Hamilelikte nexium mide ilacı kullananlar acil yardım!

Mavirose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
137
33
98
37
Hanımlar yardıma ihtiyacım var 15haftalık hamileyim hamilelik ten önce gastritim vardı hamilelikle beraber reflü oluştu birde haşimato çıktı tiroid hormonu almak zorundayım doktor ilacı aç yutman gerekiyor dedi buda gastitimi arttırdı kadın doğum uzmanı hamilelikten önce kullandığım nexiumu kullanabilirsin dedi sağlık ocağına gittiğimde aile hekimi aklımı karıştırdı sen nexium kullanamazsın filan dedi kullanan varmı aranızda nexiumu hamilelikte birde bu tiroid hormonu illa açmı tutulacak midemi mahvetti artık :(

ne kadar süre ile kullanıyorusunuz 1 hafta kullandım bıraktım 4 gündür yine başa döndüm :(

ne kadar süre ile kullanıyorusunuz 1 hafta kullandım bıraktım 4 gündür yine başa döndüm :KK43:
Ben yaklaşık bir aydır kullanıyorum o kadar rahatladım ki bırakmaya cesaretim yok çünkü çok kötü durumdaydı midem siz neden bıraktınız kullanmayı

ilaç prospektüsünde şöyle bir bilgi var

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

NEXİUM'u kullanmaya başlamadan önce, doktorunuzu hamile olduğunuz veya hamile kalmayı

planladığınız konusunda bilgilendiriniz. Hamileyseniz, NEXİUM'u sadece doktorunuzun tavsiye

etmesi halinde kullanınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.

kendi adıma konuşayım ben insülin direncinden dolayı matofin kullanıyorum. dahiliye doktoruma gebe kalmak istediğimi söylediğimde hamile kaldığında bırakacaksın dedi. aynı şeyi kadın doğum uzmanıma danıştığımda matofini hamilelikte de kullandırdıklarını sakıncası olmadığını hatta ve hatta insülin direnci olmasa da yumurtlamada sıkıntı yaşayan kadınlara bu ilacı kullandırdıklarını gönül rahatlığı ile kullanabileceğimi söyledi. bu örneği verdim çünkü konunun uzmanı olmayan başka bir doktor farklı birşey söyleyebilir bunu anlatmak istedim. sende aile hekimini boşver kadın doğum uzmanın sakıncası olmaz diyorsa devam et..

daha iyi hissetmiştim kendimi düzeldi gibi geldi ama yine aynı eskisi gbii oldu tekrar başlayacağım ...

ilaç prospektüsünde şöyle bir bilgi var

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

NEXİUM'u kullanmaya başlamadan önce, doktorunuzu hamile olduğunuz veya hamile kalmayı

planladığınız konusunda bilgilendiriniz. Hamileyseniz, NEXİUM'u sadece doktorunuzun tavsiye

etmesi halinde kullanınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.

kendi adıma konuşayım ben insülin direncinden dolayı matofin kullanıyorum. dahiliye doktoruma gebe kalmak istediğimi söylediğimde hamile kaldığında bırakacaksın dedi. aynı şeyi kadın doğum uzmanıma danıştığımda matofini hamilelikte de kullandırdıklarını sakıncası olmadığını hatta ve hatta insülin direnci olmasa da yumurtlamada sıkıntı yaşayan kadınlara bu ilacı kullandırdıklarını gönül rahatlığı ile kullanabileceğimi söyledi. bu örneği verdim çünkü konunun uzmanı olmayan başka bir doktor farklı birşey söyleyebilir bunu anlatmak istedim. sende aile hekimini boşver kadın doğum uzmanın sakıncası olmaz diyorsa devam et..
Evet çok doğru haklısınız konuyu en iyi uzmanı bilir aile hekimimiz her konuda bilgili doktorların pratisyen hekimler yani aile hekimlerin olduğunu iddia ediyor uzman doktor bilemez ama kendisi bilirmiş konuyu uzmanından daha iyi kim bilebilir benimde haşimatom var troid hormonu kullanmam gerekiyor hamileliğimin ilk ayında öğrendim bana öyle bi konuştu ki öleceğim herhalde dedim sonra konunun uzmanı endokrin doktoruna gidince kafama takılacak birşey olmadığını öğrendim hatta endokrin uzmanına bile sordum nexiumu rahatlıkla kullanabilirsin demişti

merhaba tekrar demir hapları midemi maffetti inanılmaz yanma yapıo ve şişkinlik oluo en son bitkisel diye solgarın gentle ıron demir hapını verdi doktor ama içemiorum malesef

merhaba tekrar demir hapları midemi maffetti inanılmaz yanma yapıo ve şişkinlik oluo en son bitkisel diye solgarın gentle ıron demir hapını verdi doktor ama içemiorum malesef
Ben şurup olarak içiyorum demiri doktorum benim bulantılarımı kesmişti sanada iyi gelebilir bi deneyelim demişti hakikaten iyi geldi bende şurupla devam ediyorum demire midemede dokunmuyor aksine rahatlatıyor belki size de iyi olabilir şurup şekli

Back
X