Hamılelıkte ne tarafa yatıyorsunuz

yagmurgozlum54

Büyük insɑn dinlemeyi bilendir
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
891
237
Arkadaslar benım doktorum sol tarafa yatmamı soyledı ama devamlı mumkun olmuyor sız nasıl yatıyorsunuz sırt ustu cok tehlıkelı ımıs kordon dolonabılırmıs boyle bırsey duydunuz mu

Hamilelikten önce sağa yatardım ama hamilelikte sol daha iyi diye duyduğum için, çoğunluk sol tarafa. Gerçi son 1 aydır yatakta donuyorum sürekli. Sabah kalktığımaç bacaklarımı rahatlatmak için 5 10 dk sırtüstü yatiyorum

Arkadaslar benım doktorum sol tarafa yatmamı soyledı ama devamlı mumkun olmuyor sız nasıl yatıyorsunuz sırt ustu cok tehlıkelı ımıs kordon dolonabılırmıs boyle bırsey duydunuz mu
Cnm bende sola yatmaya gayret gosteriyorum, cunku kalbe daha cok kan dolasimi gidiyomus.. Cocuk acisindanda daha iyiymis.. Duz yatmaklada ilgili, dedigin tarzda bisey duymadim. Ama doktor dediyse dikkate almalisin.

ben hep soluma yatiyorum ama sol tarafimda kolum ayaklarim ogle bir uyusuyorki ki bir sag bir sol yapiyorum uyustukca uykularim kaciyor valla yer degistire degistire allah yardimcimiz olsun zor geciyorum geceleri ben wcde eslik ediyor bana :KK43:

yan taraflarıma yatınca sırtım ağrıyor,rahat edemiyorum,oturur gibi yatıyorum bol yastıkla,napıcam bilmiyorum of

Bende sol tarafıma yatıyorum canım , her zaman mümkün olmasa da yatmaya çalışıyorum .ama arada sağa farkediyorum ki sağa dönmüşüm. Son zamanlar zor oluyor dönmek hatta uyumak. Herkese Allah hayırlısını versin

Her zaman soluma donuk yatiyorum hamile oldugumu ogrendigimden beri uyandigimda yuzustu uyaniyorum kendime sinir oluyorum :mad:

Benim doktorum bu konuda bisiy dememisti ben netten ogrenmistim genelde sol tarafima yatmaya calisiyorum
Ama devamli olmuyor sıkılıyorum
Sirtustu hic yatilmiyo oglum hemen kiprasip rahatsiz oluyor

ben hep soluma yatiyorum ama sol tarafimda kolum ayaklarim ogle bir uyusuyorki ki bir sag bir sol yapiyorum uyustukca uykularim kaciyor valla yer degistire degistire allah yardimcimiz olsun zor geciyorum geceleri ben wcde eslik ediyor bana :KK43:
Ayni ben, döndükce uyaniyorum birde wc gitme gelmeler nerdeyse uyumuyor gibiyim :/

Her zaman soluma donuk yatiyorum hamile oldugumu ogrendigimden beri uyandigimda yuzustu uyaniyorum kendime sinir oluyorum :mad:
Ilk haftalarda bende de öyleydi uyandigimda bi bakiyorum yüz üstüyüm, bu haftalardan sonra daha dikkat et, zaten ilerde göbis ciktikca imkani yok yüz üstü yatamazsin su an son demlerini yasiyorsun :)

bende sürekli sola yatmaya çalışıyorum bebek daha iyi besleniyomuş o şekilde ama sürekli yatınca acayip rahatsız oluyorum sağıma dönmek zorunda kalıyorum artık sola yata yata yalama oldu :):):):)

başlarda hep sağa yattım.ama doktorum zamanı geldiğinde artık soluna yatman gerek dedi.bebeği besleyen ana damarlar sağda olduğu için onların üzerine baskı olmamalı.kan akışını etkilememen gerek yani.kontrollere gittiğimizde nst de falan soluma yatırıyorlardı hep bebek daha hareketli olsun diye.ve gerçektende öyle oluyordu.
ama ebenin biri o bebeğin pozisyonuyla alakalı dedi.her doktor sol der o neden öyle dedi anlamadım ?

9 ay boyunca sola dönüp yatmak pek mümkün değil malesef. Sola yatmaya özen gösteriyorum ama bir süre sonra Nasıl rahat edersem öyle yatıyorum. Sırt üstü yatmak konusunda söylediklerini duymadım daha önce. Bi doktoruma danışayım.

ben de sola yatılması gerektiğini duydum. sola yatıyorum ama sol tarafımın acısıyla uyanıyorum biraz sağa dönüyorum birkaç gündür de tam dalarken kasığıma ağrı giriyor hadii yine sola dönüyorum. yani kısaca bende geceler dönüp durmakla geçiyor daha şimdiden. allah hepimizin yardımcısı olsun.:110:

Benim doktorum da sola yat demişti 3 aydır sola yatıyorum sol tarafım ağrıyor çok zorlanıyorum ama bebeğim için katlaniyorum. Sırt üstü asla yapmayın çok tehlikeli bebeğe giden ana damarlara rahim baskı yapıyor imiş o şekilde ve bebeğe kordon donanma riski oluşuyor.

X