zaten

Evet canim ben ikisinde de genel cerrahiye gorundum ama benimkiler istenmeyen kitle papilloma oldugu icin aldirdim ama seninkinin meme dokusu ile alakali oldugunu dusunuyorum yaa aslinda kadin doguma da gitsen seni usgye yonlendirir sonucta her ikisi de usg ister zaten

himm teşekkür ederim.zaten kalp atışlari için doktora gidecektim.
yarın o zaman problemimi de soyleyeyim.çok sağol Allah razı olsun:kkk:

Ne demek Allah senden de razi olsun simdiden cok cok gecmis olsun ama canini sikma kendini de bebisi de uzme lutfen korkma biseycik cikmiycak gonlunu ferah tut

Ne demek Allah senden de razi olsun simdiden cok cok gecmis olsun ama canini sikma kendini de bebisi de uzme lutfen korkma biseycik cikmiycak gonlunu ferah tut

inşallah canım inşallah.
peki bir şey daha soracağım.bu usg sonucu hemen çıkıyormu?

Evet evet sabah cektirsen ogleden sonra rahatlikla alabilirsin tabi yogunluga bagli ben mersinde ogleden sonra alabilmistim usg uzmani zaten yorumunu yazar canim rapor olarak bekliyceni dusunmuyorum ama devlette usg icin hemen gun alamayabilirsin ozele gitsen hemen cektirirsin ya bu zaten normal ultrason aletiyle gogsune bakiliyo gibi bisey canim

bende bir bilgi paylaşmak istedim birincisi büyüklerimiz ve yakınımda gördükleriminden ağrı olan şeyden hiçbir zaman korkma derler çok da doğru bişey ve mamografi de belli bi yaştan önce çekilmiyor sanırım 40 yaş altında olanlar çekilmiyor

bende aynı durumu yaşadım 2 aylık hamileyken mememde top gibi şeyler vardı panikledim vs.vs....doğru kendimi dr da aldım elle muayeneden sonra ultrasona gönderdi( ama beni rahatlatmak için)dr BUNUN HAMİLELİKTEN KAYNAKLANDIĞINI BAŞTA SÖYLEDİ ZATEN. neyse ultrason çekildi tabiki hamilelikten kaynaklanan damar genişlemeleri.merak etme ve asla kafaya takma zaten sorun olan göğüs ağrımaz:49:

Ultrason çektirebilirsin ..sonuç verir mi demişsin annem senelik kontrol icin gittimizde bir kadın görmüştüm her sene mamografi yaptırıyormus ama o zaman görülmemiş sıkıştırma yapıldığı için kaymis ultrason daha iyi demişti. .

Back
X