Hamilelikte Miyom Dejenerasyonu

mimarihanim

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2023
39
2
6
30
23 haftalık hamileyim. 2 gündür şiddetli miyom ağrısı çekiyorum. Hamile olup Miyom Dejenerasyonu yaşayanlar ilaçsız nasıl atlattınız

Benim de subseröz miyomum var rahimagzina yakın bir yerde, rahmin dışında. Bundan 3-4 gün önce şiddetli ağrıyla gittim ters giden bir şey olmadığını söylediler. Dejenerasyon veya büyüme gorunmuyormus. Rahim büyüdükce miyoma baskı yaptigindan şiddetli ağrı yapacak ara ara dediler. 2 gün sonra ağrı kayboldu kendi kendine. Sizde dejenerasyon görüldü mü?

Merhaba bendd 14.haftalığım en büyüğü 6cm olan miyomum var bulunduğu bölgenin bebeğe bir zararı olmadığı söylendi ama 3 gündür sıfır uyku ve aç bi şekilde ağrılardan yerlerde sürünüyorum sinirlerim o kadar bozulduki bugün olmek icin dua ettim resmen artık dayanacak gücüm kalmadı bu ağrılara.

Büyüdü benim miyomlar bebekle birlikte biraz. Zarar vermedi bebeğin büyüyüşüne. Çokça ağrım vardı genelde. Kanama da oldu aylarca. Alakası olabilir demişti doktorun biri.

Benim dejenerasyon olmuş. 4 gün şiddetli ağrı çektim. Kasılmalarım oldu geçmeyecek sandım. 3 kere parol içtim. 5. Gün geçti ağrısı. Ama doktorum 26. Haftada tekrar böyle ağrı yaşarsın dedi

merhabalar ben bebeğimin kalbinin durması sebebi ile 08.03 kürtaj oldum.2 ay sonra kontrole gittim, rahimden emar çektirdim.
Submüyoz miyom var dedi. miyom dejenarasyonu dedi. Ameliyat oldu ama ben ameliyat olmak istemiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum açıkcası.
Destek olabilir miisniz ? Hamile kalmak istiyorum ama dotktpr korun 1 ay sonra myoma tekrar bakalım dedi.Yaşım 31

Miyomun türlerini bilmiyorum. Bende 3 cm miyom vardı. Kontrole gidecektim miyom için 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Hamilelikte miyom büyüyor ama sadece ilk 3 ay büyüyor sonra duruyor. Genelde herkeste böyle oluyor ama istisna var mı bilmiyorum.Bende 6cm kadar büyüdü durdu. 24. Haftada şiddetli ağrı yaptı. 4 gün sürdü. İlaç parol içtim sonra da geçti . Doktor ilerde tekrar ağrı yapar dedi 27. Haftadayım şuanlık bir ağrısı olmadı

Miyomun 3 türü varmış.Benimki rahmin içinde en tepesinde.Submükoz myom deniliyor, sizinki nerede idi.Benim bebeğimin kalbi durdu myom olduğunu bilmiyordum. 23 mm şuan myom.Kürtaj sonrası kontrollerde fark edildi rahim filmi istedi orada tepsit edildi,doktor ameliyatı önerdi kafam çok karışık. Eğer daha önce varsa da bilmiyordum, hamile kaldım.Hamilelikle birlikte büyüdü sanırım tekrar hamile kalırsam tekrar mı büyüyecek,miyom dejerasyonunu ilk defa duydum. Ne yapacağımı bilemiyorum başka doktora da gideceğim.

Size yazdığımda benim dejenerasyonum yoktu bugün karında sertleşme ve ağrıyla İzmir Şehir Hastanesi'nin kadın doğum aciline gittim. Miyom dejenerasyonu dendi. 1 hafta yatış verelim takip edelim dediler kabul etmedim yarin kendi doktoruma gidicem onun dediğine göre hareket edicem. Sizde de karında sertleşme oldu mu?

Evet var arada kanamam oluyor ama korkmuyorum pek Miyom tam olarak nerde

Bide ben 3 gebelik gecirdim 2 çocugum var şuan hiç böyle biseyle karsilasmafim yani yeni oluşmus bı miyom herhalde hatta ilk aylarda yoktu 3. Aydan sonra gorundu

Ayrıca sizin etken doğum olur muhtemelen eyer miyom büyürse bebeyi sıkıştırır ve suyunuz erkendende gelwbilir dikkat edin derim

Ayrıca sizin etken doğum olur muhtemelen eyer miyom büyürse bebeyi sıkıştırır ve suyunuz erkendende gelwbilir dikkat edin derim
Şu an için öyle bir risk yok görünüyor. Bugün kendi doktoruma gittim doktor riskli gebelik kategorisine almadı. Ben her şeyi normal görüyorum aylık rutinimize devam edicez dedi. Gitmisken perinatolojide detaylı ultrason da yapıldı Allah'a şükür bir sıkıntı yok. Kanama ve şiddetli ağrı durumu olursa takipte oluruz dedi gerekirse yatis veririz dedi. Gerisi Allah'ın takdiri artık ne diyelim tedbir bizden kader Allah'tan. Size de çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…