Hamilelikte namaz ?

fittanne

MasterFit
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
4.818
22.938
308
arkadaşlar kafama takıldı sizlerinde fikrinizi almak istedim.. hamileyken namaz için abdest almada sıkıntı yok fakat en son ayakları yıkarken artık ayakları kaldıramıyorum lavaboya mest ediyorum 3 kere çünkü kaldırınca kasıklarım esniyor sanki korkuyorum.. birde namaz kılınca secdeye gidip gelirken eskisi kadar rahat olamıyorum acaba oturarak kılsam olur mu yani sanki oturunca da vicdanen rahatsız oluyorum.. sizler hamileyken nasıl yaptınız en azından benimle paylaşırsanız sevinirim..

Ben 7 haftalık hamileyim rahat rahat kılıyorum ama ilerleyen zamanlarda oturarak kılmaktan başka çare yok galiba

ilk zamanlar rahattı cnm ama şimdi göbek çıktı ister istemez sıkışma yapıyor hele ki ilerleyen dönemlerde otururum ama hiç oturarak kılmadım sanki saygısızlık olacak gibi hissediyorum..

Canim dinimiz kolaylik dinidir tabiki.namazini oturarak kilabilirsin mazeretin var bende öyle kiliyorum ama ayaklari yikamak abdestin farzidir mest olmaz ayak bileklerine kadar su dolu bi kovaya ayaklarini sokup cikarirsan olur.her seferinde o suyu degismen lazim ama

Teşekkür ederim cnm Allah razı olsun benim aklımda mestte olsa kalır olmuş olmazsa küçük bi kovaya sokar çıkarırım zira lavaboya ayak kaldırmak karete yapmak gibi geliyor gülüyorum sonra

Ayağını yukarı kaldırmak tehlikeli bence duşa kabinde yıkayabilirsin zorlanıyosan oturarak kılabilirsin sorun olmaz diye biliyorum

Ben 33. Haftadayim göbek yeni yeni zorlamaya başladı beni ama bi karış ileri secde yapsam daha kolay geliyor bana hala lavaboda alıyorum abdestimj ama biraz zorluyor Karnım tok olunca :)) kolayı var hepsinin..
Benimde sıkıntım akıntı abdesti alıyorum namaza duracağım akıntı oluyor sinirden deli oluyorum.. dinimiz her şeye bir kolaylık vermiş her vakit için ayrı abdest alıyorum ve akıntı bu şekilde geldiğinde namazın sadece farzini kalıyorum Rabbim kabul eder inşallah...

Akıntı meselesi de kötü her gün iç çamaşırı değiştiriyorum ama gel gör ki mutlaka bi parmak izi oluyor akıntı.. Hele ki iş yerinde sabahtan aksama oturunca mutlaka oluyor evde daha rahat tabi.. Benim karnım yeni yeni çıktı ama ister istemez sıkışıyor ya da psikolojik olarak ben öyle düşünüyorum.. Allah kabul etsin insallah..

Ben oturarak kiliyorum canim uzun zamandir suan 32 haftalik hamileyim abdest almak sorun olmuyor bacagimi kaldiriyorum benim sorunum abdest tutamamak devamli wc deyim sabahtan aksama aksamdan sabaha kadar bu aralar aksamaya basladi namazlarim Allahim affetsin insallah

ayaklarımı ellerimle ıslatıp güzelce temizliyorum cnm secde ettiğim yere yastık koyuyorum biraz yükseliyor dha rahat secde edyorum. ama başka biyerde kıldığımdada yastık koymadan kılabliyorum çok fazla rahatsız etmıyor beni düşün son aydayım göbeğim kocaman :)) kendi kendine vesvese yapma cnm

Beni sadece secde çok zorluyor. kıyam ve rükuyu ayakta secdeyi sandalyeye oturarak yapıyorum.

oturarak namaz kılabilirmisiniz bilmiyorum fakat oturduğunuz yerden abdest alsanız ayaklarınızı yıkarken daha kolay olmaz mı

Arkadaşlar bugün abdest alırken ayağımi lavaboda yıkadım herhangi bi ağrı sızı hissetmedim fakat bunun bebeğe bi zararı varmıdır

Dusun kafasiyla abdest alsaniz? Anneannemde ayaklarini kaldiramiyordu ayaklarini dusun icinde yikiyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…